Önsel'den mülki amir çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Çerkezkö

Çerkezköy 4.08.2016 19:50:00 0
Önsel

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTIK”

 

Önsel yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi TSK içinde sızmış küçük bir azınlıktan oluşan hain terör örgütü FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde bulunulmuş ve TSK’nın vatansever personeli, emniyet teşkilatımızın yine aynı şekilde vatansever personeli, siyasi partilerimizin temsilcileri ve liderleri ile vatan sevdalısı yüce milletimizin mensupları sayesinde bu darbe girişimi engellenmiştir. Partimiz Lideri Devlet Bahçeli’nin yıllardır bahsettiğimiz devlet adamlığı geleceğe yönelik doğru analizlerinin kendisini haklı çıkardığını tüm Türk milleti olarak şahit olduk. Bizlerde MHP olarak ilk andan itibaren darbe girişiminin karşısında bulunduk. Partimizin talimatları doğrultusundan da bu darbe girişimini engellemeye çalıştık” diye konuştu.

 

KİMSE BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİ

 

Günlerdir bir takım çevrelerden aleyhlerine yönelik yapılan kara propagandalara cevap vermek amacıyla bu basın toplantısını düzenlediklerini ifade eden Önsel, “Genelinde şahsımın ilçe başkanı olarak parti yöneticilerimizin de bu demokrasi nöbetlerine katılım yapılmadığı sorgulanmaktaymış. Bu hain girişimin ertesi gününde yaptığımız bir basın açıklamasında belirttiğimiz üzere genel merkezimiz tarafından yapılan açıklamaya istinaden hiçbir siyasi partinin yada farklı bir oluşumun yapmış olduğu organizasyonlara katılım yapmayacağımızı belirtmiştik. Bu süreçte yaşanılanları daha önceki açıklamamızda anlatmamıştık. 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Çerkezköy’deki hiçbir devlet yetkilisi tarafından partimizle bir iletişime geçilmemiştir” dedi.

 

SANKİ AK PARTİ İLÇE BAŞKANIYMIŞ GİBİ LANSE EDİLİYOR

 

Çerkezköy’ün mülki idare amirinin olaylara el koymasını beklerdik diyerek konuşmasını sürdüren Koray Önsel, “ve bu sürecin yönetilmesinin Mülki idare amiri tarafından yapılmasını bekliyorduk. Ancak ne hikmetse Çerkezköy de özellikle burada Ak parti ilçe başkanı ve yöneticileri tarafından darbe karşıtı protesto ve programlar organize edilmeye başlandı. Burası sanki bir siyasi konuşmaların yapıldığı sadece bir partinin hakim olduğu bir alana dönüştürüldü. Bizler bu süreçten sonra tabi ki eleştirilerimiz her yerde dile getirdik. Sanki Çerkezköy de ki mülki amir Ak Parti ilçe başkanıymış gibi lanse edilmeye başlandı” açıklamasında bulundu.

 

HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ

 

Önsel konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “ Şunu iyi idrak etmemiz lazım ki, hain darbe girişimi eğer başarılı olsaydı bu darbe girişiminden en fazla zararı gören MHP olacaktı. Neden böyle diyoruz çünkü kaset skandallarıyla partimiz yıpratılmaya çalışıldı. Bunun arkasında FETÖ örgütünün olduğu ortaya çıktı. 2011 yılında Devlet Bahçeli’nin FETÖ ile yaptığı açıklamalardan sonra topyekun kamuoyunda MHP’ye karşı cephe oluşturuldu. Bunun ana kaynağının FETÖ olduğunun bunun basın yayın organlarıyla beraber partimize bir yüklenilme olduğu ortaya çıktı. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı demek ki ilk önce MHP bitirilmeye çalışılacaktı. Çerkezköy de öyle bir ortam oluşturulmaya başlandı ki, bu darbe sanki sadece Ak Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanının şahsına yapılmış bir darbe girişimi olarak göstertilmeye çalışıldı. Biz MHP olarak sivil veya askeri her türlü darbeye karşıyız. Bugün Cumhurbaşkanı farklı bir isim olsaydı ve başbakanımızda Cumhurbaşkanı olsaydı biz yine bu darbenin karşısında olarak dik duracaktık”

 

KAYMAKAMIN OLAYLARA EL ATMASINI İSTERDİK

 

