Yüceer; 'Darbeye de hukuksuzluklara da hayır

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, darbe girişiminin ardından yaşanan  gözaltıların cadı avına dönüştüğünü ifade ederek, "suçsuz insanların demir parmaklıklar arkası

Tekirdağ 2.08.2016 19:44:00 0
Yüceer;

SÜRDÜRMEK OLANAKSIZ HALE GELİR

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı basın açıklamasında, “Eğer bir sistemde adalet duygusu zedelenmeye başlamışsa o sistemi bir süre sonra sürdürmek olanaksız hale gelir.

Son günlerde darbecilerle mücadele adı altında muhalif her sesi susturma girişimine, darbeyle, darbecilerle ilişkisi olmayan okulların kapılarına kilit vurulduğuna, muhalif gazetelerin ve internet sitelerinin kapatıldığına, insanların gözaltına alındığına tanık oluyoruz” diye konuştu.

 

HAYSİYET CELLATLIĞI YAPMASI KABUL EDİLEMEZ

 

Yaşananların giderek darbecilerle hesaplaşmanın ötesine taştığını ifade eden Yüceer, “Kurunun yanında yaşın da yanmasına göz yumulduğunu, adalet duygusunun zedelendiğini gözlemlemekteyiz.

 

İktidarın on dört yıldır kendi elleriyle besleyip büyüttüğü canavarla savaşırken,  bağlantılı bağlantısız, suçlu suçsuz herkesi aynı sepetin içine doldurması, puslu havayı seven birilerinin suçsuz ve günahsız insanlara zarar vermesi, haysiyet cellatlığı yapması kabul edilemez” dedi.

 

SAĞDUYUNUN HAKİM OLMASINI DİLEDİ

 

Candan Yüceer konuşmasının sonunda ise “Yaşanan  göz altıların cadı avına dönüşmesi, suçsuz insanların demir parmaklıklar arkasına atılması kaygı verici olmanın ötesine taşmıştır. Darbeye hayır diyoruz, ancak hukuksuzluklara da hayır diyoruz. Demokrasi ve hukuk devletinden vazgeçilmesinin sonuçlarını Türkiye bugün ağır bir şekilde  yaşamaktadır. Bugünler geçecektir ancak bu hukuksuzluklar her zaman hatırlanacaktır. Toplumsal barışı yaralayacak bu linç kültüründen uzak durulması ve sağduyunun tekrar hakim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10