Toki yağmasını Meclis'e taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'daki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yağmasını Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, "Tekirdağ, TOKİ eliyle imar rantı

Tekirdağ 30.06.2016 18:17:00 0
Toki yağmasını Meclis

“YAĞMALANMAK İSTENİYOR”

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’daki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yağmasını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Tekirdağ’ın TOKİ eliyle imar rantı uğruna belirli bir plan dahilinde yağmalanmak istendiğini kaydetti. Yüceer, Tekirdağ’daki yağma planının ilk olarak 2015 yılında başladığını bildirdi. Yüceer, 2015 yılında TOKİ’nin, Tekirdağ Valiliği’nden çevre yolunun kuzeyindeki 835 hektarlık bir alanı toplu konut alanı ilan edilmesini istediğini, Valiliğin de TOKİ’nin bu isteğine onay verdiğini kaydetti.

 

TESCİLİ YAPILDI, 2 AY SONRA KALDIRILMAK İSTENDİ
Yüceer, bu yılın Nisan ayında da Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun, Çorlu Askeri Hastanesi ve eski 5. Kolordu Karargâhı ile birlikte mevcut Kolordu Kışlası’nın içerisindeki 15 yapının tamamının ‘tescili’ni yaparak ‘koruma’ altına aldığını; ancak 2 ay sonra akıl almaz bir şekilde tescil işlemi yapılan 82 dönümlük alanının tescilinin kaldırılmasının istendiğini bildirdi.

 

TOKİ’YE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?
Yüceer, “Bu arazi TOKİ’ye peşkeş mi çekiliyor?” soruları cevapsız kalırken, TOKİ’nin Çorlu merkezde 4 mahallede (Hıdırağa, Kemalettin, Nusratiye, Önerler ve Silahtarağa mahalleleri) imar planları içerisinde bulunan hazineye ait 113 hektarlık alanın da bedelsiz olarak devrini istediğinin ortaya çıktığını söyledi. CHP’li Yüceer, söz konusu parselin içinde uygulama imar planında terminal ve belediye hizmet alanı başta olmak üzere üniversite alanları, spor alanları, askeri alanlar yeşil alanlar bulunduğunu belirterek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otogar ve hal alanı için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

 

BAŞBAKAN’A SORULAR
Yüceer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TOKİ, toplu konut alanı ilan edilmesini istediği çevre yolunun kuzeyindeki 835 hektarlık alanda kaç konut yapacaktır? Bu konutlara kaç kişi yerleştirilecektir? Çorlu’daki 82 dönümlük alandaki tescilin kaldırılmak istenmesindeki amaç nedir? Söz konusu arazi iddia edildiği gibi TOKİ’ye mi verilecektir? TOKİ bu alanda ne kadar konut yapacaktır?
-Çorlu merkezde 4 mahallede (Hıdırağa, Kemalettin, Nusratiye, Önerler ve Silahtarağa mahalleleri) imar planları içerisinde bulunan hazineye ait 113 hektarlık alanın akıbeti ne olmuştur?-Söz konusu parsel TOKİ’ye bedelsiz olarak verilmiş midir? Bu alanda TOKİ kaç konut inşa edecektir?
-İmar planında terminal ve belediye hizmet alanı başta olmak üzere üniversite alanları, spor alanları, askeri alanlar, yeşil alanlar bulunmaktadır. İmar planları TOKİ’nin isteğine göre mi değiştirilecektir?” sorularını yöneltti. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10