Zamansız siyasetin kimseye faydası yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından meydanlarda olmadığı yönünde çıkan eleştirilere dün saat 14.30'da düzenlediği basın toplantısı il

Çerkezköy 29.07.2016 14:39:00 0
Zamansız siyasetin kimseye faydası yok

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

15 Temmuz tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke sürülmeye çalışıldığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Fetullahçı terör örgütü üyelerini bir kez daha lanetliyor, bu sürede hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Yaşanan olayda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tereddütsüz tek vücut olarak birleşmiş, darbe girişiminin karşısında durduğunu göstermiştir. İstanbul ve Ankara’da çıkan olaylarda tankların önünde kendini siper ederek hayatlarını kaybeden şehitlerimiz, minnet ve şükran duygularıyla tarih boyunca anılacaktır. Zor zamanlarda kenetlenen bu millet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu meclisi ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı kenetlenmiş, Başbakanı, Ana Muhalefeti ve Muhalefet partileri ile ortak bir anlayışla yaşananları lanetlemişlerdir. Biz de demokratik yollar ile göreve gelmiş yerel yöneticiler olarak Cumhurbaşkanımız, iktidar ve muhalefet partilerinin birlikteki bu tavrından duyduğumuz mutluluğu paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“İLK GECEDEN İTİBAREN VAR OLDUK”

 

Akay “  Darbe amacına ulaşmış olsaydı bugün burada Belediye Başkanı olarak konuşamayacaktık. Merak edenler için söylüyorum. Ben 15 Temmuz gecesi şehir dışındaydım. Olaylara herkes gibi televizyondan şahit oldum. 16 Temmuz sabahı kaymakamımızla telefon ile görüştüm. Aynı gün vatandaşlarımıza darbe girişimini kınayan bir mesaj gönderdim. İkinci gece ise Kızılpınarlılar ile böylesine hassas bir süreçte asker gecesinde buluştuk. 96/3 tertip askerlerimizin gecesinde de darbe girişimini lanetledik. Orada yaptığım konuşmada da asker ocağına gidecek kardeşlerime ve askerlere hitaben birlik ve beraberlik vurgusu yaptım. 17 Temmuz gecesi Emniyet Müdürümüz beni aradı ve Valimizin talimatları ile tedbir amaçlı belediye araçlarına ihtiyaçları olduğunu belirtti. O gece araçlarımız ile Tugay’ın önüne geldik. Ben de bir süre orada kaldım ve vekillerin alana geldiğini görünce alandan ayrıldım. 18 Temmuz akşamı 11 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber Tekirdağ Demokrasiye Saygı Yürüyüşü gerçekleştirdik. Ortak bir bildiri ile bu yaşanan darbe girişimini reddettik. İstanbul’da Taksim meydanında demokrasiye karşı duruşumuzu ortaya koyduk. Tekirdağ valiliği tarafından düzenlenen yürüyüşe çalışanlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte katıldık. Çeşitli platformlarda ilk geceden itibaren var olduk” açıklamasında bulundu.

 

YILDIRIM’I TEBRİK ETTİ

 

3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ı kutlayan Akay “ Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Yılmaz Yıldırım’ın en başından beri devletinden, milletinden yana tavır ve duruş sergilemiştir. Bu sayede sıkıntılı süreci sağ salim atlatmamıza vesile oldu. Her zaman Devletinin ve milletinin yanında olan komutanımıza saygılarımı gönderiyor, terfi ettiği yeni rütbesi ile yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum. Ayrıca ilk geceden itibaren meydanlarda toplanan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SİYASET ÜRETME HESAPLARI YAPILDI

 

Akay “ Türkiye’nin her yerinde birlik beraberlik vurgusu ortaya çıkarken, Çerkezköy’de üzücü olaylar yaşanmıştır. Darbe girişiminin ilk gecesinde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan vatandaşlara hitaben nedenini anlayamadığım bir şekilde ‘Herkes burada Belediye Başkanı nerede?’ diye sorma gereği duydu. Eski Belediye Başkanı da aynı şekilde ertesi gün bu sorgu içerisine girdi. AK Parti İl Başkanlığı aynı şekilde paylaşımlarda bulundu. Yani daha ilk geceden itibaren kasıtlı bir şekilde Milletvekili konuşmaları, il başkanlığı paylaşımları ile bizi darbe yanlısı ilan etme gafleti içerisine girildi. Bu yaşananlardan siyaset üretme hesapları yapıldı. Ülkenin her yerinde birlik beraberlik görüntüleri ortaya koyulurken; burada bilinçli ve sistemli bir şekilde çamur atmaya çalışılarak siyaset fırsatçılığı yapılmaya çalışıldı. Küçük siyaset hesapları içerisine girildi” dedi.

