300 sporcu kıyasıya mücadele etti 

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Taekwondo Şampiyonası tamamlandı. 29 Ekim Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen turnuvada 5 misafir ülke v

28.08.2016 18:14:00 0
300 sporcu kıyasıya mücadele etti 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez Uluslar arası Taekwondo şampiyonası düzenlendi. Cumartesi günü 29 Ekim Spor Kompleksinde saat 09.00’da başlayan şampiyona akşam saatlerine kadar devam etti. Saat 15.30’da düzenlenen seremoniye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Serdar Ürkmez, Taekwondo Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TAEKWONDO ÖNEMLİ BRANŞLARDAN BİR TANESİDİR

 

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Taekwondo Federasyonu Başkan yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, “gençliğe ve sporcuya önem veren, yarının geleceği gençlerimizi vatanına ve milletine hayırlı birer birey olarak yetişmesine katkı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizde futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip branş taekwondodur. Girdiği yarışmalarda elde edilen başarılarla birlikte istiklal marşımızı okutarak bayrağımızı göndere çektiren en önemli branşlardan bir tanesidir” diye konuştu.

 

SPORCULARA BAŞARILAR DİLEDİ

 

Taekwondo federasyonu olarak ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekleyen Erçin, “gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına yönetim kurulu olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bizler büyük ve başarılı bir aileyiz. Son olimpiyatlarda da 2 sporcumuz mücadele etti ve bronz madalya da olsa ülkemize madalya getirmeyi başardı. Bu şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür eder sporcularımıza da başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

 

SPORA VERİLEN ÖNEM GELECEĞE VERİLEN ÖNEMDİR

 

Ramazan Erçin’in ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı konuşmada, “5 misafir ülke ve 13 ilden katılan tüm sporcu ve antrenörlerini Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler ülkemizin geleceğine katkı sağlamak adına eğitime ve spor önem vermek olduğu biliyoruz. 3’üncüsünü düzenlediğimiz şampiyonaya katılım gösteren tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Spora verilen önem geleceğe verilen önemdir. Zafer haftasında gerçekleştirdiğimiz bu şampiyona ile ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim düşüncesiyle hareket eden bir toplumuz. Şampiyonaya emek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

 

ZAFER HAFTASINDA YAPILMASI ÇOK ANLAMLI

 

Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “organizasyona ev sahipliği yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve belediye çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Büyük emek harcayan federasyon antrenörlerine de teşekkür eder sporcularımıza da başarılar dilerim. bu organizasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri haftasında yapılması da çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

SPOR MESLEK LİSESİ ARZU EDİYORUM

 

Düzenlenen organizasyonun önümüzdeki yıllarda daha da genişleyerek devam edeceğine inandığını sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy’ün adı sanayi anlamında sıkça anılıyor. İlçemizin sadece sanayisiyle değil eğitim ve sağlıkta da marka bir kent olmasını istediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Aynı zamanda Çerkezköy’ümüzün artık spor alanında da adından sıkça söz ettirmesini temenni ediyorum. Bu amaçla da çalışmaları hep birlikte yoğunlaştırmalıyız. Gençlik merkezi ve spor alanında da marka kent olacağız. Eğitim kampüsünde yapılacak olan liselerden bir tanesinin de spor meslek lisesi olmasını arzu ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

ŞİLT TAKDİM EDİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından  plaket ve ödül törenine geçildi. Taekwondo Federasyonu Başkan yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel’e katkılarından dolayı şilt takdim ederken, organizasyona katkı sağlayan Kadir Uçkun’a da plaket verdi.

 

MADALYALAR TAKDİM EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise katkılarından dolayı Taekwondo Federasyonu Başkan yardımcısı ve Genel Koordinatörü Ramazan Erçin’e plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu. 27 kilogramda birinci olan Tekirdağ Güzelspor Kulübünden Serkan Kılıç, ikinci Eskişehir’den Fatih Can Sarıtaş, üçüncüler Ankara’dan Mehmet Buğra Balat ve Ankara’dan Ahmet Yakup Çiçek’e madalyalarını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti.

 

AKŞAM SAATLERİNE KADAR DEVAM ETTİ

 

33 kilogramda birinci olan Tekirdağ’dan Emincan Basarak, ikinci Azerbaycan’dan Hasenov Mirhilal Refeiloğlu, üçüncüler Tekirdağ’dan Muhammet Gençer ve Çerkezköy’den Alperen Ayaz’a da madalyalarını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay takdim etti. Ödül töreninin ardından müsabakalar akşam saatlerine kadar devam etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10