Kızılpınar'a 23 Milyonluk dev yatırım

TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallesi'nde başlanacak olan Kanalizasyon Altyapı çalışmaları kapsamında toplam uzunluğu 77 bin 825 metre olacak şebeke inşaatı, terfi hattı ve kollektör hattınÄ

Çerkezköy 14.07.2016 19:06:00 0
Kızılpınar

KATILIM YOĞUN OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bugün Kızılpınar’da temeli atılan Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak başa, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi bürokratları ile çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 

ISRARCI OLARAK BİZLERİ TEŞVİK ETTİLER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan temel atma töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “TESKİ ve Çerkezköy için önemli bir gün. Üçüncü büyük projenin bugün temelini atacağız. Katı atıksu arıtma tesisi, Ergene’de ki büyük yatırım projelerinden sonra üçüncü olarak parasal limit anlamında büyük projemizin temelini de Çerkezköy’de atıyoruz. Göreve başladıktan sonra ve buraya geldiğimizde başta Kızılpınar olmak üzere alt yapı kanalizasyonlarda sorun yaratan yerler olduğunu bize iletildi. Başkanımız Vahap Akay, çok önemli girişimlerde bulundu. Mahallemizin bu projeye dahil olması konusunda ısrarcı olarak bizleri teşvik ettiler” dedi.

 

ÇERKEZKÖY İÇİN 32 MİLYONLUK KREDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’e önem verdiğini sözlerin ekleyen Başa, “İller bankası ile koordineli bir şekilde yıllardan beri alt yapıya kavuşamamış Kızılpınar mahallemizin de kanalizasyon alt yapısını tamamlamak için proje çalışmalarımız başladı. Ortaya hem Çerkezköy’ün kanalizasyonlarını alarak yeni arıtma tesisine götürecek kolektör, terfi merkezi gibi inşaatları kapsayan hem de bu büyük mahallenin sorunlarını çözecek büyük bir proje ortaya çıktı. Bu maliyetli bir iş. Tek başımıza karşılamamız mümkün değildi ve bu noktada da İller bankası ile kredi görüşmelerimiz oldu. İlk etapta 27 milyon 106 bin TL, ikinci etapta Kızılpınar da dahil olduktan sonra 5 Milyon TL Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda kredi başvurumuz oldu. 32 milyon 106 bin TL kredi Çerkezköy için karşılıklı olarak imzalandı” diye konuştu.

 

PROJE HEDEF YILI 2050

Şafak Başa konuşmasının devamında proje hakkında da bilgi vererek, “sözleşme bedeli 23 milyon 331 bin TL olan projemizin iş süresi ise 750 gündür. 1 adet terfi merkezi yapılması ve Scada otomasyon sistemi kurulması planlanmaktadır. Çerkezköy İlçesi merkez ve Kızılpınar mahallelerinden gelen  atıksular 3860 metre, 1400’lük kolektör hattı ile terfi merkezine iletilecektir. Terfi merkezi ile Çerkezköy Atıksu arıtma tesisi arasında 1040 metre 900’lük polietilen terfi hattı inşaatı yapılacaktır. Kızılpınar mahallesinde 72 bin 925 metre kanalizasyon şebeke inşaatı ve 17 bin 500 evsel abone bağlantı hattı yapılması planlanmaktadır. Proje kapsamında kanalizasyon şebeke inşaatı, terfi hattı ve kolektör hattı toplam uzunluğu 77 bin 825 metre olacaktır. Atıksu şebekenin ekonomik ömrü 35 yıl olduğundan proje debisi gelecekte 35 yıl dikkate alınarak hesaplanmıştır. Buna göre proje hedef yılı 2050 alınmıştır” ifadelerini kullandı.

 

