Devletin üst kademelerine dilekçe gönderdi

MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde eski Devlet Hastanesi binasının  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne devredilerek Diş hekimliği Fakültesi olara

Çerkezköy 19.08.2016 20:11:00 0
Devletin üst kademelerine dilekçe gönderdi

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ OLARAK TALEP ETTİK”

 

Mustafa Ordu, dün kendisine ait ofisinde basın toplantısı düzenledi. Saat 11.00’da gerçekleştirilen toplantıda konuşma gerçekleştiren Ordu, “Çerkezköy’de 4 yıllık üniversite kampüsü yok. Bizde böyle bir kampüsün diş hekimliği bölümün Çerkezköy’e yapılması adına talepte bulunmuştu. Mevcut 1992 yılında faaliyete girmiş hastanenin yeni bina yapılmasından dolayı yıkılmaması ve üniversiteye devredilerek diş hekimliği fakültesinin kurulmasını talep ettik. Yerel basın yoluyla da hem Çerkezköy hem de Tekirdağ’da milletimize hizmet getirecek olan arkadaşlara duyurduk” dedi.

 

“DİLİMİN DÖNDÜĞÜ KADAR KONUYU AÇIKLAMAYA ÇALIŞTIM”

 

Yaptığı açıklamanın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen kimseden bir açıklama gelmediğini sözlerine ekleyen Mustafa Ordu, “açıklamalarımıza rağmen maalesef bu arkadaşlarımızın herhangi bir adım atmadıklarını gördük. Bende sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanına, YÖK Başkanı ve Tekirdağ NKÜ rektörlüğüne bir yazıyla konu hakkında bilgilendirmek için hem mail hem de posta yoluyla dilekçemizi gönderdik. Konuyu dilimizin döndüğü kadar ve Çerkezköy’de böyle bir ihtiyacın olduğunu kendilerine bildirdik. İnşallah Çerkezköy’ümüz dört yıllık bir üniversite kampüsü kazanır” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLETİN ÜST KADEMESİNE YAZILAN DİLEKÇE”

 

Mustafa Ordu’nun yazdığı dilekçe şu şekilde; “Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan eski SSK hastanesi iki ay öncesine kadar Çerkezköy Devlet Hastanesi olarak hizmet veriyordu.Yeni hastane binası hizmete girince atıl hale gelen eski hastane binası yıkılarak yerine otopark yapılması kararı alınmış ve yıkım işi ihale edilerek yer teslimi yapılmıştır. Yapımında bir siyasi partinin eski ilçe başkanı olarak benimde emeğimin geçtiği  hastane binası 1992 yılında hizmete girmiş,1600 metrekare oturma alanı üzerinde toplamda yaklaşık 10 bin metrekareden fazla  kullanım alanı olan bir binadır. 24 yaşında daha hizmet verebilecek durumda olan binanın yenisi yapıldı diye yıkılarak boşalacak alanın otopark olarak kullanılma düşüncesini her şeyden önce milli servet israfı olarak görüyorum. Atıl durumda kalan hastane binası yıkılacağına vatandaşa daha faydalı hizmetlerde kullanılmalıdır. Benim önerim: Bina süresiz veya belli bir süre ile Namık Kemal Üniversitesine devredilerek üniversite bünyesinde açılacak diş hekimliği fakültesi olarak hizmete devam etmelidir. Bu şekilde hem binlerce gencimizin eğitim alması için imkan sağlanır, hem de milli servet israfı önlenmiş olur. Aynı zamanda da  hain FETÖ nün yaptığı darbe girişimine karşı sokaklara dökülen, demokrasi mitinglerinde meydanları dolduran vatandaşlarımıza sağlık bakanlığının güzel bir jesti olur. ‘Çerkezköy 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Diş Hekimliği Fakültesi’ ile milletimizin verdiği demokrasi mücadelesi Çerkezköy de ölümsüzleşecektir. Üniversiteye devredilme imkanı olmaz ise Çerkezköy de milyonlarca lira kira bedeli ödenerek hizmet veren diş hastanesi bu binaya taşınarak hizmete devam edebilir, yine milli servet israfı, hem de duble olarak önlenmiş olur. Veya yine yıkılmadan bu bina sağlık müzesi olarak ta değerlendirilebilir. Bu güne kadar yerel siyasetçi ve bürokratlara basın vasıtasıyla çağrı yaparak yıkımı, milli servet israfını engellemeye çalıştım, sesimizi duymadılar ve maalesef başarılı olamadık. Son bir çare olarak konuyu bilginize sunarak bu israfı önleme çalışmalarımı tamamlamak istiyorum. Vereceğiniz direktif ile konunun incelenerek bu hatalı kararın düzeltilmesini ve milli servet israfının önlenmesini umuyor, diliyorum”

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10