5 yıl sonra nihayet

Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattında 2011 yılından bu yana süren çalışmaların ardından ilk sefer dün saat 10.02'de başlamış oldu. Çerkezköy-Halkalı seferinde vatandaşlardan 8 TL ücr

Çerkezköy 25.07.2016 19:24:00 0
5 yıl sonra nihayet

KATILIM YOĞUN OLDU

5 yıl aranın ardından Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı tren seferleri başladı. Başlayan tren seferleri için düzenlenen açılış törenine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler, Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Sakatlar Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇEVRECİ VE MODERN BİR YAKLAŞIMLA YENİLENİYOR

Halkalı-Edirne-Kapıkule demiryolu hattı tren seferleri için düzenlenen tören Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından protokol üyeleri kısa bir konuşma gerçekleştirdi. TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz yaptığı konuşmada, “Önemli miktarda yatırım yapılan demiryollarımızda Ankara-İstanbul-Konya arasında Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliğine geçildiğinde Türkiyemiz Yüksek Hızlı Demiryolu İşletmeciliği yapan sayılı ülkeler arasında yerini aldı. Yüksek Hızlı ve Hızlı Demiryolu hatları Lojistik Merkezleri inşaatları da devam ediyor. Araç filomuz içerisinde yer alan çeken ve çekilen araçlarımızı tasarruflu, çevreci ve modern bir yaklaşımla yenileniyor” açıklamasında bulundu.

 

YOLCULAR KONFORLU SEYEHAT EDECEK

Korkmaz konuşmasının devamında demiryollarında yaşanan değişimin Türkiye’nin gelişmesine, ekonomisine ve sanayisinin güçlenmesine katkı sağladığını ifade ederek, “Bu kapsamda modernizasyon çalışmaları başlatılan Halkalı-Edirne-Kapıkule Demiryolu hatlarında 2011 çalışmalar başlatmıştık. Demiryolumuzun modernizasyonunu tamamladık sıra vatandaşlarımıza hizmet vermeye geldi. Yol çalışmalarının tüm hat kesimlerinde tamamlanmasıyla yük taşımacılığına başlanan, seferlerine ara verilen Halkalı-Edirne-Kapıkule arasında işletilen Bölgesel yolcu trenleri seferlerine bugünden itibaren başlıyoruz. Tamamı elektrifikasyon sistemine kavuşan demiryolu hattında trenler, elektrikli lokomotifler ve 234 yolcu kapasiteli klimalı vagonlarla temin edilecek. Bu vagonlarla yolcularımız konforlu seyahat edecek” diye konuştu.

 

YÖRE HALKINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Yolcu talebine göre gerektiğinde ilave vagon verilebileceğini sözlerine ekleyen Halil Korkmaz, “Halkalı-Edirne tam bilet ücreti 22 TL, Halkalı-Kapıkule arası tam bilet ücreti 23 Lira 50 Kuruş. Ayrıca mevcut ticari indirimler bu trenlerde de geçerlidir. Hattın yolcu alışkanlıklarının yeniden kazandırılmasını müteakip Halkalı-Uzunköprü arasında yeni bir trenin sefere konulmasını da planlıyoruz. Yeni trenlerimizin ülkemize ve yöre halkına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Baş Müdürü Halil Korkmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy trenini özledi. Uzun yıllardır tadilatta olan hattın bugün bizi yeniden Halkalı’ya kavuşturacak olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda İstasyon mahallesinin bir ferdi olarak tren sesini, trenin tıngırtısına uzun yıllar hasret kaldık. Umut ediyorum Çerkezköylü hemşerilerimiz bu güzergahta hem güvenli hem de ekonomik anlamda bu ulaşımı sağlıyor olacaklar. Bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu yeni hattın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

KINIYOR VE LANETLİYORUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “15 Temmuz da vatan haini millet düşmanı, paralel devlet yapılanması Fetullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm şahitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize de bu vesileyle acil şifalar diliyoruz. 15 Ağustos 2013 de göreve başladığım Çerkezköy de İstanbul seferlerinin biran önce başlaması için sürekli çalışma yürütüyorduk. 18 Eylül 2013 tarihinde yapılan koordinasyon toplantıları olmak üzere her koordinasyon toplantısında bu konu gündeme getiriliyordu” diye konuştu.

 

RAHATLAMA VE UCUZLAMA OLACAK

Tren seferlerinin başlayacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kubilay, “Milletvekillerimiz Ayşe Doğan’a, Mustafa Yel’e, kendilerinden arz ettiğimde yanımızda olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop’a, bu çalışmalarda sürekli yanına gittiğim eski Genel Müdürümüz Süleyman Kahraman ve bu çalışmalarımızda bizlere destek olan basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy önemli bir sanayi kenti. Yüzlerce fabrikamız ve on binlerce çalışanımız var. Özellikle İstanbul’ dan buraya on binlerce insan gelip gidiyor. Ülkemiz için tasarruf sağlayacağına hem de büyük bir rahatlama ve ucuzlama olacağını düşünüyorum. Çerkezköy’den Halkalı’ya 8 TL ücret alınacak. Bu seferimiz başlıyor ve inşallah ikinci tren seferimizde yakında başlayacaktır diye umut ediyorum. İstanbul’dan da mutlak suretle sabah bir trenin kalkması lazım ki vatandaşlarımız işlerine yetişebilsinler. Devletimiz hükümetimiz çok büyük bir yatırım yapmış. Yüz milyonlarca yatırım söz konusu ve bu yatırıma hep beraber sahip çıkmalıyız. Tren seferlerinin sayısı artması için bu treni desteklemeliyiz” dedi.

 

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Son olarak konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, “15 Temmuzda şaha kalkan huzurla yaşamaya çalışan bu milletin belini bükmeye çalışan bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldık. Geleceğimizi etkileyen tüm unsurları lanetliyorum. Uzun zamandır sayın kaymakamımızın çalışmalarını yakinen biliyorduk. Bizlerde göreve geldikten sonra yoğun bir çalışma yaparak hamdolsun vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tren seferlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

PROTOKOL ÜYELERİ TREN SEFERİNİ BAŞLATTI

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından dua okundu. Ardından saat 10.02’de Kapıkule istikametinden gelen yolcu trenine binen Çerkezköy yolcuları ve beraberindeki Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Fisun Kubilay tren seferlerini başlatmış oldu.

 

TREN SEFERLERİ VE FİYATLARI

Çerkezköy Gar Yeni Tren Saatleri şu ve fiyat tarifesi; “Çerkezköy-Halkalı sabah treni saat 10.02, Çerkezköy- Edirne/Kapıkule akşam treni saat 19.18, Halkalı-Çerkezköy akşam treni saat 18.00, Kapıkule/Edirne-Çerkezköy sabah treni saat 07.10. Çerkezköy’den gidilecek istasyona göre fiyat listesi ise, Halkalı 8 TL, Ispartakule 6,50 TL, Çatalca 5,00 TL, Velimeşe 3,00 TL, Çorlu 3,50 TL, Muratlı 6,50 TL, Seyitler 6,50 TL, Kayabeyli 8,00 TL, Lüleburgaz 8,00 TL, Alpullu 9,50 TL, Doğanca 11,00 TL, Pehlivanköy 11,00 TL, Sazlımalkoç 12,50 TL, Bahıçıvanova 12,50 TL, Şerbettar 12,50 TL, Edirne 15,50 TL, Edirne Şehir 15,50 TL, Kapıkule 17,00 TL”

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10