ASPES BORULARDAN KURTARACAĞIZ

Vatandaşlardan TESKİ’ye yardımcı olmalarını isteyen Şafak Başa, “Firmadan isteğim çalışmalar sırasında derli toplu çalışsın ve vatandaşlarımızı fazla rahatsız etmesin. Çok fazla şikayet gelmesin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki hedefimizde Çerkezköy için İller Bankasından dördüncü aspes borulardan kurtaracağız. Bu dönemde içme suyu alt yapısını yenileyeceğiz. Başkanlarım döneminde alt yapı sorunu olmayan sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacağız. TESKİ çalışıyor, Büyükşehir çalışıyor. TESKİ’yi durdurmak için tüm çabalara rağmen TESKİ durmayacak. Halkımız kazanmaya devam edecek ve her zaman için TESKİ Büyükşehir’in yüz akı olmaya devam edecek” dedi.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Bugün Çerkezköy’ün çok önemli bir altyapı projesinin temelini atıyoruz. Bugün Çerkezköy’ümüzün geleceği adına yapılan bu önemli yatırıma katılım gösterenlere teşekkür ediyorum. Çerkezköy Kaymakamımız Sayın Metin Kubilay mazeret bildirerek açılış törenimize katılamadılar. Özellikle katılamayanlara, sürekli katılamayanlara, görmezden gelenlere de bu yatırımın Çerkezköy’e Çerkezköy’ün geleceğine yapıldığını bir kere daha hatırlatıyorum. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların oyları ile seçilmiş Belediye Başkanını da görmezden gelebilirsiniz, biz bunlara aldırmayız, milletin gördüğü bizler için kafidir. Bugün Çerkezköy kanalizasyon alt yapı inşaatının temelini atıyoruz.  Bu önemli projeyi Çerkezköy’e kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, TESKİ’mizin  Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’ya ve çalışma arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇEVRE REZALETİNE ARTIK SON VERECEĞİZ

Projenin toplam yatırım bedelinin 27 milyon civarında olduğunu ifade eden Akay “Bir aşaması Yeni bir Kollektör hattı çorlu deresine paralel olarak Çerkezköy’ün derelerine akan kanalizasyonu toplayacak Veliköy’de yeni yapılan arıtma tesisine taşıyacak. Diğer taraftan yıllardır Çerkezköy’ün gelişen mahallelerinden Cumhuriyet Mahallesinin görmezden gelinerek kanalizasyonunun ormana deşarj edildiği bir meseleyi yine TESKİ’miz çözümlüyor. Cumhuriyet mahallesinin kanalizasyonu toplanarak kollektör hattına bağlanacak. O mevkideki çevre rezaletine de son vereceğiz. Bu önemli projemizin önemli ayaklarından biride tabi ki Kızlpınar mahallemizin altyapı inşaatıdır” dedi.

 

CİDDİ NÜFUS ARTIŞI GÖSTERDİ

Yaklaşık 20 yıl önce dönemin belediye başkanı Adnan Er tarafından yaptırılan Kızılpınar kanalizasyon altyapısının bugünlere kadar hizmet verdiğini belirten Vahap Akay, “Ancak Kızılpınar o günlerden bugünlere ciddi nüfus artışı gösterdi. O tarihlerde 2500-3000 civarında olan nüfus yaklaşık 10-12 kat arttı. Bugün mahallemiz nüfusu 30 binlerle ifade edilir duruma geldi. Kızılpınar’da 2012-2014 yılları arasında yeni içme suyu tamamlandı ve Kızılpınar’ın geleceğine yatırım yaparak altyapı sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Çerkezköy Belediyesi olarak göreve geldiğimizde Kızılpınar’ın 287 sokak ve 20 caddesinden geçmiş içme suyu hatlarının trenşe tamirlerini tamamladık. Kızılpınar’lı vatandaşlarımızın mağduriyetlerini biliyoruz. Uzun süren altyapı sorununun arkasından üstleri açık bırakılan yollarda sokaklarda tozlu topraklı, çamurlu günler yaşadılar. Bizler çalışmalarımızla bunları hafiflettik. Ancak üstyapının tamamen üstesinden gelmek için altyapının tamamlanması ihtiyacı vardı ki işte o güne geldik” açıklamasında bulundu.

 

SIKINTILARIN FARKINDA OLARAK HAZIRLIKLI GELDİK

Akay, bütün bu sıkıntılarının farkında olarak Kızılpınar’a hazırlıklı geldiklerini ifade ederek, “ Bizler Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar’da 287 sokak 13 caddede, Büyükşehir belediyemiz 7 ana caddede asfalt, kaldırım, beton yol, parke taş çalışmalarına hazırız. Altyapının ardından bizler Kızılpınar’ımızın bütün yollarını yaparak burada yaşayan hemşehrilerimizi bu dertlerden kurtaracağız. Büyükşehir belediyemiz bu yılki asfalt programlarında Kızılpınar’ın 7 ana caddesi var, bizler sizlerde biliyorsunuz bugünlere 6-7 ay önce hazırlandık ve bu yolların yapımı için yani Kızılpınar yolları için asfalt ihalesi için meclisimizden yetki aldık ve ihaleye hazır duruma geldik” diye konuştu.

