Vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların tansiyonunu ölçerek uyarılarda bulund

Çerkezköy 10.08.2016 19:05:00 0
Vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti

11 İLÇEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün  il genelindeki 11 ilçede eş zamanlı başlattığı tansiyon ölçme işlemi dün 10.00-11.30 saatleri arası Büyükşehir belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Polis Noktası arkasında açtığı stantta bir buçuk saat içerisinde toplam 70 vatandaşın tansiyonunu ölçtü. Amaç il genelinde vatandaşların daha sağlıklı olmasının amaçlandığı belirtildi.

 

TANSİYON KONTROL ALTINA ALINMALI

 

Tansiyon ölçtüren vatandaşlara Sağlık İşleri Ekipleri birer ilk yardım çantası hediye etti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü sağlıkçılarından Ayşe Acar, “Hastalıkların başlıca nedenlerinden birinin tansiyon olması nedeniyle vatandaşların daha sağlıklı yaşam sürdürmeleri için mutlaka belirli zamanlarda tansiyonlarını ölçtürmelidir. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğü olarak halkımızın sağlıklı yaşamasına çok önem veriyoruz. Bu nedenle günümüzde tansiyondan kaynaklanan bir çok hastalıkların önüne geçilebilmesi ve özelliklede hiper tansiyonu olanların daha sağlıklı yaşaması için tansiyonlarını sık sık ölçtürmeleri gerekiyor. Tansiyon kontrol altına alınmalı. Tansiyon kontrol altına alındığında tansiyondan kaynaklanan şikâyetlerinde giderilmesi kolaylaşmaktadır. Yüksek tansiyonu olan vatandaşlar hekime danışmadan başka ilaç kullanmamalıdır. Ayrıca ilaç tedavisi yanında sigara,alkol ve tuz kesinlikle kullanılmamalıdır. Özelliklede günlük egzersizler ihmal edilmemeli ve kilo ve beslenmeye de çok dikkat edilmelidir. Şikayetler olmadan tansiyon değerleri ölçtürülmeli ve takibi de ihmal edilmemelidir.”dedi. Normal tansiyon değerlerinin 12/8  olduğunu da belirten Acar,bu değerlerden yüksek yada çok aşağıda olanların da  hekime başvurmalarını söyledi.

 

3 KİŞİDEN SAĞLIK EKİBİ 70 KİŞİNİN TANSİYONUNU ÖLÇTÜ

 

Tekirdağ Sağlık Dairesi Başkanlığı,Sağlık İşleri Müdürlüğü Çerkezköy’de Yavuz Erdoğan,Zehra Pelvan ve Ayşe Acar’dan oluşan sağlık ekibi  kurulan stantta vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler ve her tansiyon ölçtüren 70 vatandaştan  50’’sinede ilk yardım çantası hediye ettiler.Sağlık ekibi bu tür çalışmaların zaman zaman tüm ilçelerde devam edeceğini de belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10