Çerkezköy'lü gazilerin Kıbrıs gezisi tamamlandı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Kıbrıs gezisinin 3'üncü gününde ilk olarak Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık'ı ziy

Çerkezköy 15.06.2016 17:53:00 0
Çerkezköy

FLAMA VERDİ

Çerkezköylü gazilerin ikinci durağı Türk Barış Kuvvetleri Mağusa Şube Başkanlığı oldu. Gaziler burada Şube Başkanı Mustafa Menteşe tarafından karşılandı. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Menteşe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrağını takdim etti. Yarlıgan da Menteşe’ye plaket ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin flamasını verdi.

 

“SEKİZ AY ASKERLİK YAPMIŞLAR”

Gazilerin TBK Mağusa Şube Başkanlığı ziyaretinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Tarım Bakanı Kenan Akın da hazır bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerinden Yaşar Negiz ile Kayseri’de Hava İndirme Tugayı’nda 8 ay askerlik yaptıklarını söyleyen Kenan Akın, “Daha sonra birlikte 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldık. Burada da 8 ay boyunca silah arkadaşlığı yaptık. Burada çok önemli anılarımız oldu. Savaştan sonra ben evlenip burada kaldım, Yaşar arkadaşımı da Türkiye’ye uğurladık” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E DÖNECEKLER

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Kıbrıs gezisinin 4’üncü gününü otellerinde dinlenerek geçirdi. Gazilerin Kıbrıs’ta olduğunu öğrenen 2012-2013 tarihleri arasında Çerkezköy’de merkez komutanlığı yapan Yarbay Memduh Ceylan, otele gelerek gazileri ziyaret etti. Çerkezköy’deki görevinin ardından Hakkari Yüksekova’ya tayin olan Ceylan, ardından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevine devam ettiğini söyledi. Çerkezköylü Gazilerle bir süre sohbet eden Ceylan daha sonra otelden ayrıldı. Çerkezköylü Gaziler bu sabah Çerkezköy’e geri dönüyorlar.


0282 726 91 91
0282 747 65 10