Girişimden esnaf darbe yedi

Ekmeğini Çerkezköy'den çıkartan esnaf ülke genelinde olduğu gibi darbe girişiminden olumsuz etkilendi. 15 Temmuz gecesinin ardından ülke genelinde başlayan ekonomik durgunluk, para piyasalarındaki anlık deÄ?

Çerkezköy 27.07.2016 20:41:00 0
Girişimden esnaf darbe yedi

“ZARARA UĞRADIK”

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden Çerkezköy esnafı da olumsuz yönde etkilendi. Ekonomik durgunluğun yaşandığı şu günlerde Çerkezköy’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bekleyişi devam ederken, ufak esnafta yaşanan gelişmelerden etkilendi. Çerkezköy’de hizmet veren Tatlıses Çiğköfte işletmecisi Yılmaz Şahin’e göre darbe girişiminin ardından ülke genelinde hakim olan durgunluk Çerkezköy piyasalarında da etkisini devam ettiriyor. 15 Temmuz gecesi başlayan hain darbe girişiminden etkilenen küçük esnaf ekonomik yönden zarara uğradıklarını aktardı.

 

“HARCAMALARDA TASARUFA GİDİYORLAR”

Ülke genelinde yaşanan ekonomik durgunluğun etkilerinin silinmeye çalışıldığı şu günlerde küçük esnaf kadar diğer şirketlerde etkilenmiş görünüyor. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan İpek Ticaret yetkilisi Yusuf Solak yaptığı açıklamada  “Vatandaş şu an itibariyle kabuğuna çekilmiş görünüyor. Düğün sezonu olduğu için bir takım satış işleri olsa da an itibariyle keyfi olarak ev eşyasını değiştirmek isteyen vatandaş ülke durumunu göz önüne alarak harcamalarında tasarrufa gidiyor. İşlerimizde büyük oranda bir düşüş olduğu aşikar fakat, bu durumun yakında düzeleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“DÖVİZ BOZDURUYORLAR”

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın alım satım işlerinde yoğunluk görülse de, 15 Temmuz gecesi başlayan hain darbe girişimi dolayısı ile altın ve döviz alımları da şu an için ülke genelinde yavaşladığı gibi Çerkezköy’de de sekteye uğradı. Son yaşanan gelişmeler ile altın ve döviz kurunun artmasıyla birlikte döviz ve altın bozdurmak isteyen vatandaşlar kuyumcularda adeta birbirleriyle yarıştılar. Darbe girişimin ardından işlerinin sekteye uğradığını belkirten Sedat Kuyumculuk işletmecisi Sedat Çelik, “Şu an itibariyle Çerkezköy’de yatırımcı altın ya da döviz almak istemiyor. Ekonomi piyasalarındaki durgunluk ve yaşanan belirsizlik nbedeniyle kafası karışan yatırımcı gelişmeleri takip ederken, yatırım yapmaya çekiniyor.  Düğün sezonu olması hasebiyle işlerimiz bir nebze olsun açık olsa da yatırım için vatandaşlar altın alımı yapmıyor aksine elinde bulundurduğu altını bozmak için gelen müşteri sayısında ciddi bir artış görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“SATIŞLAR TAMAMEN DURDU”

Gayrimenkul piyasasındaki düşüş ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de etkisini gösteriyor. Çerkezköy’ün her geçen gün büyüyen nüfusuna paralel olarak artan konut sayısına karşın şu günlerde yatırımcı Çerkezköy’e de uğramaz oldu. Son gelişmelerin ardından gayrimenkul alım satım işlerinde yaşanan düşüşü değerlendiren Karya Emlak işletmecisi Fatma Neşe Sezer’e göre, “Gayrimenkul satış işlemleri son günlerde tamamen durmuş durumda. Yatırım yapmak isteyenler düşüncelerini askıya almış görünüyor. Ağustos sonunda Çerkezköy’de gayrimenkul piyasasının normele dönmesini bekliyoruz. Ülke genelinde yaşanan elim olaylardan etkilenen Çerkezköy’ün gayrimenkul piyasasında yaşadığı düşüşün yurt dışından gelen yatırımcıların beklemede olmasının etkisi ise belirleyici oldu.” İfadelerine yer verdi.  

 

“ESNAF YARA ALDI”

Çerkezköylü esnafın darbe girişiminin ardından derin yaralar aldığını dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Ticaret Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Çerkezköy’de hizmet veren esnafımız son olayların ardından çok derin yaralar aldı. Esnafımız şu günlerde sıkıntılı günler geçirse de bu durumu yakın zamanda aşacağımızı düşünüyorum. Son 1 haftadır iş yapamadığı zor günler geçiren esnafımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10