"Çerkezköy bilincini oluşturmak istiyoruz"

Geçtiğimiz hafta sonu 1.Olağan Kongresini gerçekleştirerek yönetim kurulunu belirleyen Murat Akay başkanlığındaki Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği hızlı bir çalışma içersine girdi. D

Çerkezköy 22.06.2016 18:11:00 0

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Ziyarette konuşan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, “ Öncelikle bu gün bizler kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği olarak bir alışıla gelmiş dernekçilik dışında farkındalık yaratmak ve ilçemizin gelişimine katkı sağlamak için arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu derneği kurduk. Çerkezköy’ün vizyonuna katkı sağlamak için çok güzel projelerimiz var. Bunları sizlerin katkı ve destekleriyle çok daha iyi şekilde hayata geçireceğimize inanıyoruz.En büyük amacımızda ilçemizde Çerkezköy bilincini oluşturmak ve Çerkezköy’e çok şey kazandırmak istiyoruz.Çerkezköy’ün kültürel gelişiminden eğitimine kadar her alanda vizyonunun yükseltilmesine katkı sağlamak en büyük hedefimizdir. Belediye  Başkanı olarak  da ilçemizin gelişimi yönünde yaptığınız çalışmaları yakinen takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY ADINA YAPILAN ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ”

Ziyaretten ötürü dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Akay “ İlçemizde böyle bir derneğin kurulmasından memnun oldum.  Çerkezköy adına yapılan ve yapılacak her çalışmanın yanındayız ve bu tür çalışmaları da destekliyoruz. İlçemizdeki dernek zenginliği ayni zamanda ilçemizin kültür zenginliğinin bir simgesidir. Bizlerde ilçemizde Çerkezköy bilincinin oturtulması yönünde çalışıyoruz. Ancak bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da katkı vermesi gerektiğine inanıyorum. Çerkezköy bilincinin ilçemizde oturtulması yönündeki çalışmalarınızda da sizlerin yanınızdayım. Çerkezköy’ün sıkıntılarının çözümü içinde yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Önümüzdeki günlerde Çerkezköy kanalizasyon inşaatı ile Kızılpınar da kanalizasyon inşaatı çalışmalarına başlayacağız. Kızılpınar’da 70 kilometrelik bir kanalizasyon çalışması yapılacak ve yaklaşık bir buçuk yıl sürecek.”dedi.

 

AMAÇ ÇERKEZKÖY’ÜN ÇOK DAHA İYİ BİR KENT OLMASINA KATKI SAĞLAMAK

Başkan Akay’ın ardından ziyarette konuşan Yönetim Kurulu üyeleri, Fahri Er, Murat Serin, Gülnur Kacaçınar, Yetiş Demir,Gökhan İkizoğlu, Vehbi Demirtaş ve Oygar Göre’de Çerkezköylüler olarak ilçede her il ve ilçenin bir derneği olduğunu ancak Çerkezköy’ün kendine ait bir derneğin olmaması nedeniyle bir araya gelerek bu derneği kurduklarını,Çerkezköy’de para kazananlar değil Çerkezköy’ü sevenler olarak bu dernek çatısı altında bir araya gelerek ilçeye hizmet etmek katkı sağlamak için bir arada olduklarını belirtiler. Yönetim kurulu üyeleri, ayni zamanda ilçenin unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri olmak üzere tarihi geçmişini de su yüzüne çıkartmak için çalışmalar yapacaklarını ve Çerkezköy’de yaşayan herkese de Çerkezköylülük bilincini aşılayacaklarını ve bu bilinç ile hareket edildiğinde Çerkezköy’de ikamet eden herkesin kente  sahip çıkacağını ve bu konuda dernek olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde insanları ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan yapacaklarını belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10