Hibe jeep meclisi gerdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Yılmaz İçöz sahnesinde yapılan toplantıd

Tekirdağ 16.08.2016 20:40:00 0
Hibe jeep meclisi gerdi

SAAT 14.00’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün saat 14.00’de Kadir Albayrak başkanlığında Yılmaz İçöz Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda meclis üyelerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bildiğiniz gibi Ağustos ayı meclisimizin tatil ayıydı. Fakat Temmuz toplantısından birkaç gün sonra ülkemiz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşımızın sağduyusu ile birlik beraberlik içinde darbeye karşı çıktık. Darbecileri tarihin siyasi mezarlığına gömdük. Bu mücadeleye sahip çıkan şanlı ulusumuzu saygı ile selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kadir Albayrak daha sonra meclis üyeleri dışında herkesin toplantı salonunu terk etmesini istedi. Toplantının ilk gündem maddesinde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’nın 2016 Mali Yılı Bütçesinde, bütçe içi aktarım talebi görüşülürken, ilgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, İller Bankası’ndan 26 milyon Lira kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yetki verilmesi konusunun görüşülmesi ile devam ederken, bu gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na Büyükşehir Belediyesi olarak yardım yapılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Çorlu’da OSB içinde yer alan 3 pafta 13 parselin OSB sınırları içine dahil edilmesi konusu görüşüldü. Parselin Ankara Tekstil firmasına ait olduğunu ve Organize Sanayi Bölgesinde yer alan 3 pafta 12 numaralı parselin bitişiğinde yer aldığını kaydeden Başkan Albayrak “Bu alan yer seçiminin yapıldığı tarihte Organize Sanayi Bölgesi dışında yer alıyordu.

 

Tekirdağ İdare Mahkemesi ise bu yerin OSB içine dahil edilmesi ile ilgili karar verdi. Bizden de uygunluk görüşü talep ettiler” açıklamasında bulundu. İlgili gündem maddesi OSB içine dahil edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

JEP TARTIŞMASI

 

Toplantıda TEKPARK A.Ş’nin 5 milyonluk borçlanma talebi görüşüldü. Bu maddenin daha önce meclise geldiğini ve oy çokluğu ile kabul edildiğini kaydeden Albayrak “İçişleri Bakanlığından talep edildi. Ancak 8 red oyuna karşılık 23 kabul oyu yeterli görülmedi ve salt çoğunlukla alınacak kararın tekrar İçişleri Bakanlığına gönderilmesi istendi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.Tekirdağ Hizmet İşleri Ticaret LTD. ŞTİ. ile Tekirdağ Çevre ve Atık Yönetimi SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’nin nevi değişikliği ile sermayelerinde 500’er bin Lira artış yapılması konusu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda Mehmet Özer isimli vatandaşın Jeep Grand Cherokee marka otomobili şartsız ivasız, Büyükşehir Belediyesi’ne hibe etme talebi tartışma yarattı. Bu konu hakkında açıklamada bulunan Albayrak “ Devlet Malzeme Ofisi’nden Çorlu için yaklaşık 2,5 milyon Lira’ya 5 adet otobüs almıştık. Aracı firma da bunun karşılığında bu aracı Büyükşehir Belediyemize hibe etmek istedi. Biz kimi zaman çok zorlu arazi şartlarında çalışıyoruz. Böyle bir araca ihtiyacımız olabileceğini düşündük. Fakat bir meclis üyemizin dahi aklında soru işareti kalacaksa biz bu aracı hemen geri gönderebiliriz” açıklamasında bulundu.

 

“OTOBÜS ALINMAZ MIYDI?”

 

İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Nevzat Bahar, “ Bu hibe edilen araç 3 bin motordur. Yaklaşık 500 bin TL ‘ye mal olmuştur. Bu araç yerine bir otobüs firmadan istenmezmiydi? Bu şekilde bir hibe insanlar tarafından yanlış algılanabilir” diye konuştu. Belediye araçlarını Devlet Malzeme Ofisinin aldığını kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “ Aksi takdirde ihaleye çıkmak zorunda kalırsınız. İhaleye çıktığınızda marka belirtme şansınız yok. Bunun dışında DMO, belediyelere sattığı her bir kalem mal için yüzde 6 komisyon almaktadır. Eğer Başkanımız istemiyorsa aracı bana verin ben kullanırım” dedi. Jeep Grand Cherokee marka otomobilin Büyükşehir Belediyesi’ne şartsız ivasız hibe edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündemin son maddesinde yer alan Toplu Taşıma Hizmet Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konusu görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise Ulaşım Komisyonuna havale edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarına göre oy birliği ile kabul edilen “Süleymanpaşa Belediyesi bütçe içi aktarımı” konusu ile “Tekirdağ Hizmet İşleri Ticaret LTD. ŞTİ. ile Tekirdağ Çevre ve Atık Yönetimi SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’nin nevi değişikliği ile sermayelerinde 500’er bin Lira artış yapılması” konusu, meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

“150 BİN TL YARDIM”

 

Plan ve Bütçe Komisyonu 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 100 bin Lira yardımda bulunulmasını uygun bulunurken, bu rakam meclis üyelerince az bulundu. Yapılan karşılıklı fikir alışverişinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Dayanışma 150 bin lira yardımda bulunması da oy birliği ile kabul edildi.  

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10