Öztrak : "Türkiye büyük bir travma atlattı"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak önceki gün ziyaret ettiği Kapaklı İlçe Teşkilatında partililer ile bir araya geldi. 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe girişimine değinen

Kapaklı 1.09.2016 20:07:00 0
Öztrak :

ÖZTRAK’I İLÇE BAŞKANI KENAN SEÇKİN VE PARTİLİLER KARŞILADI

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Kapaklı İlçe Teşkilatına Kapaklı Belediye başkanı İrfan Mandalı ile birlikte geldi. İlçe Teşkilatı önünde Faik Öztrak’ı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve partililer karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yeni ilçe teşkilatı binasını gezerek yeni yerin güzel ve daha geniş bir yer olduğunu belirterek hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN BERTARAF EDİLDİ

 

Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Uzun bir aradan sonra ilçemizi ziyaret eden milletvekilimiz Faik Öztrak’a ziyareti nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kapaklı halkı olarak 15 Temmuz’da ki kanlı darbe girişimine karşı olduğumuzu meydanlara çıkarak gösterdik. 15 Temmuz bizim mecliste var olup olmamamızdı. Atatürk ilkelerine bağlı olan sağduyulu vatandaşlarımızla birlikte bu darbe girişiminin üstesinden geldik. Bu konuda vatandaşlarımız çok duyarlı olarak sokaklara çıktı. Darbecilere karşı sabahlara kadar meydanlarda nöbet tuttular. Darbe girişiminden sonraki günlerde bazıları bu darbenin tek bir kişi ve siyasi partiye yapılmış gibi izlenim yaratma eğiliminde olduğunu gördük ve kendimizi de geriye çektik. Oysa bu tüm ülke bütünlüğüne ve tüm siyasilere karşı girişilen bir unsurdur” dedi.

 

KENDİMİZİ GERİYE ÇEKTİK

 

Demokrasi nöbetlerinde halkın demokrasiye ve vatanına ne kadar sevgiyle bağlı olduğunu gördüğünü kaydeden Mandalı “ Vatandaşlarımız bu süreçte sağduyulu davrandı. Demokrasi nöbetlerinde sanki bu memleketi tek koruyup kollayan Cumhurbaşkanımızmış gibi hava estirilmeye başlanıldı ve biz bu nedenle kendimizi geriye çektik. Her akşam yaklaşık bin kişi demokrasi nöbetinde yer aldı.Evlerinde oturanlarda meydanlarda estirilmek istenen havayı tasvip etmedi. Çünkü evlerinde oturanlarda darbeye karşı olduklarını belirttiler. 15 Temmuz darbe girişiminde çok sayıda vatandaşımız şehit oldu. Atatürk ilke inkılaplarına ve demokrasiye sahip çıkmayı sürdürdüğümüzde bizi kimse bertaraf edemez. Suriye’de askerlerimize başarılar diliyorum. İnşallah NATO ülkesi olan Amerika’da yanımızda olur.”diye konuştu.

 

“DARBEYE BİZ KARŞIYIZ”

 

Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir travma atlattığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ Önceden bunun olacağı belliydi. 7 Haziran’da seçim yaptık ve Kasım ayında tekrar seçim yaptık. Seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu beğenmediler ve Başbakanlıktan aldılar. Daha sonra ise darbe girişimi oldu. Darbeyi yapan FETÖ terör örgütü tüm kurum ve kuruluşlara yerleşmiştir.

 

Fettullah Gülen artık bu iktidar döneminde kendimizi gizlemeye gerek kalmadı demişti. 17-25 Aralık’a kadar bunlar iyiydiler. Çünkü bir birlerinin yaptıklarına ses çıkarmıyorlardı ve rantları paylaşıyorlardı.

 

Rant paylaşımından fazla yararlanmak için bir birlerini devirme planları içine girdiler. Onların mahalle kavgası  yüzünden ülkemiz ve insanlarımız zarar gördü. Onlar bir birlerini iyi tanıyorlar.15 Temmuz’dan sonra iktidar muhalefetle uzlaşma  içinde olmaya başladı.Darbe nereden gelirse gelsin biz karşıyız. Bizler özgürlükten yanayız. Ülke çocukları ve insanlarımız adına yapılacak her türlü uzlaşıya varız.Ancak onların yaptırımları karşısında uzlaşırda yokuz. Her konuda uzlaşı sağlamak için bir sözleşme yapmamız gerekiyor” dedi.

