"Son güne bırakmasınlar "

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe,  30 Ağustos 2016 tarihine kadar uzatılan yapılandırmadan borcu bulunanların yararlanması için son güne kalmad

Çerkezköy 5.08.2016 19:53:00 0
 

BORÇLARINI YAPILANDIRANLARDAN TEMERRÜT FAİZİ SİLİNECEK

 

S.S. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, kooperatife borcu bulunan ortakların borçlarını yapılandırmaları halinde temerüt faizlerinin silineceğine de dikkat çekerek, “Esnaf Sanatkarlar, 31 Mart 2016 yılına kadar olan borçlarını yapılandırdıkları takdirde, borçlarının temerrüt faizleri silinerek sadece anaparayı ödeyecek. Yapılandırma Esnaf ve Sanatkarlar  ortağı olduğu Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nde  baş vurarak yapacak. Borçlarını yapılandıran esnafların ise bu defa taksitlerini hiç aksatmadan ödemeleri gerekiyor. Yapılandırma taksitlerini 2 kere aksatan esnafın yapılandırılması kaldırılacak ve borcu yapılandırılmamış olarak geri dönecek. Bu nedenle borcu bulunan kooperatife borcu bulunan ortaklarımızın 30 Ağustos tarihine kadar mutlaka yapılandırma yapmaları menfaatlerine olacaktır.”

 

“SON GÜNE KALINMAMALI”

 

Başkan Muzaffer Yaztepe şöyle devam etti, “30 Haziran tarihinden önce(bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden kişiler 30 Ağustos tarihine kadar kooperatife başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmadan ana para borcu defaten tahsil edilecektir. Ancak yine önemle belirtmekte fayda görüyorum.Bu tarihi beklemeden borcu bulunanlar yapılandırmalarını yapsın.Son gününe bırakılmasın. Daha öncede yaptığım basın açıklamasında kooperatife borcu bulunan ortaklarımızı yapılandırma yapmaları konusunu dile getirmiştim. Sayılı gün çabuk geliyor bu nedenle borcu bulunan ortaklarımızın mağdur olmamaları için 30 Ağustos gelmeden borçlarını bir an önce yapılandırmaları konusunda uyarıyorum.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10