Yoksul Çocukların Parasını FETÖ'ye Mi Verdi?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve mal varlığına tedbir konulan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun hangi suçtan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Mutlu, Diyar

3.08.2016 16:19:00 0
Yoksul Çocukların Parasını FETÖ

Başbakan, ‘’30 Ağustos’u yok sayamayız’’

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yönelik açıklamasından sonra Başbakan Binali Yıldırım, ’’30 Ağustos törenleri konusunda aldığımız bir karar yok henüz. Bir olay yaşadık diye 30 Ağustos’u yok sayamayız. Tedbirler alınır, karar verilir’’ şeklinde bir açıklama yaptı.

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Yakalandı!

 

FETÖ’nün inşaat ve eğitim alanlarının kasası olarak gösterilen ve 15 Temmuz darbe gecesinden itibaren polis tarafından aranan Murat Kılıç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde yapılan operasyonla yakalandı. Kılıç’ın üzerinde ve evinde yapılan aramalar sonucunda 50 milyon TL çek ile 3,5 milyon TL nakit para bulunurken, üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdığı dolarlar dikkat çekti.

 

Darbe Planları Dink Cinayetiyle Mi Başladı?

 

19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada serbest bırakılan Eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca’nın ifadesinde, Hrant Dink’in FETÖ/PDY üyeleri tarafından öldürüldüğünü ve darbe gecesinin temellerinin bu cinayetle atıldığını söylediği ortaya çıktı.

 

Cumhurbaşkanı ‘’ İyi Niyetle Destek Olduk’’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün açılışına katıldığı Olağanüstü Din Şurası’nda ,17-25 Aralık sonrasında alınan önlemler olmasaydı darbe girişiminin çok daha farklı sonuçlanabileceğini söyleyerek,’’Biz de bu yapıya iyi niyetle destek olduk. Şahsen ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen asgari müştereklerde buluştuğumuz zannıyla her kesim gibi bunlara yardımcı oldum.’’ dedi.

 

TBMM’yi Bombalayan Darbeci Pilot Tutuklandı

 

15 Temmuz gecesi TBMM’yi bombalayan darbeci pilotun iddia edildiği gibi Akıncı’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli Hv. Plt. Yb. Hasan Hüsnü B. olmadığı, F-16 pilotu Yüzbaşı Hüseyin Türk olduğu ortaya çıktı. Türk, vurma emrini Akıncı Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’den aldığını söyleyerek, ‘’ TSK içerisindeki azınlık bir gruba hizmet ettiğimin farkında değildim’’ dedi.

 

Baykal’ın Gözaltı Yorumu: Bundan İnşallah Bir Şey Çıkar

 

Ankara Başsavcılığı’nın ‘’kaset komplosu’’ soruşturmasında 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmesiyle ilgili konuşan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal,’’ Daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı, tutuklamalar, gözaltılar olmuştu. Oradan bir şey çıkmadı, bundan bir şey çıkar mı, inşallah çıkar. Çıkmasını diliyorum ama şimdiden bir şey söyleyemem" dedi.

 

Jagland: Darbe Olsaydı Üyelik Askıya Alınırdı

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Çavuşoğlu, AB ve Avrupa basını yanlış tutumundan vazgeçmeli derken Jagland, darbe girişiminin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, ‘’Darbe olsaydı Avrupa Konseyi üyeliği askıya alınırdı’’ dedi.

 

25 Aralık Hakim ve Savcılarının Müebbetini İstediler

 

25 Aralık soruşturmasında dinlenen siyasetçiler ve işadamları, soruşturma savcısı Muammer Akkaş ve dinleme kararlarını imzalayan hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında şikayette bulundu. Muammer Akkaş’ın 12 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapsi,  Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar’ın ise üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması isteniyor.

 

Enflasyon Zirveyi Gördü

 

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılı temmuz ayında enflasyonun bir önceki aya göre yüzde 1.16’lık artış gösterdiğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 8,79’luk artışla 6 ayın zirvesine yerleştiğini açıkladı. Aylık en yüksek artış yüzde 7,05 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda görülürken, düşüş gösteren tek grup yüzde 4,14 ile giyim ve ayakkabı grubu oldu.

 

Kocabey ‘’Sistemin elebaşı Hakan Şükür’’

 

Galatasaray’ın eski futbolcusu Mustafa Kocabey, Galatasaray’da oynadığı dönemde kulüp içerisinde FETÖ yapılanması olduğunu ve bu sistemin elebaşının Hakan Şükür olduğunu söyleyerek, ‘’Galatasaray'dan 20 yaşımdayken, ligde ve Avrupa kupalarında gol atarken gönderildim. Bunun da tek bir nedeni olabilir, bir oluşumun parçası olmadığınız için siz istenmeyen oluyorsunuz’’ dedi.

 

MİT Namoğlu’nun Ekibini İnceleyecek

 

TFF’de yapılan terör soruşturmasında Merkez Hakem Kurulu’nun 5 üyesinin FETÖ/PDY bağlantılı olduğunun ortaya çıkmasından sonra, MHK’nın başına Yusuf Namoğlu getirildi. MHK başkanı olarak görevinin başına geçen Yusuf Namoğlu, ekibini belirleyerek federasyona sundu. Federasyon, ileride bir sıkıntı çıkmaması için Namoğlu ve yeni ekibin listesini MİT’in incelemesine sundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10