"Terörün karşısında olmaya devam edeceğiz"

TBMM'ye sunulan TSK Personel Kanunu'ndaki değişiklik tasarısı görüşmelerinde söz alan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, "Bu cennet vatanda gözü olanlar şunu bilsinler ki hiçbir zaman

Tekirdağ 24.06.2016 18:23:00 0

“CAYDIRICI TEDBİRLER DEVLET TARAFINDAN ALINMAKTADIR”

Kanun tasarısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede koordinasyonunu daha iyi şekilde sağlayacağını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Kanun tasarısı askerlerimizin haksız ithamlarla karşı karşıya kalmasının önüne geçilmesine ve askerlerin, polislerin ve köy korucularının hukuki güvenceye kavuşmasını sağlayacaktır. Terörle mücadele, hukuk devleti ilkesine, temel hak ve özgürlüklere, demokratik toplum düzeninin gereklerine ve ölçülük ilkesine bağlı olarak yürütülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, temel hak ve hürriyetlerini özgür biçimde kullanmasını, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden ve özellikle karmaşık bir yapı içinde hareket edip her türlü silah ve yöntemi kullanabilen, insani olmayan taktikleri uygulamaktan çekinmeyen terör örgütlerine karşı mücadelede genel kolluk kuvvetlerine destek olarak kullanılabilmektedir. Uluslararası destek bulabilen terör örgütlerinin tehdit ve saldırılarına karşı kamu düzenini koruma ve masum insanların güvenliğinin sağlanmasına yönelik etkin ve caydırıcı tedbirler tüm devletler tarafından alınmaktadır. Bu kapsamda, uluslararası bağlantıları kullanarak organize bir şekilde hareket edebilen bir terör örgütüyle bir ilin sınırlarına bağlı kalmaksızın mücadele edilmesi gerekebilmektedir” diye konuştu.

 

“SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR”

Yapılan düzenlemelerin “hukuk devleti” ilkesi çerçevesinde yapıldığını belirten Akgün, “ Görüşmekte olduğumuz kanun tasarısıyla, genel kolluk kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerini aşan durumlarda, terörle mücadele için gerekli olması veya terör eylemlerinin kamu düzenini ciddi şekilde bozması hâlinde, Bakanlar Kurulu tarafından, terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir bütün olarak görevlendirilmesi imkânı tanınacaktır. Ayrıca, terörle mücadelede görev alanlar, büyük bir cesaret, fedakârlık ve kahramanlık örneği göstererek görevlerini yerine getirmekte, ayrıca vatanın bölünmez bütünlüğünü ve milletin güvenliğini sağlamak amacıyla çekinmeden hayatlarını ortaya koymaktadırlar. Üstün bir anlayışla terörle mücadelede görevini yürüten tüm kamu görevlilerinin tereddüt içinde kalmaksızın etkin bir şekilde bu görevlerini yerine getirebilmelerinin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, terörle mücadele eden kamu görevlilerimizin haksız iddialarla yıpranmasını önlemek maksadıyla “hukuk devleti” ilkesi çerçevesinde düzenlemeler yapılmaktadır.

Tasarıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı güncel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik düzenlemelere de yer verilmektedir. Bu kapsamda, tasarıyla yapılacak olan değişikliklerden bazıları zaten Sayın Bakanımız tarafından da açıklanmıştır. “ diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10