ÇTSO'da verimlilik toplantısı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılan toplantıda, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Verimlilik Genel Müdürlüğü, Danışmanlık ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Mu

Çerkezköy 19.08.2016 20:04:00 0
ÇTSO

“DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Çerkezköy TSO’nun ev sahipliğinde önceki gün yapılan toplantıda, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül Bakanlığın verimlilik çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Toplantıya ev sahipliği yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu üyesi Sinan Sifil , Çerkezköy TSO ile NKÜ Endüstri Mühendisliği bölümünün ortak çalışmasıyla başlayan sürecin daha da genişleyerek sürdüğünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini üyeler için gerçekleşecek bu ve benzer çalışmaların Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Tekirdağ ili OSB’leri, Tekirdağ ili TSO’ları, NKÜ Endüstri Bölümü Başkanı ve Yardımcısı ile Trakya Kalkınma Ajansı temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Milli Prodüktivite Merkezinden Verimlilik Genel Müdürlüğüne geçiş süreci ve verimlilikle ilgili bugüne kadar yapılanlar ve  bundan sonra hedeflenen konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akgül konuşmasında, Çerkezköy TSO ile NKÜ Endüstri Mühendisliğinin “Üniversite – Sanayi İşbirliği” kapsamında bir ilki gerçekleştirdiğine de vurgu yaptı.

 

VERİLEN ÖNEME DİKKAT ÇEKTİ

 

TBMM‘nin sonbahar döneminde görüşeceği konular arasında yer alan bir kanun tasarısında, OSB’ler ile Üniversitelerin dâhil olacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyleyen Akgül, ayrıca  verimlilik çalışmalarına Bakanlık, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları ve KOSGEB tarafından teşvikler verilmesi hususunun da kanun tasarısında yer aldığı müjdesini verdi. Kanun tasarısında yer alan “Üretim Geliştirme Birimi”, “Teknoloji Transfer Merkezi”, “Temiz Üretim Merkezi” ve “Verimlilik Akademileri”nin OSB’lerde kurulmasını hedeflediklerini de açıklayan Akgül, “Bu OSB’lerden biri veya ikisi neden Tekirdağ ilinde kurulu OSB’lerden biri olmasın?” diyerek Tekirdağ’a ve bölgeye verilen öneme dikkat çekti. Ankara’da bir pilot çalışmayla “model fabrika” uygulamasının devam ettiğini belirten Akgül, konuşmasının sonunda Ticaret ve Sanayi Odalarının da bu çalışmayı örnek alarak “model fabrika uygulaması“ yapmalarını beklediklerini böylece Ticaret ve Sanayi Odalarının, sanayici üyelerine önemli bir hizmet sunabileceğini ifade etti. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10