Altın fiyatları düşüşte 

Uzun bir süredir yükseliş gösteren altının son birkaç gündür düşüşe geçmesi kuyumcuları hareketlendirdi. Çerkezköylü kuyumcular,  bir süredir yükseliş gösteren altının  düÅ

Çerkezköy 25.08.2016 21:24:00 0
 Altın fiyatları düşüşte 

DÜŞÜŞ HAREKET GETİRDİ

 

Birkaç aydır  fiyatların yükselmesiyle birlikte kuyumcu esnafının işlerinde belli bir durgunluk yaşandığını belirten Murat Kuyumculuk Satış Temsilcisi Onur Çalışkan, “ Son bir hafta içerisinde doların düşmeye başlamasıyla birlikte altın fiyatları da düşüşe geçti.  Bir hafta öncesi 120 lira olan altının gramı 113 TL’ye indi  Bu düşüş altın alacakları sevindirdiği gibi biz kuyumcu esnafını da mutlu etti. Özellikle düğün sezonu olması nedeniyle altın alacak vatandaşlarımıza da yaradı ”dedi.

 

FİYATLAR DAHA DÜŞERMİ AYNİMİ KALIR BİLİNMİYOR AMA DÜŞMESİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ

 

Altın fiyatlarındaki düşüşün düğün sezonu olması nedeniyle sektöre hareket kazandıracağına inandıklarını belirten  Turkuaz Kuyumculuk mağaza Satış Sorumlusu  Uğur Akça’da, “Fiyatlar yüksek olunca altın alanların sayısı  çok azalıyor düşüş olduğunda da ihtiyacı olan yada düğün gibi cemiyetleri olanların talepleri fazla oluyor. Altında yaşanan her yükseliş durumunda ise biz kuyumcuların satışları duruyor. Umut ederiz ki fiyatlar biraz daha düşer de ihtiyacı olanlar ihtiyaçlarını karşılar. Altının yükseldiği zamanlarda da yatırım için altın alanların altın bozdurmaları da çok oluyor.Altın fiyatlarında son bir haftadır yaşanan düşüş ayni mi kalır bilinmiyor ama düşmesi bizleri olduğu kadar vatandaşlarımızı da sevindirdi” dedi.

 

 “FİYATLARIN DÜŞMESİNDEN MEMNUNUZ”

 

Çerkezköy Kuyumculuk sahibi Saim Turlin ise, doların son aylarda devamlı yükseliş göstermesiyle birlikte artan altın fiyatlarının son bir hafta içinde büyük düşüş gösterdiğini belirterek, “ Doların düşüşe geçmesiyle birlikte altın fiyatları da ani inişe geçti. Çeyrek altının geçen hafta 210 TL idi. Düşüş ile birlikte şuan 205 TL de işlem görüyor. Bilezik fiyatları da ayarına  ve gramlarına göre indi. Ancak her ne kadar altın fiyatları düşüşe geçmiş olsa da piyasalarda belli bir hareket yani canlılık yok. Ancak şunu da ifade etmek istiyorum altın fiyatlarında yaşanan düşüşten şimdilik memnunuz bayrama kadar sektörde hareket olacaktır.Altın alacaklar bu düşüşten yararlanmalı”dedi.

 

 ALTIN FİYATLARI

 

Altında yaşanan düşüş ile birlikte Çeyrek Altın satış fiyatı 205 TL’ye gerilerken alış fiyatı da 202 TL oldu.  Cumhuriyet altını bir hafta önce 865.00 TL’den işlem görürken düşüş ile birlikte satış fiyatı 850 TL’ye indi ve alış fiyatı da 830 TL oldu. Bilezik fiyatlarının da gramının 121 TL’den  işlem görürken, gram altın satış fiyatı ise 125.00, alış fiyatı ise 120 TL oldu. Yarım gram altın fiyatının da satışı 63.00Tl’den 60.00’ye inerek işlem gördüğü belirtildi. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10