ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Dün saat 16.30'da gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem maddesi g

Çerkezköy 19.07.2016 21:06:00 0
ÇTSO Meclisi toplandı

“DEMOKRASİ KURTARILDI”

Mehmet Aksoy, Mehmet Danyeli, Mehmet Çetin, Mehmet Erdoğan, Sait Erdem, İsmail Tezcan, Gürkan Kesim, Özcan Doğu, Rahmi Yılmaz ve Yasin Durak’ın Katılmadığı toplantı öncesi 15 Temmuz’da yaşanan olaylar hakkında konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “ Cuma gecesi yaşanan haince darbe girişiminin ardından hem seviniyor hem de kaybettiğimiz canlar için üzüntü duyuyoruz. Ülke olarak hala kargaşa içindeyiz. Allaha şükür bu darbe girişimi bastırıldı ve demokrasi kurtarıldı. Dış basının gözü ülkemizde. Bizlerde demokrasiyi pekiştirme gayretindeyiz. Zedelenen itibarımızı en kısa zamanda düzelticeğiz. Bugün Tekirdağ’da odamızın Türkiye genelinde yaptığı ortak basın açıklamasına katıldık. Ben son derece gurur duydum. Basın açıklamasının her cümlesi düşünülerek hazırlanmıştır” dedi. Taha Ülker’in konuşmasının ardından hayatını kaybeden şehitler için meclis üyeleri bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

GELİR GİDER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda ise ilk olarak Mayıs ve Haziran ayı gelir-giderleri görüşülerek karara bağlandı. 2016 Mayıs- Haziran ayı gelir gider  cetvelleri, banka cetveli ve mizanının görüşüldüğü toplantıda ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Meclis’i bilgilendirdi. 2016 Mayıs ayında gelir 134 bin 806,88 TL olurken, gider ise 156 bin 176, 71 TL oldu. Banka mevcudu 1 milyon 375 bin 621 TL olurken, mizan ise 8 milyon 489 bin 911,56 TL oldu. Haziran ayı geliri 655 bin 378,19 TL, gideri ise 319  bin 457,96 TL olurken, bankanın mevcudu ise 1 milyon 742 bin 864 bin TL olar gerçekleşti. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi ÇTSO Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi.

“BAŞARILI ORGANİZASYON YAPTIK”

Gündemin dördüncü maddesinde ise oda tarafından düzenlenen iftar yemeği değerlendirildi. Konuyla alakalı konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir ilki gerçekleştirdik. Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de iftarlarımızı ayrı ayrı yaptık. Çok olumlu sonuçlar aldık. Yaptığımız anketlerde Çerkezköy’de ki iftarımıza 850 kişinin geleceğini düşündük. Ancak bu rakam 1150’ye ulaştı. Biz şuanda bir ilki gerçekleştirdik. Üç ilçemizde ayrı ayrı yaptık. Gerçekten çok olumlu sonuçlar aldık. Başarılı bir organizasyon yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUZ”

Meclisten üç ilçede yapılması yönünde karar çıktığını kaydeden ÇTSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın “ Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz iftarlarda başımıza gelen durumlar nedeniyle yapılan çalışmalar neticesinde Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da üç yer tespit ettik. Saray da 400, Kapaklı 450, Çerkezköy’de 850 üyemize yemek verdik. Programlardan sonra olumlu sonuçlar geldi. Çerkezköy de beklediğimizden daha kalabalık oldu. Hem sevindik hem üzüldük. Yemek yiyemeyen üyelerimizden ve ailelerinden özür diliyoruz” diye konuştu.

 

PROJELER TANITILDI

Gündemin beşinci maddesinde ise ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel , Ekim ayında Stutgart’ta gerçekleştirilecek olan Global Connect 2016 fuarı hakkında meclis üyelerine bilgiler verirken, Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş da Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan projeler hakkında bilgiler verdi.  Taş “  Trakya Kalkınma Ajansı-Sosyol Ekonomik kalkınma mali destek programı işbirliği ile Kobilerde verimlilik dönüşümü projesinin ortağı Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olurken, projenin süresi 12 aydır. İkinci projemizin ismi ise Prizren-Çerkezköy Ticaret köprüsü ile Prizren’de sanayinin doğuşudur. Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği ortaklığındaki projemizin süresi ise altı aydır. Çerkezköy TSO’nun Eğitim, panel ve kobi pazarlığı ile küçük ve mikro ölçekli sanayi kobi üyelerinin satış niteliğinin ve iç Pazar payının artırılması projesinin ortağı ise Türkiye Satın Alımcılar Derneği, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüdür. Projenin süresi ise sekiz aydır. Bu projede 12 farklı sektörden kobi üyemiz açık ihale usulü danışmanlık hizmeti alacak. Verimlilik modeli oluşturulacak. Bu projeler için KOSGEB’in çok heyecanlı olduğunu söyleyebilirim.  Projemiz başvurduğumuz program dalında ikinci olarak onaylandı” dedi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında ise ÇTSO’ya yeni başlayan personeller ÇTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyelerine tanıtıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10