Esnaflar İş sağlığı ve güvenliğine önem veriyor

İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda Çerkezköylü esnafı duyarlı olmaya başlarken, her iş yeri yasa gereği çalışanları ile iş yerlerini İş Sağlığı ve İş güvenl

Çerkezköy 21.08.2016 19:57:00 0
Esnaflar İş sağlığı ve güvenliğine önem veriyor

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

 

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Murat Kuyumculuk önceki gün merkezi Çorlu’da bulunan Yarımay iş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Dan. San. Ve tic. Ltd. şti. ile iş yerini ve çalışanlarını kapsayan iş sağlığı ve iş güvenliği anlaşması yaptı. Anlaşma işyeri sahibi Murat Narçın ile Yarımay Müdürü İş Güvenliği uzmanı Serkan Özer tarafından imzalandı. Anlaşmanın sağlanmasının ardından iş yeri çalışanları sağlık kontrolünden geçirildi.

 

YASA GEREĞİNCE İŞ YERLERİNİN YAPMASI GEREKİYOR

 

Murat Kuyumculuk Sahibi Murat Narçın yapılan anlaşma hakkında yaptığı konuşmada, “Günümüz de artık iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemi her geçen gün artıyor. Murat kuyumculuk olarak her iş yeri gibi bizde işyerlerimizde sigortalı olarak çalıştırdığımız 11 personelimizin tamamını İş Sağlığı ve İş güvenliği kapsamındaki hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak için Yarımay firması ile anlaşma yaptık. Yasa gereğince de artık tüm işyerleri hem iş yerlerinin güvenliği için hem de çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için bunu yerine getirme zorundadır. Murat Kuyumculuk olarak biz bu konuda yasa gereğince yapılması gerekeni yapmış olmaktan mutluyuz” dedi.

 

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİ VERİYORUZ

 

Yarımay İş Sağlığı ve İş Güvenliği firması Müdürü Serkan Özer ise yaptığı açıklamada, “Şirketimiz, bünyesinde tüm sınıflarda belgeli ve tecrübeli İş Güvenliği Uzmanları istihdam etmekte ve bu uzmanlar aracılığıyla, mevcut mevzuat çerçevesinde iş yerlerine ihtiyaç duydukları iş güvenliği ile ilgili tüm teknik hizmetleri ve eğitim hizmetlerini vermektedir. Çalışanları ve iş yerlerini Korumak Özer şöyle devam etti, “İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının ana amacını çalışanları iş kazaları ve meslek hastalıklarına karsı koruyarak ruh ve beden bütünlüklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bir işyerinde üretim güvenliğinin sağlanması beraberinde verimin artması sonucunu doğuracağından özellikle ekonomik açıdan çok önemlidir” diye konuştu.

 

İNSAN MERKEZLİ YAKLAŞIMIN ADIDIR

 

Özer konuşmasının devamında ise, “İşyerinde alınacak tedbirlerle, iş kazalarından veya güvensiz ve sağlıksız çalışma ortamından dolayı doğabilecek makine arızaları ve devre dışı kalmaları, patlama olayları, yangın gibi işletmeyi tehlikeye düşürebilecek durumlar ortadan kaldırılacağından işletme güvenliği sağlanmış olur. İş sağlığı ve iş güvenliği çok yönlü bir çalışmayı gerektiriyor. Çalışmalar sırasında da tıp, fizik, kimya, matematik, istatistik, iktisat, sosyoloji, psikoloji ve ergonomi gibi bilimlerden yararlanılıyor. Çalışma alanı ise, tüm iş kollarını kapsamaktadır. Doğal olarak da her iş kolunda bazı farklılıklar gösterir. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda yapılan tüm çalışmalara rağmen, iş kazaları ve meslek hastalıklarının istenilen düzeye indirgenemediği tespit edilmiştir. Meslek hastalıkları yeterli düzeyde tespit edilememekte ancak iş kazaları büyük oranda tespit edilebilmektedir. Meydana gelen iş kazaları sonucu kesikler, yaralanmalar, elektrik çarpması, zehirlenmeler, cilt hastalıkları, kırıklar, organ kayıpları, ölümler ve toplu ölümler şeklinde karşımıza çıkmaktadır.İş sağlığı ve iş güvenliğini kısaca insan merkezli yaklaşımın adıdır” ifadelerini kullandı.

 

İŞ KAYBI OLMADAN YERİNDE HİZMET SUNUYORUZ

 

Serkan Özer anlaşma yaptıkları işyerlerinde iş kaybı yaşanmaması içinde iş yerlerinde sağlık hizmeti verdiklerini de belirterek, “İş yerlerimizin iş kaybı ve iş gücü kaybı olmadan, yerinde, zamanında, uygun ve kaliteli hizmet sunuyoruz. İşyerlerindeki çalışanların her türlü sağlık taraması ve muayenesi gibi ihtiyaçlarını iş yeri hekimimiz Dr. Cemil Cahit Uysal ile karşılamaktayız” açıklamasında bulundu. Haber: Seyit Süren 


0282 726 91 91
0282 747 65 10