Son nöbete binler katıldı

Çerkezköylüler, 15 Temmuz'dan beri sürdürülen demokrasi nöbetinin son gecesine büyük ilgi gösterdi. Demokrasi nöbetinin 23'üncü gecesinde binlerce Çerkezköylü, İstasyon Mezarlığı?

Çerkezköy 7.08.2016 20:12:00 0
Son nöbete binler katıldı

PROGRAM SLAYT GÖSTERİMİ İLE BAŞLADI

 

Demokrasi nöbetinin son gününde binlerce Çerkezköylü Cumhuriyet Meydanına akın etti. Önceki gün saat 21.30’da başlayan program, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slaytın gösteriminin ardından Yeşil Cami İmam Hatibi Habip İnal’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programa İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile binlerce Çerkezköylü katıldı.

 

HÜZNÜ VE GURURU BİR ARADA YAŞADIK

 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Hem hüznü hem de gururu birlikte yaşıyoruz. Her gece burada bulunan annelerimize, abilerimize, gururumuz gençlerimize, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, engelli arkadaşlarımıza ve tüm Çerkezköylü hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizim için gözyaşı döktü. O bizim için dik durdu. Tüm mazlumlar için dünyanın önünde ‘one minute’ dedi. Tüm mazlumların yanındaydı. Önceki gün şehitlerimiz için ağladı. O bir dünya lideri. O Adnan Menderes gibi, Turgut Özal gibi, Alpaslan Türkeş gibi, Muhsin Yazıcıoğlu gibi Necmettin Erbakan gibi milletin adamı, milletini düşünerek arkasına bakmadan İstanbul’da, halkı ile buluşan, cesaret timsali, dünya liderimize sonsuz teşekkür ediyorum. Rabbim onu bizim başımızdan, mazlum Müslümanların başından eksik etmesin” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Çerkezköylülerden helallik isteyen Abdullah Öğe, “Demokrasi nöbetlerimiz ikinci bir talimat gelmemesi halinde tamamlanıyor. Hakkınızı ödeyemeyiz. Bir kusurumuz, eksiğimiz olabilir. Kalbini kırdıklarımız olabilir. Bu yüzden herkesin hakkını helal etmesini istiyorum, bizden yana hakkımız helal olsun. Günlerdir burada sabahlara kadar bekleyen özellikle gençlere teşekkür ediyorum. Ayrıca mülki idare amirimiz, Kaymakamımız Metin Kubilay’a teşekkür ediyorum. Bizimle beraberdi, bize ağabeylik yaptı. Konu vatansa gerisi teferruattır. Bu meydanlarda vatan ortak paydasında buluştuk. Bu miting alanlarında çok anımız oldu. Yarın yeniden görev gelirse meydanları yeniden dolduracağız” dedi.

 

5 GÜNDE 250 BİN TL

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise FETÖ’yü kınayarak başladığı konuşmasında, “Darbe girişimini planlayanları, Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ mensuplarını şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Allah kahretsin. Bu olaylarda şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çerkezköy, kamu kurumlarıyla, milli iradenin, cumhurbaşkanının her zaman yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Çerkezköy ilk günden itibaren milli iradeye, Devlet’ine, Milleti’ne, Cumhuriyet’ine, Vatan’ına, Cumhurbaşkanına sonuna kadar sahip çıkmıştır. Tüm Çerkezköylü vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tarih sizleri hiçbir zaman unutmayacak. 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası’nda bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız yardımlarını belirtilen hesaplara yapabilirler. Söz konusu kampanyaya Çerkezköy’den 5 iş günü içinde yaklaşık 250 bin TL destek verildi” diye konuştu.

 

ŞEHİTLİĞE KADAR YÜRÜDÜLER

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından binlerce Çerkezköylü dev Türk bayrağı eşliğinde İstasyon Mahallesi’ndeki Çerkezköy Şehitliğine kadar yürüdü. Şehitlikte okunan Yasin-i Şerifler ve duaların ardından binlerce Çerkezköylü vatandaş dualar etti. Çerkezköy’ün şehitlerini mezarları başında ziyaret eden vatandaşlar daha sonra yeniden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek Demokrasi nöbetine sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10