CHP 93.yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 93.yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi dün de Çerkezköy'de düzenlenen törenle kutlandı.

Çerkezköy 9.09.2016 21:17:00 0
CHP 93.yaşında

ÇELENK SUNDULAR

 

Gerçekleştirilen programa CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İl Başkanı Recep Öktem, İlçe Başkanı Engin Camcı, İlçe yönetimi, ilçe kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ile partililer katıldı. Saat 14.30’da parti önünden Cumhuriyet meydanına giden partililer adına İlçe Başkanı Engin Camcı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Engin Camcı konuşma gerçekleştirdi.  Camcı “ Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu olan partimizin 93. Kuruluş yılında bir kez daha sizlerle birlikte olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına da gelen partimiz Cumhuriyet Halk Partisi bu gün 93. Yaşında. Yıkılan bir devletin enkazından yepyeni bir devlet oluşturarak Türk halkının şanlı tarihine bir halka daha ekleyen, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizle yaşıttır. Çünkü esir edilmek istenen bir ulusun karanlık tarihinin şanlı bir zaferle değiştirilip, ardından çağdaş bir devlet yapısıyla taçlandırıldığı kurtuluş savaşında parti örgütümüz en önemli hayati rolü oynamıştır” diye konuştu.

 

“KURULUŞU 9 EYLÜL’DE İLAN EDİLMİŞTİR”

 

Camcı “ Zaferlerin kazanıldığı 9 Eylül gününün anlamının büyüklüğü dolayısıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilanın ardından dernek durumundaki yapıyı partiye dönüştürerek kuruluşunu 9 Eylül tarihinde ilan etmiştir. Anlaşılacağı gibi kökeni emperyalizme karşı mücadeleye dayanan Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin şanlı mücadelelerine damgasını vuran partidir. İlkesi bağımsızlığa dayanan bir politikaya sahiptir. Türkiye’nin aydınlık geleceği içinde önemli yer ve role sahiptir.  CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni de demokrasiyi korumaya kararlıdır. Taşıdığı tarihi sorumluluk görevi ve ulusal bağımsızlık anlayışıyla da bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de kararlılıkla yoluna devam edecektir. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık ortamda Cumhuriyet değerlerini koruyup kollayan tek kale olan CHP’ye gönül vermiş demokrasi mücadelesini Kuva-i Milliye ruhuyla saf tutuyoruz. Sevginin saygının esas olduğu özgürlüklerin demokrasinin yaşam bicimi haline dönüştüğü mutlu ve umutlu bir Türkiye hayalimiz kararlılık içinde sürmektedir. Halkımıza da layık olduğu yaşamı vermek için iktidar mücadelemizi de vermekteyiz” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDECEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bağımsızlığın bölünmez bütünlüğünün, demokrasinin, laikliğin, direnişin ve devrimlerin partisi olduğunu kaydeden CHP İl Başkanı Recep Öktem “ Geçmişi şan ve şerefle dolu olan partimiz, dün olduğu gibi bugün de içten ve dıştan gelebilecek tehlikelere karşı Cumhuriyetimizi koruma ve kollama azmi ve kararlılığındadır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birleştirici gücü olmaya devam edecektir” dedi.

 

“BİZ CUMHURİYET HALK PARTİSİYİZ”

 

Partililere “ Doğum gününüz kutlu olsun” diyerek seslenen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Gerçek CHP diğer siyasi partilerden farklıdır. Bakanlığa bir kişinin gelmesi için birkaç kişi için imza atan parti değildir. Zifiri karanlık gecelerde halkın kurtuluşu olmuştur. CHP bizlerin geleceğe güvenle bakmasını sağlamıştır. CHP’nin kuruluş tarihi İzmir’in kurtuluşudur. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak Anadolu’da halkın iradesini arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk mecliste aldığı kararla Cumhuriyeti kurmuştur.  İşte CHP’nin kuruluşu oradadır. Cumhuriyet Halk Partisi meydanlarda kurulmuştur. Biz demokrasi nöbetini 19 Mayıs 1919‘dan bu yana tutmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ülkemizin kurucu ayarlarıyla oynandığında başımıza neler geleceğini gördük. Devlet kadrosunda cemaatleşme tarikatlaşma tehlikesi 15 Temmuz’da kendini gösterdi. 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmayı milletimiz bertaraf etmiştir. Biz Cumhuriyet değerlerimizi ve demokrasimizi kararlılıkla Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini korumak ve kollamak zorundayız. Ben CHP ailesinin üyesi olmaktan dolayı da gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu. Köprülü’nün konuşmasının ardından partililer toplu fotoğraf çektirdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10