Festivale hazırlanıyorlar

Çerkezköylü Kuşçular 31 Temmuz'da Çorlu'da  Tarım fuarı kapsamında düzenlenecek olan Kuş festivaline hazırlanıyor.

Çerkezköy 10.07.2016 22:18:00 0
Festivale hazırlanıyorlar

RUH SAĞLIĞINI DA GÜÇLENDİRİYOR

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde 15 yıldan bu yana her hafta sonu aralıksız olarak kurulan Kuş Pazarı ilgi görmeyi sürdürürken  kuşçular bir yandan da 31 Temmuz’da Çorlu’da gerçekleşecek olan geleneksel Tarım fuarı kapsamındaki Kuş festivaline hazırlandıklarını belirttiler. Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği’nde kuş pazarı kurulmaya başladığından beri güvercin ve kanaryalara bir çok il ve ilçeden alıcı geldiğini belirten Çerkezköylü kuşçulardan Necdet Tezgel, “Kuş meraklıları evlerde besledikleri güvercin, kanarya, muhabbet kuşu gibi hayvanlar kuş besleyenleri stresten uzak tutuğu gibi ayni zamanda insanın ruh sağlığını da güçlendiriyorlar. Kuş sevgisi ayni zamanda insana ayrı bir has vermektedir.Kuş beslemek ve yetiştirmek ayrı bir uğraş teşkil ettiği gibi evde kuş beslemenin bir hastalıktır. Beslenen kuşun cinsi ne olursa olsun onunla iyi diyalog kurulduğunda çok iyi bir dost oluyorsunuz.” dedi.

 

 BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

30 yıldır aralıksız kanarya, muhabbet ve güvercin beslediğini belirten Hasan Erişken’de kuş beslemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu belirterek, “30 yıldır evimde güvercin başta olmak üzere kanarya ve muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapıyorum. Kuş yetiştirmek bir sevda bir hastalık ve aynı zamanda özen isteyen bir iş. Öz evladınız gibi bakmak zorundasınız.”dedi.

 

BESLEDİĞİNİZ KUŞLARA KESİNLİKLE SEVGİYİ ESİRGEMEYECEKSİNİZ 

Evde yetiştirilen ve beslenen kuşlara kuş bakanların kendi çocuğuna nasıl itina gösteriyorsa öyle itina göstermesi gerektiğini de söyleyen Erişken, “Çünkü kuşlarda insanlar gibi çok duygusal  ve hassastır.Eğer beslediğiniz kuşu gücendirir ya da ondan sevginizi eksik ederseniz aranızdaki bağ  anında yok olur. Bunun sonunda ise kuş  fazla yaşamaz kendini öldürür. Bu nedenle evde beslenen kuşlarla iyi iletişim kurulmalıdır.”dedi.

 

FESTİVAL HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK

Hasan Erişken ve Necdet Tezgel ,31 Temmuz’da  Çorlu Tarım festivali kapsamında gerçekleşecek olan kuş festivalinde Çerkezköylü kuşçular oralar yerlerini alacaklarını ve en iyi kuşları bu festivalde görücüye çıkaracaklarını da belirttiler. Tezgel ve Erişken, “Bizler her hafta kuşçular olarak Çerkezköy Kuş pazarda yerimizi alıyoruz. Her hafta burada yüzlerce çeşit kuşlar satışa çıkarılıyor. Eğer aynı kuşun alıcısı çok olursu kendi aralarında arttırma yapıyorlar ve buda satıcının işine yarıyor. Kuş  pazarına bu güne kadar gelmemiş olan güvercin, kanarya ya da muhabbet kuşu hastalarının bu  pazara gelerek kendilerine uygun bir kuşu rahatlıkla bulabiliyorlar” dediler.

 

SATIŞTA YAPILACAK

Her hafta Pazar günleri Kanarya Sevenler derneğinde kurulan Kuş pazarına çeşitli il ve ilçelerden bir çok alıcının geldiğini de belirten Tezgel, “Bu pazarda herkesin bütçesine göre kuşlar 15-30 TL arasında satılıyor. Çerkezköylü Kuşçular olarak Çorlu’da gerçekleşecek olan Trakya’nın en büyük kuş festivaline en iyi kuşlarımızla katılacağız.buradaki festivalde hep kuş yarışması yapılacak hemde satış yapılacak” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10