FETÖ'ye lanet yağdı

Ülke genelinde yaşanılan darbe girişiminin ardından milyonlarca halk gibi Çerkezköylü vatandaşlar da sokaklarda demokrasi nöbetini hız kesmeden sürdürürken, nöbetin on ikinci gününde yatsı namazınd

Çerkezköy 27.07.2016 20:43:00 0
FETÖ

PROGRAM KURAN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Demokrasi nöbetinin on ikinci gününde yüzlerce Çerkezköylü yeniden Cumhuriyet meydanında bir araya geldi. Diğer günlere nazaran önceki akşam düzenlenen demokrasi nöbeti programı yatsı namazından sonra başladı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, STK temsilcileri ve yüzlerce Çerkezköylü katıldı. Tepe Cami İmam hatibi Mustafa Osmanoğlu’nun Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından İstiklal marşı okundu.

 

YAŞANILAN ATMOSFERİ TÜM YURDA TAŞIYORLAR

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe programın açılış konuşmasını gerçekleştirerek, “Burada meydanlarda bulunan Trakya’sından Anadolu’suna Türkü, Kürdü, Alevi’si, Sünni’si, Çerkez’i, Laz’ı bütün şu meydan da bulunan herkesten Allah razı olsun. 12 gün boyunca sizlerle birlikte burada görevinin başında olan arkadaşlarıma, değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Onlardan Allah razı olsun bu meydanlarda konuşulanları, milletimizin tepkisini, iradesini günlerce ulusal medyada dahi ellerinden geldiği kadar dile getiriyor ve burada ki atmosferi heyecanı vatanseverleri tüm yurda taşıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

 

OLAN BİTENE İMAN GÖZÜYLE BAKMAMIZ LAZIM

Öğe konuşmasının devamında ise, “Yürekli insanlar ilk günden beri bu meydanda niçin toplandığımız konuştuk ve herkes bilincinde. Yalnız bazı olaylara Müslüman olduğumuz için vatansever olduğumuz için biz bu olan bitenlere bu mahyalarda yazıyordu ve sizlere dile getirdik. Mümin bütün olan biten olaya iman gözüyle bakmalı. Bizler olan bitenlere iman gözüyle bakmak zorundayız. Mümin Allahın ipine buda kurandır ve kurana sımsıkı sarılarak olan bitene iman gözüyle bakmamız lazım” diye konuştu.

 

YAŞANILANLAR BATININ İŞİNE GELMİYOR

Yaşanan olayın sadece darbe değil arkasında büyük oyunların olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Öğe, “Olay ve oyun büyük. Bu coğrafyada bu mübarek topraklarda güçlü bir İslam devleti istenmiyor. Bunun maşaları bu oyunu tezgahlayanların, Siyonistlerin batının maşalığını yapan Fetullahçı terör örgütü denilen bu alçakların ameli işte burada güçlü bir Türkiye istenmemesinin bir parçasıdır. Olaya küçük değil büyük çerçevelerden bakacağız. Mısırın hali ortada örnek alalım. Cuntacılar iş başında. Allahın izniyle mısırlı kardeşlerimde bir araya gelerek Mısır’ı o cuntacıların elinden alacaklar inşallah. Cenabı Allahın bu topraklar üzerinde bir muradı var. Bu topraklar üzerinde bu İslam dünyaya yön veren düşünce Allahın kelamı bu topraklardan yücelecek. Bu topraklardan yayılacak. Bunun bekçileriyiz. Batının, siyonistin işine bu durum gelmiyor. Cennet mekan Abdülhamit han, Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Alpaslan Türkeş bunların milletin adamlarıydı. Allah onlardan razı olsun. Allah cennetinde bizleri onlarla buluştursun inşallah” ifadelerine yer verdi.

 

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Öğe’nin konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi ise yaptığı konuşmada, “Sizleri ayağa kaldıran reisi cumhurumuzu tebrik ediyorum. Allahtan başka kimsenin huzurun da eğilmeyen, bin yıl İslam’ın huzurunda hizmet eden aziz Çerkezköylü kardeşlerim darbelere dur dediler tankları topları kışlalardan çıkartmadılar. Allah hepinizden razı olsun. Yediden yetmişe vatanımızı, dinimize ve bayrağımıza dil uzatıldığında nasıl ayağa kalktığınızı gösterdiniz. Yıllardır ülkemizde ve İslam coğrafyasında bir tiyatro çeviriyorlar senaryosu Amerika da yazılan yapım türünü Amerika’nın yaptığı yönetmenliğini AB’nin yaptığı yerli işbirlikçilerini oynadığı tiyatrolar var. Ama Türk milleti ben bu oyuna fırsat vermem dedi ve sahneye çıkarak bu oyunu bitirdi. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

 

HÜKÜMETİMİZİ DESTEKLEMEYİ VAZİFE BİLİYORUZ

Rumeli Anadolu ve Balkanlar İlim Eğitim ve Kültür Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Hüseyin Keski ise, “bu mukaddes vatanımıza, aziz devletimize, faal ve gayretli, fedakar hükümetimize karşı gerçekleştirilen bu menfur faaliyeti, bu alçak ve hain başkaldırışı şiddet ve nefretle kınıyor ve telin ediyoruz. Umum Nur talebeleri olarak milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Bir dua ordusu gibi gece boyunca yüz binlerce lisanla yalvarış ve yakarış ile bu bela ve fitenin izalesi için dualar edilerek, kudret-i ilahiye iltica edilmiş ve meydanlarda milletin iradesine sahip çıkılmıştır. Vatan, Millet, Kur’an, İslamiyet ve insaniyet namına mevcut hükümeti iktidarda tutmayı ve onları bu hizmetlerinde desteklemeyi bir vazife biliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKEZKÖY UYUMA VATANINA SAHİP ÇIK

Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “Darbe girişiminde bulunan subayları lanetliyorum. Bu gece bir kez daha Çerkezköy ile gurur duydum. Devletine, Milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkan Çerkezköy halkının kaymakamı olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ülkemize darbe girişiminde bulunan ve başarılı olmayanların Allah belalarını versin. Tüm darbecileri lanetliyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bir kez daha milli iradenin yanında olan sizlere saygılarımı sunuyorum. Çerkezköy uyuma vatanına sahip çık” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

VATANDAŞLARA İKRAMDA BULUNDULAR

Demokrasi nöbetinde Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından meydanda toplanan yüzlerce vatandaşa kek ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10