Ordu'dan Diş Hekimliği Fakültesi talebi

Yeşil alan ve otopark olarak düzenlenmesi planlanan Çerkezköy Devlet Hastanesi eski binasının bulunduğu yere Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Namık Kemal Üniversitesi b?

Çerkezköy 8.08.2016 19:25:00 0
Ordu

EĞİTİMİN BURADA DEVAM ETMESİ LAZIM

 

Mustafa Ordu düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Çerkezköy’e Diş Hekimliği Hekimliği Fakültesi kurulması yönünde açıklamalarda bulundu. Kendisine ait ofiste dün saat 09.30 düzenlediği basın toplantısında konuşan Ordu, “Devlet hastanesinin yeni binası yapıldığı için mevcut 1990’dan beri faaliyet gösteren eski binanın yıkılması düşünülüyor. Bu binanın eğitime hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu bir şov olarak yapmıyoruz sadece bilgi birikimimizi 1993 yılında Çerkezköy’e getirdiğimiz kalıcı sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinden olan tecrübemizi kullanarak ifade ediyorum. 4 yıllık Namık Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği bölümü Çerkezköy de ki bu eski hastane binamızda faaliyet göstermesi ve burada da bu eğitimin devam etmesini düşünüyorum” diye konuştu.

 

4 YILLIK ÜNİVERSİTEYE İHTİYAÇ VAR

 

Konu hakkında yetkililere çağrıda bulunan Mustafa Ordu, “Çerkezköy’den çıkan iki Milletvekilimiz var. Bu iktidar döneminde son 15 yılda Çerkezköy, Tekirdağ ilçeleri içerisinde en fazla hırpalanan ilçe oldu. Hele ki Büyükşehir tarafından yapılan paylaşımda şu anda Tekirdağ da üçüncü konumda olan ilçemiz 5 sene sonra beşinci sıraya gerileyecek. Hem ergene Hem Kapaklı ilçelerinden geri kalacağımızı düşünüyorum. Çerkezköy de bu 4 yıllık üniversitenin ihtiyaç olduğunu ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

YIKILMASINI ÖNLEMEK LAZIM

 

İlçe başkanları, STK’lar, dernekler başta olmak üzere herkesin bu proje için elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekleyen Ordu, “O binanın yıkılmaya başladığını biliyoruz. Acilen vekillerin buna müdahale ederek projeyi hayata geçirmeleri gerekiyor. Yıkılmasını önlemek lazım. Bir binayı 7 sene de yaparsın ama bir binayı da enkazıyla beraber 7 günde yıkar temizlersin. Yeni bir bina yapılana kadar mevcut bu binayı Namık Kemal Üniversitesine 5-10 yıllık devredilmesi gerekir. Üniversite olmaz diye düşünceleri varsa yerinde incelenerek 200 metre ileri de Türk Metal Sendikasının yapmış olduğu ve yıllardır atıl durumda olan alanda da değerlendirme yapılabilir” dedi.

 

EN ÖNEMLİ YÜK İLÇE BAŞKANLARINDA

 

Ordu konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “1993 yılında tek başımıza sadece bir yerel basın gazete desteğiyle beraber hastane, kapalı spor salonu, süper lise ve iki yıllık eğitimi getirtebildiysek şu anda da 4 tane faaliyette olan yerel basın, iki milletvekilimiz ve çok sayıda STK’lar var. Nüfus tabi ki çoğalmış ondan dolayı herkes el ele vermesi lazım. Özellikle de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a çok iş düşüyor. Muhalefet partisiyiz diyerek bunu göz önünde bulundurmadan işe katkı sağlamaları lazım. Özellikle bu işin en önemli yükü ilçe başkanlarındadır. Diğer yandan Çerkezköy Kaymakamı ile Tekirdağ Valisinin de bu konuda öncülük etmeleri lazım” diye konuştu.

 

DEMOKRASİ EMEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

23 gündür demokrasi nöbetinde yer alan vatandaşlara da teşekkür ettiğini ifade ederek, “Asgari ücretle çalışıp demokrasi nöbetini tutanlara da teşekkür ediyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi projesi hedefini ortaya koyuyoruz. Bu kampüsün burada kurulmasına herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Tekirdağ ve Çorlu da 4 yıllık fakülteler var ve Çerkezköy’de üçüncü büyük ilçeyse eğer 4 yıllık Diş fakültesinin de burada yapılması gerekiyor” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10