Yapılandırmalar bugün başlıyor

Maliye Bakanlı Naci Ağbal'ın vergi borçlarının silineceğine dair yaptığı açıklamanın ardından bugün itibariyle Çerkezköy Belediyesinde Emlak vergisi, İlan-Reklam ile çevre temizlik vergisi,

Çerkezköy 6.09.2016 19:03:00 0
Yapılandırmalar bugün başlıyor

KOLAY ÖDEME İMKANLARI SUNULACAK

 

Vergi dairelerine 6,3 milyon vatandaşın toplam 90 milyar TL borcu olduğunu açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının silinmesi adına yeni bir düzenlemeye gidileceğini ifade etmesinin ardından Çerkezköy Belediyesinde bugün itibariyle yapılandırma süreci başlıyor. Vergi, prim, ceza, su borcu olanlara önemli bir fırsat gelmiş oluyor. Yapılandırma imkanı ile borçlar düşecek ve kolayca ödeme imkanı sunulacak.

 

VERGİ BORÇLARI TAKSİTLENDİRİLİYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, “Bugün itibariyle başlayacak olan yapılandırma kapsamında 1319 sayılı emlak vergisi borçları, 2064 sayılı Belediye gelir kanuna göre İlan-reklam ve çevre temizlik borçları, 2872 sayılı çevre kanunu 11.maddeye göre evsel katı atık ücreti ve idari para cezalarında yapılandırma uygulanacak” ifadeleri kullanıldı.

 

İSTER TEK İSTER 18 EŞİT TAKSİT

 

Temmuz ayında ki borçların bu yasa kapsamında olmadığını ifade eden yetkililer, “Borçlar 30 Haziran 2016 tarihinden öncesini kapsıyor. Yapılandırma için son başvuru tarihi ise 31 Ekim 2016 tarihi. İlk taksit ödemesi ise 30 Kasım tarihinde yapılacak. Dileyen tek taksitle dileyen de 18 eşit taksitle borçlarını ödeyebilecek. Diğer yandan taksitli ödemeler de Yİ-ÜFE aylık oranları hesap alınarak hesaplanacak” denildi.

 

BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLIYOR

 

Açıklamanın sonunda ise, “Borç yapılandırması için Çerkezköy Belediyesine müracaat eden vatandaşlarımız Halk Masalarına giderek matbu formuyla başvuruda bulunarak bizlere yönlendirilecekler. Herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde de borçların yapılandırılması bugün itibariyle başlayacak” açıklamasında bulunuldu.

 

 Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10