 

“HİÇ BOY GÖSTERMEDİM”

 

Darbe girişimi üzerinden siyaset üretmeye çalışanlara “ Yazıklar Olsun” diyerek tepki gösteren Akay “Her ihtiyaçta, taleplere ve paylaşıma açık olan belediyemiz bu olaylarda dışarıda bırakıldı. Kenarda tutulmaya çalışıldı. Birlikteliği sağlanması gereken kurumlar bir araya getirilmedi. Demokrasiye olan inançla millet iradesi ile göreve geldiğimiz unutulmak, hatta unutturulmak istendi. Belediye Başkanı olmadan önce ticaret ile uğraşan birisi olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu hain yapının Çerkezköy'de kurulan ticaret derneği ile hiçbir bağlantım olmadı. Maddi manevi hiçbir zaman katkım olmadı. Etkinliklerinde hiç boy göstermedim. Gazetelerine abone olmadım. Merak edip okumadım. Belediye başkanı olduktan sonrada malum yapıya ne yurt yeri ne de kurs yeri tahsis ettim. Beni meydanda hedefe koymaya çalışan kişi ve kurumlara, Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaşmış bu hain terör örgütüne karşı tek vücut olmuşken ben de eski fotoğraflardan mı bahsedeyim? O malum dernek organizasyonlarında, olimpiyatlarında resim verenlerle destek olanlarla, ‘Belediye Başkanı nerede’ diye merak ediyormuş gibi yapanlar neden aynı kişiler diye mi sorayım? Bugün beni eleştirmeye çalışanlar meydanlarda hedef gösterenler çok ses çıkararak o zaman ki birlikteliklerini örtmeye çalışıyorlar mı demeliyim? Bu millet sizi gerçekten çok iyi biliyor mu demeliyim? Atmaya çalıştığınız çamur tutmaz siz önce kendi tarihinizle helalleşmelisiniz mi demeliyim?” sorularını yöneltti.

 

“SİYASETİN ZAMANI DEĞİLDİR”

 

Akay “ Seçilmiş bir Belediye Başkanını saçma sapan bir anlayış ile hedefe koymaya çalışıyorlar ve buradan da siyaset malzemesi çıkarıyorlar. Şimdi bunların zamanı değildir. Bugün yerel yönetimi kenarda bırakalım.  Bugün herkesi ortak bir anlayışla toparlama günüdür. Gün, Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer siyasi partiler gibi yaşanan hainliğe karşı birlikte olma günüdür. Zamansız yaptığınız siyasetin hiç kimseye faydası yoktur. Benim kendimi açıklama ihtiyacım asla yoktur. Bu açıklamalarımı beni bilen tanıyan ancak süreci samimiyetle merak eden vatandaşlarımız için yaptım. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da her alanda koşulsuz ve tereddütsüz demokrasiden yana bir anlayışla, darbelere karşı durmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diye haykırmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

“ÖNERİYE SICAK BAKIYORUM”

 

Konuşmasının ardından Akay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Meydanının “Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesi fikrine olumlu baktığını kaydeden Akay “Bu öneriyi sosyal medyadan gördükten sonra İlçe Başkanını aradım. MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in önerisini ilk mecliste gündeme alacağız” dedi.

 

“ARAÇLARIMIZI BAYRAKLAR İLE DONATTIK”

 

“Belediye binasına neden bayrak asılmadı” sorusunu da yanıtlayan Akay, “Ben 16 Temmuz gecesi Tugay Komutanlığı’ndan sonra belediyeye geldim ve sabaha kadar belediyede kaldım. Çerkezköy’ün dört bir yanına ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ tabelalarını astık. Araçlarımızı bayraklarla donattık. Bu konuda herhangi bir eksiklik yaşadığımıza inanmıyorum” diye konuştu.

 

“SİYASET YAPILDIĞI İÇİN YOKUM”

 

Çerkezköy Ülkü Ocaklarının düzenlediği mevlite katılması ile ilgili sorunun yöneltilmesi üzerine konuşan Akay “ Ülkü Ocakları bana mesaj atmıştı. Bende davetlerine icabet ettim. Bu ortamda siyaset yapılmadı. Siyasetin olmadığı her yerde varım. Bu yaşanılanları ise siyaset haline getirdiler. Her zaman bu vatandaşların arasında meydanlardayım ve meydanlarda olmaya devam edeceğim” dedi. Akay, belediye meydanındaki demokrasi nöbetlerine katılmama gerekçesini ise “Orada siyaset yapılıyordu. Bu alanları siyaset alanını getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Siyaset yapılmayan her alanda oldum, olmaya da devam edeceğim” diyerek açıkladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10