Kent Park projesine başlandı

2014 yerel seçimleri öncesi Kadir Albayrak'ın vaatleri arasında yer alan Kent Park projesi, yıllardır kaderine terk edilen Adnan Kahveci Parkı'ndan start aldı.

Çerkezköy 10.08.2016 19:14:00 0
Kent Park projesine başlandı

AĞAÇLAR BUDANDI
 

Bakımsızlık nedeniyle çöp yuvası haline gelen ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu Adnan Kahveci Parkı, yaklaşık 1 yıl önce Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları neticesinde temizlenerek, parkın doğal güzelliği ortaya çıkarılmıştı. Çerkezköy Belediyesi’nin yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun grupları ve fitness grupları yapmayı planladığı Adnan Kahveci Parkı, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kent Park projesi ile birleştirilmişti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün sabah saatlerinde Adnan Kahveci Parkı’na gelerek Kent Park yapım çalışmalarının startını vermiş oldu.

 

BİSİKLET YOLU İLE ÇEVRELENECEK

 

İlk etapta zararlı otların temizlenip, ağaçların budandığı Adnan Kahveci Parkı’nda daha sonra mevcut durum ölçümleri yapılarak, alanın hali hazırları çıkarıldı. Proje hakkında bilgi veren yetkililer, “Şimdiden sonra projeler detaylandırılacak. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı kaplayan Kent Park projesi kapsamında alana yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun grupları, spor grupları yerleştirilecek. Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında ise daha çok sosyokültürel alanlar oluşturulacak. Alanı çevreleyecek olan bisiklet yolu, ilçe genelinde yapılması planlanan bisiklet yollarına bağlanacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10