Mahalle sakinleri çileden çıkmak üzere

Son günlerde motosiklet kullanıcılarıyla alakalı olarak şikayetler artarken, hem esnaflar hem de vatandaşlar yaşanan olumsuzluklara biran önce çözüm üretilmesini istiyor.

Çerkezköy 24.08.2016 23:53:00 0
Mahalle sakinleri çileden çıkmak üzere

HER GECE ŞOV YAPIYORLAR

 

Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve mahalle sakinleri, gruplar halinde gezerek hem trafiği tehlikeye düşüren hem de abartı egzozlarıyla mahalleyi ayağa kaldıran motosiklet sürücülerine ateş püskürüyor. Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “Gecenin ilerleyen saatlerinde bir araya gelen motosikletli gruplar cadde üzerinde yarış yaparak trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Çoğu motosiklet sürücüsü görünmemesi adına plakalarını kapatarak tek teker üzerinde yol boyunca şov yaparken, kimi sürücüde polis yada ambulans gibi motosikletine taktırdığı sirenle caddede boyunca cirit atıyor. Artık son çare olarak bu motosiklet sürücülerini yakaladığımızda dayak atmayı bile düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

BÜYÜK KORKU YAŞIYORUZ

 

Motosikletlerin egzozundan çıkan sesten de son derece rahatsız olduklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Hiçbir kuralı umursamadan kelle koltukta trafikte cirit atan Motosiklet sürücüleri zaman zaman da egzozdan çıkarttıkları adeta patlamayı andıran seslerden dolayı evlerimizde yatamaz olduk. Hem kendilerini hem de başkalarının hayatını tehlikeye sokan motosiklet sürücüleri için artık gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bu motosiklet egzozlarının ayarlanmasına kimler nasıl izin veriyor? Bu uygulama yasak ise neden bunlar şehrin muhtelif mahallelerinde cirit atıyor? Bunlarla ilgili uygulama ve denetim kararı çıkarılamıyor mu? Evimizde yada balkonumuzda otururken abartı egzozlardan dolayı hem bizler hem de çocuklarımız yüksek ses yüzünden büyük korku yaşıyoruz” serzenişinde bulundular.

 

CİDDİ TAKİP EDİLMELİ

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinin bu konuda önlem almasını isteyen vatandaşlar, motosikletlerin daha fazla kazaya karıştığını iddia ediyor. Motosiklet sürücülerinin trafik kazalarında araç içinde olanlara oranla 16 kat daha fazla ölüm ve 4 kat daha fazla yaralanma riskine sahip oldukları ifade ediliyor. Vatandaşlar hem asayiş açısından, hem de gürültü kirliliği açısından çok önemli olan bu konuyu yetkililerin daha ciddi takip etmeleri gerektiğini savunuyorlar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10