Arıtma tesisinde son viraj

Yaklaşık 20 milyon TL'ye mal olan ve Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çalışmalarda son viraja girildi. Tesis inşaatının yüzd

Çerkezköy 13.07.2016 19:26:00 0
Arıtma tesisinde son viraj

 İNŞAAT ANLAMINDA YÜZDE 99 TAMAMLANDI

Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan Çerkezköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlanıyor. 23 Mart 2015 tarihinde yapımına başlanan 19 milyon 930 bin lirayık yatırımla yapılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesis inşaatının yüzde 99’luk kısmının tamamlandığı öğrenildi. Diğer yandan devam eden çalışmalar kapsamında yüzde 95 mekanik imalatı ve yüzde 50’de elektrik işlerinin bittiği ifade edildi.

 

1 YIL TESKİ İLE ORTAKLAŞA İŞLETİLECEK

Yaklaşık 1,5 ay sonra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin tamamlanacağı öğrenilirken, TESKİ tarafından da bir buçuk ay sonra atık suların tesise gönderileceği belirtildi. Devlet Su İşleri tarafından yapılan atıksu arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından da bir yıl TESKİ ile birlikte ortaklaşa işletilecek.

 

SULAR ARITILARAK VERİLECEK

İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin işler hale gelmesinin ardından da Çerkezköy ve Kapaklı’nın atık suyu burada arıtacak. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları açıklamada devasa bir tesis inşa edildiğini belirtilerek, “Çerkezköy olarak kolektör hattımızı oraya bağlayacağız. Karaağaç’tan da bir kolektör hattı bağlanacak ve bu bölgenin bütün suları arıtılarak verilecek” denildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10