İlk mezunlar karnelerini aldı

Kapılarını ilk kez 2012-2013 döneminde eğitim-öğretime açan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 yılın sonunda ilk mezunlarını verdi. Dün düzenlenen törenle ?

Çerkezköy 17.06.2016 18:24:00 0
İlk mezunlar karnelerini aldı

KARNE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015- 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Karne Töreni dün saat 10.30’da, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Karne törenine Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını ise Çerkezköy OSB MTA Lisesi Müdürü Caner Baysal yaptı.

 

IŞIK VE AYDINLIK HEP SİZİNLE OLSUN

2012 yılında eğitim öğretime başlayan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 4 yılın sonunda ilk mezunlarını verdiğini belirten Caner Baysal, “Görüyorum ki veliler öğrencilerden daha heyecanlılar” dedi. Konuşmasında öğrencilere seslenen Baysal, “Çocuklarım… Aydınlığı bulmak için çalışın. Aydınlığı bulun ki ülkemiz her zaman aydınlık içinde kalsın. Buna hem sizin hem de bu ülkenin çok ihtiyacı var. Nereye giderseniz gidin ışık ve aydınlık hep sizinle olsun” dedi.  

 

SABIRLI OLUN

Baysal şöyle devam etti: “Bundan sonra bu okula misafir olarak geleceksiniz. Ama şunu çok iyi bilin ki yüreğimiz her zaman sizin için çarpacak. Bizim geleneğimizde öğretmenler hem ana hem de baba yerine geçer. Burada da öğretmenleriniz sizlere birer anne ve baba oldu. Canlarım… Sabırlı olun. Çabuk yorulmayın. Bu ülke çok çabuk yorulan insanlar gördü. Siz onlardan olmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

 

ATATÜRK’ÜN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIN

Program, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in konuşması ile devam etti. Okulun ilk 4 yılın mezunlarını verdiğine dikkat çeken Sözdinler, “Biz yönetim olarak teknolojinin tüm imkanlarını sizlere sunmaya çalıştık. Bugün de ilk mezuniyet törenine burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Bölgede ve ülke genelinde okulun dikkatle takip edildiğinin farkında olduklarını kaydeden Sözdinler, “Öğretmenleriniz sizlere bir anne, bir baba ve bir kardeş gibi mutlu ve huzurlu bir ortam sağlayacak bilgi ve alışkanlıklar kazandırmaya çalıştı. Mezun olan arkadaşlarımızdan bazıları iş hayatına atılacak, bazıları ise eğitim öğretimlerine devam edecek. Sizlerden isteğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve emanetlerine sahip çıkmanızdır” dedi.

 

HAYAT SINAVINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Eyüp Sözdinler şöyle devam etti: “Mesleklerinizin kıymetini bilin. Sakın küçümsemeyin. Bugün ülkemizde üniversite mezunu işsiz oranı yüzde 19’dur. Bu da demek oluyor ki mezun olan her 5 üniversiteliden biri işsizdir. Siz üniversite mezunu adaylara kıyasla bir adım daha öndesiniz. Sizlerin Türk sanayisine hizmet eden birer fert olmanızı temenni ediyor, zorlu hayat sınavında hepinize başarılar diliyorum.”  

 

OKUL 1.'SİNE BELGESİNİ SÖZDİNLER VERDİ

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler adına 12 /A Endüstriyel otomasyon öğrencisi Semih Söylemez, 12 /B Elektrik Elektronik Teknolojileri öğrencisi Ömercan Dere, 12 /C Makine Teknolojileri öğrencisi Altuğ Berke Abikan ve 12 /D Tekstil Teknolojileri öğrencisi Merve Gündüz birer konuşma yaptı. Program, öğrencilerin hazırlamış olduğu kısa videoların izlenmesi ile devam etti. Konuşmaların ardından flama teslim töreni yapıldı. 12’nci sınıf öğrencileri bölümlerinin flamalarını 11’inci sınıf öğrencilerine teslim etti. Program sonunda 12’nci sınıflar okul 1’incisi Tunahan Güzel’e başarı belgesini Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler takdim etti. Başarı belgesini alan Güzel, daha sonra okul kütüğüne ilk isim plaketini çaktı. Program velilerin salondan ayrılması ile öğrencilerin eğlencesiyle devam etti.

 

Haber / Sibel BAL  


0282 726 91 91
0282 747 65 10