Göl kurbanı Asker törenle toprağa verildi

Kapaklı Kazak Gölü'nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Halis Can Aydın, Merkez Osmanlı Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından İstasyon Mezarlığı'nda düzenlenen askeri tö

Kapaklı 3.07.2016 19:25:00 0
Göl kurbanı Asker törenle toprağa verildi

BELİRLENEMEYEN BİR NEDENLE GÖLE UÇTU

Cumartesi akşamı Kapaklı Kazak Gölü’nde meydana gelen olayda bir kişi yaralanmış bir kişi de hayatını kaybetmişti. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; 34 UM 7454 plakalı araçla göl kenarında sohbet eden Halis Can Aydın ve Suat Sağlam, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı aniden araçları ile birlikte göle uçtu.

 

EL FRENİ SONUNA KADAR ÇEKİLİ OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Meydana gelen kaza esnasında direksiyonda kimin olduğu bilinmezken, aracın gölden çıkarılmasın ardından el freninin sona kadar çekili olması ise gizemini koruyor. Kazanın nasıl meydana geldiği ve el freninin sona kadar çekili olması Savcılık tarafından araştırıldığı ve olayda güvenlik zaafının olduğu ifade edildi.

 

 

TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ’NDE HAYATINI KAYBETTİ

Durumu ağır olan iki genç, olay yerine çağırılan 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Suat Sağlam adlı genç hastanede müşahede altına alınırken; durumu daha ağır olan ve kalbi duran Halis Can Aydın ise Özel İrmet Hastanesi'ne ardından da Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken burada hayatını kaybetti.

 

AL BAYRAĞA SARILI TABUTUNU GÖREN AİLESİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ankara’da asker olduğu ve bayram izni için ailesinin yanına geldiği öğrenilen Halis Can Aydın için Merkez Osmanlı Cami’nde cenaze namazı kılındı. Al bayrak sarılı tabutu Camiye gietirilirken, ailesi ve arkadaşları göz yaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanoı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Askeri erkan, Halis Can Aydın’ın ailesi, akrabaları, eş, dost ve yakınları katıldı.

 

ASKERİ TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kılınan cenaze namazının ardından askerler Halis Can Aydın’ın al bayrağa sarılı tabutunu cenaze aracına kadar taşıdılar. Halis Can Aydın’ın cenazesi İstasyon mezarlığı’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

YAKLAŞIK 8 AY ÖNCE MEYDANA GELEN KAZADA AĞIR YARALANMIŞTI

Diğer yandan Halis Can Aydın’ın 30 Ekim 2015 tarihinde de iki kuzeniyle birlikte meydana gelen kazada ağır yaralanmış ve 112 sağlık ekipleri tarafından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedavi altına alınmıştı. Kaza şu şekilde meydana gelmişti; ‘Ankara’dan İstanbul istikametine giden Halil Akça yönetimindeki 34 DN 9411 plakalı TIR, önünde giden Halis Can Aydın idaresindeki 59 VE 930 plakalı ticari araca arkadan çarpmış, çarpam sonrasında da ticari araçta bulunan Sadık Aydın otomobilden fırlayarak dışarıya savrulmuştu. TIR ticari aracı sürükleyerek bariyerlere sıkıştır masının ardından Sadık Aydın ve kuzeni Osman Aydın hayatını kaybederken, ticari aracın şoförü Halis Can Aydın, ve diğer araçta bulunan Yusuf Ezmez ise ağır yaralanmıştı’

 

Haber: Şaban Kardeş

 
 
 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10