Gençlik elden gidiyor!

Ülke genelinde olduğu kadar Çerkezköy'de de Sentetik uyuşturucu illeti gençleri ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Gencecik bedenler kullandıkları uyuşturucunun etkisiyle baygınlık g

Çerkezköy 26.08.2016 20:46:00 0
Gençlik elden gidiyor!

GENCECİK BEDENLER SOLMAYA BAŞLADI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri son günlerde artan sentetik uyuşturucu illetiyle ilgili olarak gece gündüz çalışmalarına aralıksız devam ederken, bu illete bir şekilde ulaşan gencecik bedenler sokak aralarında ve kuytu köşe mekanlarda kendilerini zehirlemeye devam ediyor.

 

UYGULAMA VE DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

 

Asayiş Büro Amirliği ekipleri artan uyuşturucu kullanımın önlenmesi amacıyla uygulama ve denetimlerini sıklaştırırken, son on gün içinde de çok sayıda genci gözaltına almış ve çok sayıda da bonzai ile hap ele geçirmişti. Önceki gün bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri Kapaklı Spor salonunun yanında hareketsiz halde yatan iki genç buldu.

 

EMNİYET GÜÇLERİ BAYGIN GENÇLERE YARDIM ETTİ

 

Gençlerden biri zorda olsa kendine gelmeye çalışırken, diğer arkadaşı ise aldığı uyuşturucu dozunun çok olması sebebiyle yüz üstü hareketsiz şekilde yatıyordu. Emniyet güçleri, sağlık ekipleri olay yerine gelen kadar gençlerin başından ayrılmayarak kendilerini ayıltmaya çalıştı. Uyuşturucu illeti yüzünden kendilerinden geçen iki gence yardım etmeye çalışan emniyet güçleri şahısların F.G.(19) ve S.K.(19) olduğunu belirledi.

 

HAREKET KABİLİYETLERİ AZALIYOR

 

F.G., zorda olsa konuşarak kendine gelmeye çalışırken, arkadaşı S.K. ise sağlık ekiplerine gelene kadar baygın halde olduğu yerde yattı. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle ilk müdahalenin yapılmasının ardından ambulansa alınarak tedavi için Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Hastaneye kaldırılan gençlerden birinin hareket kabiliyetinin azaldığı, yatırıldığı sedyeden kafasını kaldırmaya çalıştığı gözlemlenirken, yapılan ilk kontrollerde her iki gencinde hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

 

BAYGIN HALDE BULUNUYORLAR

 

Çerkezköy’de sentetik uyuşturucu maddesi yüzünden her gün neredeyse onlarca gencecik bedenler hayattan koparcasına sokak araları, tenha yerler ve hatta cadde üzerinde baygın halde bulunuyorlar.

 

GEREKLİ ÖNLEM VE TEDBİRLERİN ALINMASI İSTENİYOR

 

Vatandaşların şikayetleri üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri zaman zaman uyuşturucunun etkisinde kalan şahısların saldırısına da maruz kalabiliyorlar. Vatandaşlar artık dışarı da dolaşmaktan korkar hale geldiklerini belirterek, genç kesimin baş belası haline gelen uyuşturucu illetiyle alakalı olarak gerekli önlem ve tedbirlerin alınmasını istiyorlar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10