ADD "Kanlı darbeyi kınıyoruz"

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrası yaptığı açıklamada sözde darbeyi ve bunu destekleyen kamuflajlı teröristleri kınadı

Çerkezköy 27.07.2016 20:50:00 0
ADD

“KABUL EDİLEMEZ OLAYDIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan yaptığı açıklamada “ Demokrasiyi her türlü karşıt güce karşı savunmak, Atatürk’ün kurduğu tam bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu anlamla demokrasi ile bağdaşmayan her türlü darbeye ve girişimine karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Başta Atatürk’ün kan pahasına kurduğu TBMM olmak üzere kamu kurumlarının haince bombalanması masum insanların ve emniyet güçlerimizin şehit edilmesi, başkentin ve İstanbul’un gece boyunca şiddeti yaşaması kabul edilemez olaydır. Böyle bir olayın dış destek olmadan yapılamayacağı gerçeğiyle, ülkemizin uluslar arası alanda dostunu düşmanını yeniden tanımlaması gerekecektir” dedi.

 

“TEK VÜCUT OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”

Kara gecenin Türk Silahlı Kuvvetleri içersinde yıllardan beri sistematik olarak yuhalanan yunus yüzlü hainlerin hain emellerini, Türk milletinin başına yağdırdıkları bombalar ve mermiler ile gördüğünü kaydeden Orhan “ Demokrasinin ve onun savunucuların bu kamuflajlı teröristler karşısında ortaya koydukları cesur davranışlarından ötürü ayrım yapmadan siyasi partilerimizi, Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizin geleceği adına her daim hatırlayacağız. 15 Temmuz gecesinden sonra Türk milleti darbeci, zorbacı ve diktalara karşı nasıl tek vücut olduğunu ortaya koymuştur” açıklamasında bulundu.

 

“MÜCADELE ETMESİ GEREKLİDİR”

Orhan “ Emperyalizmin oyuncakları kanlı örgütler FETO, İŞİD ve pkk Türkiye’nin önündeki en yakın tehditlerdir. Bugün bütün dikkatler FETÖ’ye çevrilirken, pkk ve İşid’in yapmaya ve yapmaya planladığı kanlı eylemler de göz ardı edilmemelidir. Ulusumuzun birlik ve beraberlik içersinde bu eli kanlı örgütlerle mücadele etmesi gereklidir. Bugün sıklıkla ve doğru bir şekilde söylenen Gazi Meclis vurgusu ülkemizin kuruluşunun, mayasının, kültürün bir gerçeğidir. Şimdi yapılması gereken bu olayların sorumlularının ve taraflarını tüm kamu kurumlarında tespit etmek, devlet kurumlarını bu virüslerden dezenfekte etmek, bu hainlerin yerine kıdem ve liyakat gözeten, hakkaniyetli, yurtsever, Cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlı kadroları getirmektir” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşanan darbe girişiminin Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada barış” ilkesinin değerini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Orhan “ Darbecilerin halkı kandırmak için sahte “Sulh” sözcüklerinin arkasına saklanmaları da ibret vericidir. Gerçek demokrasiden bir kez sapılınca gecenin karanlığında nelerle karşılaşacağımızı sabah görmemek için Cumhuriyet ideallerine her zamankinden daha çok sarılmalıyız. Kanlı darbe sonrası şehit edilen emniyet güçlerimize ve sivil halkımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hain girişim sonrasında ilk dakikadan itibaren sokaklara inen yüce Türk milletine, siyasi partilerin onurlu temsilcilerine, emniyet teşkilatının fedakar fertlerine, TSK içindeki kahraman generaller, subay ve astsubaylara Cumhuriyetimizin ve değer yargılarımızın yaşatılması adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10