Kurban olmayın!

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kamu kurum ve kuruluşlar, esnaflar, muhtarlıklar ve sitelere sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı el

Kapaklı 7.09.2016 19:34:00 0
Kurban olmayın!

VATANDAŞLARI UYARDILAR

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı hazırlattığı el broşürlerini vatandaşlara dağıtarak uyarılarda bulundu. Emniyet güçleri el broşürlerini kamu kurum ve kuruluşlar, esnaflar, muhtarlıklar ve sitelere dağıtarak vatandaşların bilgilendirilmesini sağladılar.

 

SAHTE PARA NASIL ANLAŞILIR

 

İlk olarak kurban pazarına giden emniyet güçleri, burada kurbanlık satıcıları ile kurban almaya gelen vatandaşlara, alınan paraların nasıl sahte olup olmadığını anlamak adına, “sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmak mümkündür. Kabartma baskı tekniği banknotlara özgü bir özelliktir. Genellikle banknotların ön ve arka yüzeylerinde bulunan bazı kısaltmalar kupür değerini gösteren rakamlar ve modifler dokunulduğunda kabartma hissi vermektedir. Banknotlar ışığa tutulduğunda filigran düz bir hat şeklindeki şeridi ve bütünleşik görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu üç unsur gerçek bir banknota her iki taraftan bakıldığında görülebilmektedir. Banknotlara değişik açılardan bakıldığında optik emniyet unsurlarının renk değiştiren mürekkep, hologram gibi farklı açılardan değişik renk verdikleri görülecektir” broşürü dağıtarak bilgilendirme de bulundular.

 

HİÇBİR KAMU GÖREVLİSİ PARA TALEP ETMEZ

 

Banka, kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf, vatandaş ve siteleri gezen emniyet güçleri burada da TL, Kredi, Kontör dolandırıcılığı ve meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı el broşürleri dağıttı. Dağıtılan el broşürlerinde, “tanımadığınız numaralardan sizi arayıp kendini emniyet amiri, polis, askeri rütbeli, savcı, istihbarat görevlisi gibi kişiler olarak tanıtıp bankalarda ki hesaplarınızla ilgili sorun olduğunu söyleyenlere inanmayın ve söylediklerini yapmayın. Telefonla yapılacak kuşkulu görüşmelere karşı hemen ‘155 Polis İmdat’ hattını arayarak olayı polisle paylaşmayı unutmayın. Hiçbir kamu görevlisi sizden TL-Kredi ve Kontör talep etmez” ifadelerine yer verildi.

 

HIRSIZDAN TAVSİYELER

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son olarak hırsızdan tavsiyeler başlığıyla dağıttıkları el broşürleri ile vatandaşları olası hırsızlık olaylarında meydana gelebilecek yanlışlıklara karşı uyarıda bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10