Meclis'i Bombalayan Yarbay Tutuklandı

FETÖ darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 91 asker tutuklanırken, 39 asker adli kontrol şartıyla serbest bırak

2.08.2016 16:59:00 0
Meclis

İlker Başbuğ : ‘’Darbenin Arkasında 3 Grup Var’’

 

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ katıldığı bir televizyon programında, 15 Temmuz’u bir askeri darbe olarak değil, Gülen cemaatinin silahlı darbe hareketi olarak gördüğünü söyledi. Başbuğ, darbenin arkasında cemaatin, cemaatçi olmayıp da anında yapması gerekeni yapamayanların ve cemaatçi olmamasına rağmen buradan istifade etmek isteyen bazı insanların olabileceğini söyledi.

 

MHP’den Zuhal Topçu İstifa Etti

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eğitim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, ’’ 2012'den beri severek ve isteyerek sürdürdüğüm Genel Başkan Yardımcılığından ailevi nedenlerle üzülerek ayrılmak zorunda kaldım.‘’ şeklinde tweet atarak görevinden ayrıldığını açıkladı. Topçu, Mhp’nin Ankara Milletvekili ve MYK üyesi olarak görevine devam edecek.

 

Bahçeli ‘’Darbeciler Ayıklansın’’ Dedi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, TSK’nın içindeki darbecilerin ayıklanmasını ve vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmaması gerektiğini söyleyerek, ‘’Türkiye FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ama ülkemizin şu anki durumunda yeni tartışmalara kapı aralamak bize göre faydasız ve anlamsızdır" dedi.

 

Zorunlu Bireysel Emeklilik Geldi

 

Bireysel emeklilik tasarısının Meclis’e gönderilmesinden sonra,  45 yaş altı çalışanlara zorunlu bireysel emeklilik geleceği açıklandı. Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çalışanların maaşlarından her ay 100 lira BES kesintisinin planlandığını söylemişti. Halihazırda çalışanların da bireysel emekliliğe zorunlu katılımını kapsayan tasarı, Ocak 2017 itibariyle uygulanacak

 

FETÖ 14 Ağustos’ta Yeni Bir Darbe Mi Yapacak?

 

15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından, sosyal medyada FETÖ’cülerin 14 Ağustos’ta darbe yapabileceği konuşuluyor. Gülen’in son açıklamasında ‘’sabredin’’ mesajı vermesi ve FETÖ’ye bilgi sızdırmaktan gözaltına alınan Başbakanlık Uzmanı Akif Mustafa Koçyiğit’in ‘’14.08.2016’da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın’’ tweeti yeniden darbe yapılacak mı yorumlarına neden oldu.

 

Kaset Soruşturması’nda 89 Gözaltı

 

Ankara Başsavcılığı, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndaki görevinden ayrılmasına neden olan ‘’Kaset komplosu’’ olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılık, 50 şüpheli için gözaltı yapılmadan ifadelerinin alınmasına talimat verirken, 36 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında polislerin de olduğu belirtildi.

 

Bakanlık: İade Edene Kadar ‘’Tutuklayın’’

 

Adalet Bakanlığı, Türkiye’deki darbe girişiminin Fathullah Gülen tarafından yapıldığını kanıtlayan ve içinde ayrıntılı bilgilerin yer aldığını bir dosya hazırlayarak ABD makamlarına gönderdi.  Bakanlık, ABD’den dosyadaki bilgiler göz önünde tutularak Gülen’in Türkiye’ye iade edileceği tarihe kadar tutuklu kalmasını istedi.

 

Alman Dışişleri Bakanı: Alınan Önlemler Ölçüyü Aştı

 

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye’de darbe girişimi önlendiği için mutlu olduğunu ancak şu ana kadar alınan önlemlerden bazılarının ölçüyü aştığını söyleyerek,’’ Darbeyle doğrudan ilişkisi kesin olmayan on binlerce memur, öğretmen ve hakimlerin ihraç edilmesi, binlerce okulun ve eğitim kurumunun kapatılması ve çok sayıda gazetecinin tutuklanması olamaz.’’ dedi.

 

Kılıçdaroğlu ’’Siyaset kişisel çıkarlar için yapılmaz’’ Dedi

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında,  bir toplum geçmişi iyi analiz etmezse, tarihi tekerrür ettirir, siyaset kurumu geçmişten ders almadığı için tarihi tekerrür ettirmiştir diyerek, ‘’Siyaset kişisel çıkarlar için yapılmaz. Ben topluma ne vereceğim anlayışıyla siyaset yapılır. Bir cemaate, tarikata, inanç grubuna devleti teslim edemezsiniz.’’ dedi.

 

Aziz Yıldırım Gülerce’nin İddialarına Cevap Verdi

 

Hüseyin Gülerce’nin, Fethullah Gülen’in kendisiyle ilgili olumsuz düşüncelerinden rahatsız olduğu için şike operasyonu yaptığını söylemesi üzerine konuşan Aziz Yıldırım,’’ Benim bir lafımla böyle bir şey yapılacaksa yanmışız. Bu kadar basit bir gerekçe olabilir mi? Bunun bu şekle olduğuna inanmıyorum. Bana göre başka nedenler var.’’ dedi.

 

MHK’nın 5 Üyesi FETÖ’cü Çıktı

 

Türk Futbol Federasyonu, kendi bünyesine FETÖ ve PDY’nin sızıp sızmadığının tespit edilmesi için MHK, PFDK, Tahkim ve Temsilciler Kurulu başta olmak üzere tüm kurul başkan ve üyelerinin istifası istemişti. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından gönderilen raporda MHK’nın 9 üyesinin 5’inde örgüt bağlantısı tespit edildi ve üyelerin istifaları federasyon tarafından yürürlüğe konuldu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10