 

BİRİLERİNİN KİŞİSEL HESAPLARI OLABİLİR

Çerkezköy Belediyesini hangi bütçe ile aldıklarını herkesin bildiğini kaydeden Akay “ Her tarafı alt üst edilmiş, 50’nin üzerinde icra dosyaları ile bir Kızılpınar Belediyesi teslim aldık. Kimse merak etmesin bizler her türlü olumsuz yaklaşımlara rağmen Çerkezköy’e hizmet etme kararlılığı ile çalışmaya devam edeceğiz. Şuna inanıyoruz, bu millet Çerkezköy için çalışanla çalışmayanın kim olduğunu iyi biliyor. Çamur atmaya çalışanında çamur atılmaya çalışılanında kim olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Ucuz siyasetle bir yere varılamayacağını anlamayanlara bu milletin defalarca ders verdiğini de biz biliyoruz. Birilerinin kişisel hesapları var olabilir, bunları Çerkezköy üzerinden götürmeye de çalışabilir. Unutmayın bu yaptıklarınızın hepsini bu millet görüyor. Bizde görüyoruz.

Aynı kararlılıkla korkmadan Çerkezköy için mücadele edeceğiz. Kızılpınar’da altyapı başladı, hemen ardından yol ve kaldırımları bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

İTİRAZIM OKUL YAPIMINA DEĞİL

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Kızılpınar Kapalı Pazar yerimiz tamamlanacak, ardından Büyükşehir Belediyemiz önümüzdeki hafta içerisinde palmiye konutlarının oradan başlayarak 6 km civarında bir güzergahta Kocameşe piknik alanına doğru giden yolumuzu soğuk asfalt çalışmasına başlıyoruz. Kocameşe piknik alanında da ayrıca düzenlemeler yapacağız. Yan tarafta Kızılpınar Futbol Sahası bulunuyor. Bizler bu Yeri futbol alanı olarak kızılpınara yakışan bir futbol sahası yapma niyetine girdik. 2013 yılında Kızılpınar Belediyesi yeri eğitim alanından spor alanına dönüştürmüş. Milli Eğitim Müdürlüğü bu değişikliğe kayıtsız kalmış. Biz spor alanında bulunan bu alanda yatırım yapma niyetine girdiğimizde biz buraya okul yapacağız dediler. İtirazım okul yapımına değil. Tekirdağ’ın en yoğun nüfus alan mahallesi kızılpınardır. Eğitim yatırımı adına böylesine kritik bir mahallede siz kendinize ait bir alanınıza okul yatırımı yapmak için neden bu kadar beklediniz. Kızılpınarın okul ihtiyacını neden bugüne kadar görmediniz” dedi.

 

MİLLETİMİZ İÇİN İSTİYORUZ

Akay “ İkili öğretimlerde zor şartlarda eğitim gören öğrencilerin durumunu neden bugüne kadar fark etmediniz.  Çerkezköy Belediyesi yeri talep ettiğinde Kızılpınar’a okul yapma ihtiyacını hatırlamanız sevindirici ancak sizin göreviniz itibari ile düşündürücüdür. İl milli Eğitim Müdürlüğünün son gelen yazılarında yerin eğitim alanına dönüştürülmesi talebi var. Ben Çerkezköy Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Buranın ihtiyacı olan her şeye kucak açarız okul yapılsın mutluluk duyarız. Ancak bu okulun buraya hemen başlanacağına dair söz istediğimizin de altını çiziyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz 11 ilçede 11 okul projesini açıkladığında en ciddi ihtiyaç burada diye Kızılpınar’da yaptı. Okul orada yükseliyor. Ama o müdür lütfedip o okulun temel atma törenine gelmediler. Bu yatırımlar çocuklarımızın geleceği için yapılıyor. Biz buraya gökten zembille inmedik. Bizi buraya bu koltuklara bu millet getirdi. Hizmetin siyaseti olmaz sloganı ile ayırmadan herkese hizmet veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ancak herkesten de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Herkesten de bu kentin geleceği için yapılacaklara engel değil katkı istiyoruz. Bunu da bu millet için istiyoruz” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akay “  Bizler Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Sayın Kadir Başkanımız ile beraber Çerkezköy ün geleceği için yatırımlarımız için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde şu anki tır parkının olduğu alanda Kültür Merkezimiz ihale aşamasına geldi temeli atacağız, ardından Cengiz Topel caddesi üzerinde kapalı yüzme havuzu ihale aşamasında temelini atacağız, Çerkezköy kapalı Pazar yeri Kültür Merkezinin yeri değiştiği için projesi ihale aşamasına gelmek üzere temelini atacağız, Çerkezköy kent parkının çalışmaları tamamlanıyor, Veliköy kapalı düğün salonu ihale aşamasında temelini atacağız, bağlık mahallesinde yeni viyadük için çalışmalarımız devam ediyor,Çerkezköy içerisinde de asfalt yol çalışmalarımız bu ay itibari ile hız alacak, ışıklandırma çalışmalarımız başlayacak,Teski proje çalışması bitme aşamasında Ambardere bölgesinin kanalizasyon altyapısını yapacağız, Yıldırım Beyazıt mahallesinde atıklardan mahallede kötü kokular altında bırakan kavak deremiz projelendiriliyor ıslah edeceğiz. Kızılpınar’ımızın da Çerkezköy’ünde tüm yeşil alanlarında yeni yeşil alanlar yapmaya güzelleştirmeye devam edeceğiz, sürekli bu kentin geleceği çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Yani yapacak çok işimiz var. Ben lafı çok da fazla uzatmadan bir kere daha, bu temelin Çerkezköy ve Tekirdağ’ımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizleri sabırla bugünlere kadar bekleyen Kızılpınarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sabrın sonunu selamete erdiren Teskimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E DE KATKIMIZ OLDU

İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel ise yaptığı konuşmada, “ Ülkemizin her yerinde olduğu gibi iller bankası olarak tüm belediyelerimizle birlikte alt yapılar için hizmet ediyoruz. Tekirdağ’da da teksiyle beraber alt yapı çalışmalarına hız verdik. Merkezi hükümetin programları kapsamında SUKAP diye bir program var. Bu program kapsamında alt yapıya pozitif ayrımcılık yapıyor. Nüfusu 25 binin altında olan belediyeler yüzde 50 proje hibesi veriliyor, yüzde 50 de iller bankası tarafından uzun vadeli kredilendiriliyor. Çerkezköy de 25 bin den büyük olduğu için maalesef hibe desteğinden yaralanamadı. Fakat sukap kapsamında değerlendirildi ve 15 sene gibi uzun bir vade ile kredilendirildi. Bu noktada böyle bir katkımız oldu. Kızılpınarlılar özellikle TESKİ ve Büyükşehir’e çok teşekkür etmeleri gerekiyor. Bu projede yoktu ve özel çabaları oldu. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMA AZMİ BENİ MUTLU EDİYOR

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, 832 gündür Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade ederek, “ Kalan günlerimizi de dolu dolu ve Tekirdağ’a faydalı bir şekilde çalışarak sürdüreceğiz. Tekirdağ’ın tamamına en güzel hizmeti vermek için yola çıktık. Yatırımlar için bütün İlçe Belediye Başkanlarımız var güçleriyle çalışıyor. Hiçbirini ayırt etmiyor ve çok seviyorum. Onların bu çalışma azmi beni mutlu ediyor” dedi.

 

TEK RİCAM SABIRLI OLUN

Kızılpınar Mahallesinin projesine seçim zamanındayken başladıklarını belirten Albyrak, “O zamanlar buralara geldiğimizde her yer çamur içindeydi. Daha o zaman demiştim ki; ‘Allah bize bu görevi nasip ederse buranın düzenlemelerini en kısa zamanda tamamlayıp, vatandaşımızın bu çilesine son vereceğiz.’ Nitekim bu göreve başladık ve bugün burada Kızılpınar Mahallemizin en büyük sorununa kazma vuruyoruz. 34 bin nüfuslu mahallemize, 63 bin nüfusa dayanıklı bir projeye başlıyoruz. Bu mahallemizin bu hizmete ihtiyacı var. Ancak şimdiden söylemeliyim ki bu çalışmalar esnasında biraz sıkıntı çekeceksiniz. Sizden tek ricam, lütfen sabırlı olun” diye konuştu.

 

GAZİLİK ÜNVANININA YAPILAN SAYGISIZLIĞI KINADI

Kadir Albyrak konuşmasının sonunda ise, “Ben ayrıca, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha anmak istiyorum. Ulu Önderimize ‘Gazilik’ unvanını Türkiye Büyük Millet Meclisi vermiştir. Bu unvanın tartışılmasını dahi şiddetle kınıyorum ve bu tartışmayı saygısızlık olarak görüyorum. Yaşanan bu saygısızlığa, Çerkezköy’ümüzün, parti ayırt etmeden karşı çıkmasını da takdirle karşılıyor ve tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

VATANDAŞLARA ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNULDU

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı’nın temeli yapılan duanın ardından atıldı. Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu temel atma töreninin ardından Tekirdağ ve Çerkezköy’e yaptıkları çalışmalarıyla büyük katkı sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a içinde bir temel atma töreni karesine ait fotoğrafları bulunan Fotoğraf çerçevesi hediye etti. Diğer yandan temel atma töreninde vatandaşlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10