Bunun adı hadsizlik!

AK Parti Çerkezköy İlçe Sekreteri Mustafa Karataş'ın, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı "Ödülü soru, attan düşüp gazi olan kimdir" şeklindeki paylaşım gündeme bo

Çerkezköy 8.07.2016 12:10:00 0
Bunun adı hadsizlik!

AK Parti Çerkezköy İlçe Sekreteri Mustafa Karataş, 7 Temmuz Perşembe günü kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden “Ödülü soru, attan düşüp gazi olan kimdir” şeklinde paylaşımda bulundu. Karataş’ın bu paylaşımı kadar paylaşıma yapılan yorumlar da dikkat çekti.

 

PAYLAŞIM KADAR YORUMLAR DA DİKKAT ÇEKTİ

Mustafa Karataş’ın sosyal hesabından sorduğu “Ödülü soru, attan düşüp gazi olan kimdir” şeklindeki soruya AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Alaettin Demirbağ’ın “Mustafa Kemal Atatürk” diye cevap vermesi de dikkat çekti. Bir başka vatandaş ise paylaşıma “Mustafa Kemal Ataput” şeklinde yorum yaptı. Ülkenin dört bir yanından gelen şehit haberleri ile kan ağladığımız şu günlerde böyle bir paylaşım yapılmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Bu paylaşımı iktidar partisinin ilçe teşkilatında önemli bir makamında bulunan biri tarafından yapılması eleştirilere yol açtı.

 

AK PARTİLİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti’de Tekirdağ ve Çerkezköy teşkilatlarında görev değişikliğinin konuşulduğu bu dönemde böylesine bir paylaşımda bulunulması, AK Partililer tarafından da tepkiyle karşılandı. Günümüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaretlerde bulunanlar hakkında soruşturma başlatılırken; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki bu tarz hakaret içerikli paylaşımlarda bulunanlar hakkında herhangi bir adli işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

GÖZLER VEKİLLERE ÇEVRİLDİ

Diğer yandan AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin yapılan paylaşım hakkındaki tutumları ise merak ediliyor. Bu paylaşımı yapan Mustafa Karataş’ın bir Gazi çocuğu olması ise okuyanları bir kez daha derinden yaraladı.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Yaptığı paylaşım ile herkesin tepkisini çeken AK Parti İlçe Sekreteri Mustafa Karataş’a tepkiler çığ gibi büyürken, gelen bir yorumda da ‘Attan düşüp gazi oldu diyenin babası da Kıbrıs harbinde attan düşüp gazi olmuş, bugün TC’ den gazi maaşı almaktadır. Gazi maaşını TC’ye iade etsin, oğlunun dediğine göre gazi değildir” sözlerine yer verildi. Mustafa Karataş’ın, Perşembe akşamı yayınladığı paylaşımı, haber yapılmasının ardından dün saat 13.00 sıralarında kaldırması dikkatlerden kaçmazken, biran da ne olduysa paylaşım saat 17.00 sıralarında yeniden aktif hale getirildi.

 

İlk tepki Önsel’den geldi

Mustafa Karataş’a ilk tepki ise Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’den geldi. MHP İlçe Başkanı Önsel, Karataş’ın paylaşımına tepkisini “Bizi bunlarla sınama Allah’ım. La Havle vela kuvvete illa billahilaliyyil azim” ifadeleri ile gösterdi.

 

 Haber / Şaban Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10