Kaymakamımız buraya da gelsin

Bağlık Mahallesinde bulunan Küme evleri sakinleri sentetik uyuşturucu maddesi kullanımından dolayı yaşadıkları rahatsızlığı dile getirerek yetkili mercileri göreve davet ettiler.

Çerkezköy 9.08.2016 19:08:00 0
Kaymakamımız buraya da gelsin

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “hemen her gün mahallemizde sentetik uyuşturucu madde kullanan kişiler yüzünden çocuklarımız dışarı çıkmaya korkarken, mezarlık içinde bile sergiledikleri müstehcen hareketlerden dolayı hepimiz diken üstünde yaşıyoruz. Çerkezköy Kaymakamı “sürekli eğitim ve gelişen Çerkezköy” diye bahsederken, bir kez de mahallemize gelerek yaşadığımız sıkıntıları yerinde incelesin ve çözüm bulsun” serzenişinde bulundular.

 

TOPLANAN İMZALAR KABUL GÖRMEDİ

 

Türkiye’de son yıllarda gençliğin başına musallat edilen sentetik uyuşturucu maddesinden Küme evleri sakinleri de son derece dertli durumda. Bağlık Mahallesi Küme evleri içinde bulunan Türbedere mezarlığını mesken tutan uyuşturucu müptelaları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Yaşanılan olumsuzluklardan dolayı gece gündüz tedirgin olduklarını savunan mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığına giderek mahalle sakinlerinden topladığımız 260 adet imzayı teslim ettik ancak aldığımız cevap ise bizleri üzdü. Toplanan imzaları teslim ettiğimizde bunlar benim işime yaramaz, torbacı olduğu iddia edilen kişinin adı, soyadı ve ev adresini yazmamız gerektiği söylendi. Bizler muhtar değiliz ki kişilerin adını soyadını ev adreslerini bulalım” ifadelerine yer verdiler.

 

ÇOCUKLARIMIZ KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYOR

 

Mahalle sakinleri illa birisi hayatını kaybettikten sonra mı gerekli önlemler alınacak diyerek, “Mahalle de 7 kişi bu sentetik uyuşturucu maddeden satıyor ve gençleri zehirliyorlar. Burada insanlar mı ölsün. Mahallemizin artık bu kişilerden kurtarılmasını istiyoruz. Yetkililer gerekirse mahallemizi yıkıp ortadan kaldırsınlar ama yeter ki şu olumsuzluklardan kurtulsun. 10-12 yaşında ki çocukların eline tüfek veriyorlar ve gelişi güzel ateş ettiriyorlar. Bu uyuşturucuyu kullananlar mezarlık içini adeta mesken tuttular ve uygunsuz hareketler yapıyorlar. Çocuk çocuğumuz korkudan artık rahatça dışarı çıkamıyor” açıklamasında bulundular.

 

KAYMAKAM BİR KERE GELSİN DE NELER YAŞADIĞIMIZI GÖRSÜN

 

Hafta sonlarında mezarlık ve çevresini adeta panayır gibi olduğunu ifade eden mahalle sakinleri şunları söyledi; “100-150 arasında içici buraya gelerek sentetik uyuşturucu kullanıyorlar. Özellikle hafta sonu çok kalabalık oluyor ve artık müdahale etmekten yorulduk. İçtikten sonra zombi gibi ortalarda geziniyorlar. Bu hayat ile sakin bağlantıları yokmuşçasına hareket ediyorlar. Dayak yedi mi yemedi mi hiç umurunda olmuyor. Satıcıların yaş aralığı da 11-16 arasında değişiyor. Kaymakamdan talebimiz bir kere buraya gelsin ve durumumuzu görsün. Sürekli ben bunu yapıyorum eğitime böyle destek veriyorum demekle bu işler olmuyor. Yanımıza gelsin ve neler yaşadığımızı görerek gerekli önlemlerin alınması adına müdahaleler de bulunsun. Çocuklarımız için bir tane çocuk parkımız bile yok”

 

DÖVDÜĞÜMÜZ KİŞİLERİN AİLELERİ BİZLERE TEŞEKKÜR EDİYOR

 

Mahalle sakinleri olarak torbacıların biran önce mahalleden gönderilmesini isteyen vatandaşlar, “artık bu illeti ne şekilde temizleyeceklerse temizlesinler ki bizler de rahata kavuşalım. Adam dövmekten bıktık. Bir tanesini döverken ölse ben ne yapacağım çoluk çocuğum var onlara kim bakacak? Arkadaşımızın kolu kırıldı ve artık bu insanlarla uğraşmaktan yorulduk. Dövdüğümüz çocukların ailesi yanımıza gelerek teşekkür ediyorlar. Dövmüşsünüz evde yatıyor ve bu illetten sayenizde kurtuldu diyorlar. Ayrıca bu illeti almak isteyen kişiler hem ailesinden hem de çevresinden bir şeyler çalarak bu maddeyi içmeye çalışıyorlar. Şikayet ettiğimiz zaman bizlere tüfeklerle gelişi güzel ateş açıyorlar. Biz buradan onlara hamle yaptığımız zaman onlar silahlı ve çatışma çıkacak. Ölü ve yaralılar olacak buna ne gerek var. Tek isteğimiz bu illetin buradan biran önce çıkartılarak rahata kavuşmamızdır” ifadelerini kullandılar. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10