"Kötü insanlardan uzak durun"

Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu ikinci toplantısı dün gerçekleştirilirken, toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, özellikle gençlerin kurslara katıl

Çerkezköy 2.09.2016 20:37:00 0

TOPLANTI HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE YAPILDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2. Toplantısı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ile ilgili kurum amirleri katıldı.

 

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Toplantı öncesinde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bu güne kadar bin 520 kursa ulaştıklarını belirterek, “kurslarımız sayesinde de 34 bin 624 kursiyere ulaştık. Bunlar son derece önemli ve hem kurs hem de kursiyerler olarak rekor sayılar. Kurslarımızın düzenlenmesinde emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim yetkilileri ve özellikle de çalışmalarımızı kamuoyuna duyuran saygı değer basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZA BÜYÜK BİR HEYECANLA SARILACAĞIZ

 

Kursiyer sayısında hedeflerinin 50 bin olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “1 Eylül itibariyle yeni eğitim öğretim dönemimiz başladı ve hemen bu toplantıyı yapmak istedik. Çalışmalarımıza büyük bir heyecanla hep birlikte sarılacağız. Herkes bir yerden tutacak ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştireceğiz. Halk Eğitimi Merkezi çok renkli bir yer ve halkımızın bu gelir getirici ve istihdam sağlayıcı kurslardan yararlanmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

KURSLAR HAYATI RENKLENDİRİYOR

 

Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Metin Kubilay, “Bu bağlamda da hem gelir getirici hem de istihdam sağlayıcı kurslarımıza daha da fazlalarını ekleyeceğiz. Yüzlerce kursumuz oluyor ve buda hayatı renklendiriyor. Birlik beraberlik duygularımızı perçinliyor. Her zaman söylediğimiz gibi Halk Eğitim Merkezi devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görüyor. Bu köprüyü daha da güçlendirerek bakım ve onarım yapmalıyız. Bu günlerde birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

BİR KİŞİ DAHİ OLSA KURS VERİYORUZ

 

Kaymakam Kubilay destekleme kurslarında geçen sene çok başarılı olduklarını ifade ederek şöyle devam etti; “bütün kurslarımız ücretsiz. Okulları STK’ları, meslek odalarını, kamu kurum ve kuruluşlarını Halk Eğitim Merkezi gibi düşünüyoruz. En uygun saatte her kursu açmaya hazırız. Okuma yazma seferberliği başattık ve okuma yazma bilmeyen kalmasın dedik. Bu bağlamda 101 kurs açtık ve 532 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Diğer kurslarda 12 kişi şartı aranırken, okuma yazma kurslarımızda bir kişi bile olsa hemen kursumuzu açıyoruz. Engel durumu söz konusu olan vatandaşlarımız içinde evlerine kadar giderek kursumuzu veriyoruz”

 

KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARDAN UZAK DURUN

 

Gençlerin kurslara katılmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Kubilay, “Kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları adına gençlerimizin bilinçlendirme kurslarına katılmalarını istiyoruz. Bu kurslar sayesinde de kötü alışkanlıklardan da uzak kalmış oluyorlar. Gençlerimizi kimsenin zehirlemeye hakkı yok. Emniyet ve jandarma ekiplerimiz bu konu hakkında titiz bir çalışma yaparak, yasal işlemleri uyguluyorlar. Gençlerimizin sosyalleşmesini istiyoruz. Kötü niyetli insanlardan uzak dursunlar” dedi.

 

ORTAKLAŞA KURSLAR DÜZENLİYORUZ

 

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy HEM Müdür Yardımcısı Güllü Kazak, yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Dilek ve temenniler kısmında söz alan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin yaptığı konuşmada Çerkezköy Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa kurslar düzenlediklerini ifade etti.

 

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA KURSLAR AÇILACAK

 

HEM ile Çerkezköy Belediyesi olarak koordineli çalıştıklarını ifade eden Zengin, “sosyal ve kültürel olarak ortaklaşa kurslar açtık ve 800’e yakın kursiyer devam ediyor. Ortaklaşa devam ettiğimiz kurslar kapsamında 19 branş daha açacağız. Çerkezköy Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği dün olduğu gibi bugünden sonra da vermeye hazırız” açıklamasında bulundu. Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10