STK'lar birlik çağrısı yaptı

Çerkezköy'de  faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, darbe girişimine tepki gösterdi.Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan STK'lar birlik çağrısı yaptı.

Çerkezköy 17.07.2016 21:31:00 0
STK

“DARBE GİRİŞİMİNİ TANIMIYORUZ, DARBE ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva,  sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine  tepki gösterdi. Kozuva “ Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi ve hiçbir darbe girişimini tanımıyoruz. Darbe asla kabul edilemez. Gün, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümetin ve devletin yanında olma, demokrasiye sahip çıkma günüdür. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de devletimizin ve milletimizin yanındayız. Kamuoyuna ve aziz halkımıza duyurulur.” Dedi.

 

BOZDAĞ, “DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bozdağ’da  bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi ve hiçbir darbe girişimini tanımıyoruz. Çerkezköy Esnaf Sanatkarlar odası olarak biz de devletimizin ve milletimizin yanındayız.”dedi.

 

“İNANCIMIZ TAMDIR”

OSB Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in adına yayınladığı mesajda “

Demokrasi ve Millet İradesine Saygı. Amacı, gerekçesi ne olursa olsun kaynağını demokrasiden, millet iradesinden almayan hiçbir hareket, eylem veya girişimi meşru görmüyor ve tanımıyoruz. Bu zor günleri birlik, beraberlik ve kardeşlik temelinde atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Saygılarımızla” dedi.

 

TANYERİ, “MİLLETÇE DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKTIK”

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri dün yaptığı  açıklamada  darbe girişimini kınadığını ve Türk Milletinin dik dürüşü ile  demokrasiye sahip çıkıldığını söyledi. Fikret Tanyeri açıklamasında şöyle konuştu, “Ülkemizde daha önceden yaşanan darbeler  ülkemizi hem geriye götürmiş hem de ekonomimizi alt üst etmiştir. Son girişilen darbe girişliminde milletce karşı çıkarak demokrasimize sahip çıkılmıştır. Darbe teşebbüslerinden ülkemiz ciddi yaralar almıştır. Ancak son girişilen darbe girişimine milletçe karşı koyarak demokrasimize sahip çıktık ve darbelere karşı olan kararlılığımızı ortaya koyduk. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını milletçe artık istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıktık.Demokratik, laik bir hukuk devleti olan ülkemizin bölünmez bütünlüğüne Halkımızın iradesine yönelik yapılan saldırıları kınıyor, bu saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyorum.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10