Sevgi, "Yıkımın ertelenmesini istiyoruz"

Çerkezköy Belediyesi'nin roman vatandaşların yaşadığı Bağlık Mahallesi Yıldız Sokak'ta yedi ev için bir ay içinde yıkım kararı alması ile birlikte evleri yıkılacak vatandaşlar süren

Çerkezköy 23.08.2016 19:36:00 0
Sevgi,

“VATANDAŞLAR MAĞDUR”

 

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi ve mahalle sakinleri, Kubilay’dan belediyenin yedi ev için verdiği bir aylık yıkım kararının ertelenmesi konusunda kendilerine yardımcı olunması talebinde bulundu. Hükümet konağı önünde açıklamada bulunan Çerkezköy Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Okan Sevgi “ Kaymakam Metin Kubilay’dan yıkım kararı verilen yedi evde oturan vatandaşlarımız çoluk çocuğu var ve bazılarının eşleri ise cezaevindedir. Bu kişilerin mağdur olmamaları için de yıkım kararının ertelenmesi için yardım talebinde bulunduk. Kaymakamımızda bizlere durumun kendileri ile alakalı olmadığını ancak bu konuda gerekli desteği yapmak için belediye yetkilileri ile görüşeceğini söyledi ”dedi.

 

“YIKIM ÖNÜMÜZDEKİ YIL YEDİNCİ AYDA YAPILSIN”

 

Sevgi “ Evlerine yıkım kararı verilen vatandaşlarımız mağdur olmamak için yıkımın gelecek yıla ertelenmesini istiyor. Bu kişilerin barınacak, sığınacak ve gidecek yerleri de yoktur. Bu insanlar evleri yıkıldığı zaman kışın evsiz nerede barınacaklar ve perişan olacaklardır. Belediye Başkanımız Vahap Akay ve yetkililerden bu konuya duyarlılık göstermesini, yıkımı ertelemelerini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10