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin demokrasi nöbetinde kendilerine yönelik yaptığı çağrıya da değinen Önsel, “Bu küçük siyasi hesaplarla bir yere varamayacaklarını ifade etmek istiyorum. İlk günden itibaren bu ilçenin mülki idaresini gayri resmi olarak el koymuş görüntüsü vererek meydan hakimiyetini sağlayıp, Ak Parti siyasi propagandası yaptığına tüm Çerkezköy halkı şahittir. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur ki namazımızdan şüphemiz olsun. Korkmayın gelin demiş. Bizim Allahtan başka kimsenden korkumuz yoktur. Geçmiş dönemlerde yaşanan darbelerde 5 bin şehit vermiş, idam sehpalarına gülerek giderek şehit olmuş neferlerin, bu kutlu davanın mensupları olarak hiçbir yere gidemeyeceğimiz yer yoktur. Kimseden de korkumuz da yoktur. İlk günden itibaren sayın cumhurbaşkanımızın seçimlerde kullandığı müzikleri çaldırıp onun yaptığı konuşmalar dinletilerek Ak Parti üzerinden bir siyasi miting havası yaratılıyor. Bizler bu yüzden oraya gitmedik. Bizler gidip kendi şarkılarımızı çaldırsaydık hoş mu olacaktı buna müsaade edilecek miydi?  Bizim parti yöneticilerimizden de bir kısım meydanlarda olduğunu zaten kendileri de dile getiriyor. Her görüşten vatandaşımızın meydana gidip milletine devletine bayrağına sonuna kadar sahip çıktığı bu ortamda biz beklerdik ki kaymakamın olaya el koyup bu süreci yönetsin, herkesi bu ortamda bir araya getirsin, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde beraber olmamızı sağlasın. Ama olmadı. Darbeye karşı çıkılacaksa toplanma yeri kaymakamlık yeri önüdür başka bir yer değildir” dedi.

 

HİÇBİR ETKİNLİKLERİNE KATILMADIM

 

FETÖ terör örgütüyle hiçbir zaman bağlantısı olmadığını ifade eden Önsel, özgeçmişinden bahsederek, “25 yıldır Çerkezköy’de esnaflık yapan bir ailenin çocuğuyum. İnşaat mühendisiyim ve 9 yıldır da iş piyasasında iş yapıyorum. Lise de Tekirdağ devlet yurdunda kaldım, lise son sınıfta burada SET dershanesinde okuma haricinde bu cemaatin, bu FETÖ mensubu olduğu ne bir derneğe ne bir gazeteye bunların sofralarına iftarlarına olimpiyatlarına gitmedim. Benim ailemin de hiçbir ferdi  gitmedi. En ufak destekte dahi bulunmadım. Toplantılarına gidip bugün meydanlarda yer alan bazı kişiler gibi yüksek miktarda çekleri havaya atmadık. Bugüne kadar bir damla dahi gözyaşı dökmedim bunlar için. ‘80’li yılarda CIA ajanı olduğunu bildiğim, tehlikeli olduklarını düşündüğüm ve bir o kadar bunlardan baskı görmeme rağmen Türkçe Olimpiyatlarına katılıp bu sene 65 tane sahne sahneleniyor, seneye 66 sahne olacaksa Çerkezköy halkı olarak sizleri misafir etmek istiyoruz. Yurt dışında ki hocaların hocasına teşekkür ediyorum ama artık vuslat zamanıdır bunu buradan belirtmek istiyorum bu kadar hicran yeter 15 sene oldu. Her kışın bittiği gibi baharın müjdecisi cemreler artık suya düştü. O cemreler Anadolu toprağına düşsün diyorum’ demedim. Hainlere karşı hiçbir sevdam hiçbir sevgim hiçbir saygım da olmadı fakat bunu zamanında söyleyenler çıkıp ilçe başkanlarımız için onların meydan da bulunmamasını, darbeden önce bizim partimiz içinde FETÖ operasyonuyla alakalı derken hiç mi utanmıyorlar merak ediyorum” diye konuştu.

 

BAHÇELİ ALEYHİNE İMZA VERMEYEN 3 KİŞİDEN BİRİYİM

 

Partisinin Aralık 2015 tarihinden itibaren bir kongre tartışması yaşadığını sözlerine ekleyen Koray Önsel, “Trakya da Devlet Bahçeli aleyhine imza vermeyen 3 kişiden de bir tanesiyim. Bizler her zaman başkanımızın ve partimizin yanında olduk. Kimse bizim parti delegelerimizin üzerinden kendi siyasi hesapları için kullanmasınlar. MHP’ye bugüne kadar FETÖ örgütünden sızma çalışmaları olmuştur öyle tahmin ediyorum. FETÖ’nün en az sızdığı partilerin başında MHP olduğunu belirtmek isterim.

 

Bugüne kadar FETÖ hainlerinin peşinden koşan milyarlarca para harcayan bugün sağda solda poz vererek bu işten yırtmaya çalışanlarında en ağır cezalara çarptırılacağından şüphemiz yok” dedi.

 

PAZAR GÜNÜ DÜZENLENECEK OLAN MİTİNGİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Önsel konuşmasının sonunda ise, “Pazar günü sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de katılım yapacağı mitingin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bir olarak kenetleniriz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı kalarak güzel memleketimizde huzur ve barış içinde yaşarız diye temenni ediyorum. Ayrıca Tekirdağ Valiliğinin yaptığı demokrasi yürüyüşüne İl ve İlçe Başkanlarımızla birlikte katılarak en önde yürüdük. Çerkezköy’den de siyasi olarak sadece CHP ilçe başkanını gördüm” açıklamasında bulundu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10