"Bizim gururumuzsunuz ve onurumuzsunuz"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl üç ilçede gerçekleştirilen İftar Yemekleri, Saray'ın ardından Kapaklı'da gerçekleştirildi.

Kapaklı 16.06.2016 18:16:00 0

KAYMAKAM VE SİYASİLER KATILMADI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl üç ilçede de organize edilen iftar yemeklerinin ikincisi önceki akşam Kapaklı’da düzenlendi.

Kapaklı Lidya Garden’da düzenlenen iftar yemeğine Çerkezköy TSO Üyelerinin yanı sıra, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Çerkezköy Belediye eski Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis üyesi Remzi Garip, Çerkezköy TSO Meclis eski Başkanı Zafer Avcılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu ve siyasi parti temsilcilerinin iftara katılmaması ve Çerkezköy’deki Formen ve Foral firmalarının iftarına katılması dikkat çekti.

 

ÇERKEZKÖY TSO YÖNETİMİ TÜM ÜYELERLE TEK TEK İLGİLENDİ

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, konukları kapıda karşılarken, iftar yemeği öncesi ve sonrasında konuklarla yakından ilgilendi.Birlikte yenen iftar yemeğinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye Süleyman Kozuva geldi. 

 

“GURURUMUZ VE ONURUMUZSUNUZ”

Konuşmasının başında tüm konukları selamlayan Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin yükselen değeri Kapaklı ilçemizde verdiğimiz iftarımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ramazanlar, ibadet ve sevap kazanmak olduğu gibi, iftar vesilesiyle bir araya gelip dost yüzü görmek için de güzel bir fırsattır. Biz de iftarımızı siz değerli dostlarımızla birlikte açmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Sizlerle birlikte iftar açmak, bu güzel insanlarla bu güzel sofralarda bulunmak, Kapaklı sevdalısı herkes için bir onurdur, bir şereftir. Çünkü sizler bu şehrin üretenlerisiniz, işadamlarısınız, Esnafı, tüccarı, işverenisiniz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak da her biriniz, bizim gururumuzsunuz, onurumuzsunuz” ifadelerine yer verdi.  

 

“DÜNYA MARKALARI İLE BULUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yıl yine bir ilke imza atacağına vurgu yapan Kozuva, bölgedeki iş adamlarını dünya markası firmalarla buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kozuva “ Ulm TSO ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Trakya'daki 11 Ticaret ve Sanayi Odamız ile ortak hareket etme kararı aldık. Ekim ayında Stuttgart'ta gerçekleşecek olan Global Connect 2016 fuarına tüm Trakya'dan değerli iş adamları ve üyelerimizle Trakya çıkarması planlıyoruz. Böylece siz değerli sanayicilerimizi, işadamlarımızı ve üyelerimizi dünya markası firmalarla buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

“SİZLERİN HİZMETİNDEYİZ”

Çerkezköy TSO olarak her zaman üyelerinin yanında olduklarını kaydeden Kozuva, “Bizler her zaman yanındayız, sizin hizmetinizdeyiz.Zaten makamlar da mevkiler de kurumlar da hizmet içinse anlamlı değil midir? Biz de bu inançla, göreve geldiğimiz ilk gün ne dediysek şimdi de aynısını söylüyoruz, ‘Sizlerle birlikte her gün daha iyiye” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

“SİYASİLER ARKAMIZDA DURDU”

Kozuva’nın ardından kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı konuşmada, Ramazan ayının maneviyatına vurgu yaparken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na da düzenlenen iftar yemeği dolayısıyla teşekkür etti.  Kapaklı için 6 Aralık 2012 tarihinin önemli olduğunu kaydeden Mandalı “ Yasa bizi zenginleştirmiş oldu. Kapaklıda çeşitli partilere mensup arkadaşlarımız arkamızda dik durdu ve Kapaklı’yı ilçe yaptılar. Meclisteki 550 milletvekili Kapaklı’nın arkasında oldu ve Cumhurbaşkanının onayı ile de ilçe olduk. Yerel yönetim olarak yaptırım gücümüzü değerlendirmeye aldığımız da maalesef hala Tekirdağ’ın il merkezinden yönetiliyorduk. Kaymakamlık ve diğer amirlikler geldikten sonra 30 Nisan 2014 tarihinden sonra ilçe olduğumuzu beyan ettik” dedi.

 

MANDALI’DAN ÇTSO’YA BİRLEŞME MESAJI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının isminin Çerkezköy-Kapaklı-Saray Ticaret ve Sanayi Odası olarak değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Mandalı “ Çerkezköy’ün isminden gocunmuyoruz. Tarih olarak silemeyiz. Onu bu şekilde yaptığımız takdirde güzel bir şekilde o yatırımları nasıl Çerkezköy’e yapılıyorsa aynı yatırımları da Kapaklı’ya bekliyoruz. Kapaklı’lı üye arkadaşlarımızı yönetim kuruluna, denetim kuruluna alıyorsunuz. Kardeşlik unsurunda Çerkezköy TSO yönetiyorsunuz” dedi.

 

“DAHİL ETMEK İÇİN UĞRAŞ VERECEĞİM”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün  söylemelerine rağmen halen Kapaklı’nın ismini benimseyemediğini kaydeden Mandalı “ Sınırlarının yüzde ellisi Kapaklı olmasına rağmen halen Çerkezköy ismini kendilerine marka tescilini yaptırdık, Kapaklı’yı enjekte etmenin mümkünü yatı yoktur dediler. Bunu biz yerel anlamda değiştirmek istiyorsak isminin Çerkezköy-Kapaklı-Saray OSB olarak değiştirmek gerekiyor. Bizim kurulmuş bir Kapaklı OSB Müdürlüğümüz var. Hala direniyorlarsa önümüzdeki günlerde yasalar çerçevesinde onları mahkemeye vereceğim. Onların 1/2 olan coğrafyanın Kapaklı OSB’ye dahil etmek için uğraş vereceğim. Bunu yapma zaruretim var. Yerel anlamda ve büyükşehir kanunu ile ilgili sanayici arkadaşlarımız iyi bilirler. Yüzde 6 vergilerin Büyükşehir Belediyesine verilmesi gerekiyor.  Üretim yapan sanayici arkadaşlarımızın neredeyse yüzde 95’i İstanbul’a gidiyor. Biz sizin çöpünüzü alıyoruz, diğer hizmetlerini yapıyoruz. Siz vergilerinizi İstanbul’a ödüyorsunuz. Bu konuyla ilgili olarak valimiz olmak üzere büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi olarak bir araya gelip çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından,Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren ve 2015 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ve sağladıkları istihdamla bölgemize büyük katkı sağlayan firmalar için düzenlenen ödül törenine geçildi. İhracatta ilk üç sırayı alan ElkonElevatör Konveyör ve Makina San. Tic.A.ş.,Poliya Poliester San. Tic. Ltd. Şti. ve Yavuzlar Plastik San. Tic. Ltd. Şti.’ye ödülleri Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy TSO Meclis Eski Başkanı Zafer Avcılar ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından verilirken, istihdamda ilk üç sırayı alan PoliyaPoliester San. Tic. Ltd. Şti., Ardıç Elektrik San. Tic. Ltd. Şti., Aba Tekstil Örme San. Tic. A.ş.’ye ödülleri Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip,Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Erkan ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın tarafından takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10