Ramazan umrecileri Çerkezköy'e döndü

Ramazan ayı başlamadan hem umre ibadeti hem de Ramazan ayı ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara yolcu ettiğimiz Çerkezköy'lü umreciler dün sabah saatlerinde Atatürk Havaalanına inerek, öğlen saatlerinde ?

Çerkezköy 8.07.2016 18:53:00 0
Ramazan umrecileri Çerkezköy

“GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR”

Kutsal topraklarda Ramazan ayı boyunca oruçlu olarak umre ibadetlerini de yerine getiren umreciler, bayramı Medine’de yaparak Çerkezköy’e döndüler. Umrecileri dualarla gözleri yaşlı olarak uğurlayan yakınları bu kez de karşılarken, kavuşma sevinci ile gözyaşlarına boğuldu. Duygulu anların yaşandığı karşılama sonrası sevdiklerine kavuşan umreciler yakınları ile sarmaş dolaş olarak evlerine gittiler.

 

“ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR”

Saray imamlarından Harun Dinleyen’in kafile başkanlığını yaptığı 14 kişilik ekonomik Ramazan turu kafilesi 8 gün Medine’de kalıp, ardından ise Mekke’ye geçti. Mekke’de Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını geçiren umreciler, mukaddes toprakların mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini anlattılar.  Büyük bir heyecan ve mutluluğun gözlerinden okunduğu umreciler, yaşadıkları sevinci ‘Anlatılmaz ancak yaşanır' şeklinde dile getirdiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10