 

“OHAL MESELESİNİ BİTİRMEK LAZIM”

 

Anayasa konusunda ortak noktaya gelinmesi gerektiğini kaydeden Öztrak “ Kapatılan cemaat okullarının imam hatip okullarına dönüştürülmesi halk arasında büyük sıkıntı yaratıyor. İmam hatip okulların da normal okullara dönüştürülmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın istediği de budur. Mesele din dersi ise bu ders normal liselerde de var. Biz Cumhuriyetin ilkelerini ve  Atatürk  ilke ve inkılaplarını savunurken bizleri eleştirenler şimdi başları belaya girince hepsi Atatürkçü oldu. Türkiye’nin bu gün normalleşmeye ihtiyacı var. Ancak mutabakat gerekiyor. Bizi 15 Temmuz darbe girişiminden Gazi Mustafa Kemal’in ilkelerine sahip çıkan Türk polisi, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkan ve sonuna kadar bağlı olan askerlerimiz ve halkımız kurtarmıştır. Bu süreçte şehit düşenlere saygımızı devam ettirmek için bu ohal meselesini bitirmek lazım.Türkiye Büyük Millet Meclisini bile bombaladılar bu savaşta bile olmadı” diye konuştu.

 

“EKONOMİYİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKYİOR”

 

TBMM’nin çalışması gerektiğini, kanun hükmünde kararnamelerden de vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Öztrak “ Türkiye’nin önü açılmalıdır. Kanun hükmündeki kararnameler bir mahalleyi sevindirir. Diğer mahalleleri ise sevindirmez. Türkiye’yi kutuplaştırmadan vazgeçilmeli ve ülkemizin ekonomisini güçlendirmeliyiz. Çoğulcu demokrasiyi işletmemiz lazım ve bu darbe girişiminin neden olduğu travmaları da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Biz hiçbir zaman meşrutiyet dışındaki olayların yanında olmadık ve olmayız. Anadolu’da bazı illerin ilçe, bazı ilçelerin ise il yapılmasına karşı çıktık. Biz uzlaştığımız an iktidarın işleri çok zordur. Halka her zaman doğruları söylediğimiz zaman yanımızda olacaktır. Atatürk’e karşı olan ve eleştirenler artık meydanlarda Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırmaya başladı.Geçte olsa  neyin doğruyu olduğunu anladılar.CHP sosyal bir demokrat bir partidir. İdama karşıyız. İdamın getirilmesi büyük bir maliyete sahiptir. Eğer siz  idamı geri getirirseniz ülkemiz Avrupa birliğinde zarar görür” ifadelerini kullandı.

 

TSK YIPRATILDI

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratılmaya çalışıldığını kaydeden Öztrak “ Türk Silahlı Kuvvetleri güvenini yeniden güçlendirerek tesis etmemiz gerekiyor. Ordumuz bizim her şeyimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’de önemli bir operasyon yapıyor ve bu operasyonunda başarılı olmasını temenni ediyoruz. Askeri liseler kapatıldı. Askeri liseler orduya asker yetiştiriyor. Uzlaşıda bunların da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kanun hükmünde kararnameleri Anayasa mahkemesine taşıyacağız” dedi.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR EKONOMİ TESİS ETMEMİZ LAZIM”

 

Öztrak  “Cumhuriyet Halk Partisi çözümü biliyor. Ülkemizin hızla büyüme trendine girmesi gerekiyor. Büyümeden de herkes nemalanmalıdır. Benim işçim de Avrupalı işçi gibi para kazanmalıdır. Yaptığımız ve yapacağımız her şey sürüle birlik bir ekonomi ile gerçekleşecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak altı okumuzu güveniyoruz. Türkiye’yi dünyada ilk on ekonomi arasına sokmamız için doğru adımlar atmamız gerekiyor. Doğru adım atarken hiç kimseyi inancı nedeniyle dışlamamalı yada bir yerlere gelinmemelidir. CHP her zaman olduğu gibi doğruları söylemeye devam edecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10