'Bağımsız Türk devletinin yolunu açtılar'

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Eylül Gaziler Günü Kapaklı'da düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk, "Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm-kal

Çerkezköy 19.09.2016 20:10:00 0

TÖREN SAAT 11.30’DA BAŞLADI

 

19 Eylül Gaziler günü Kapaklı’da düzenlenen törenle de kutlandı. Kapaklı’da Belediye meydanında saat 11.30’da düzenlenen törene Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇELENKLER ATATÜRK ANITINA SUNULDU

 

Kutlama töreni Atatürk anıtına çelenk sunumu ile aşlarken, Kaymakamlık çelengini Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Garnizon komutanlığı çelengini İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, Kapaklı Belediyesi çelengini Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da gaziler derneği çelengini sırasıyla Atatürk Anıtı’na sundular.

 

BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİNİN YOLU AÇILDI

 

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde de İstiklal Marşı okundu. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Jandarma Asb. Üçvş. Selman Erberk, “19 Eylül tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı gündür. Türk ordusu 13 Eylül 1921’de başlayan ve 22 gün süren dünyanın en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde işgalci Yunan ordusuna tarihin en büyük yenilgisini yaşatarak kaçmaya mecbur etmiştir. Düşman 1 yıl sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Bu zafer, 1963’ten beri süre gelen Türk ordusunun geri çekilişine de son vermiştir. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı haline geldi. Bu mücadele kaybedilseydi, Türkiye Cumhuriyeti hayal olacaktı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve askerleri Anadolu halkına böylesine karanlık bir tabloyu yaşatmadı ve bağımsız Türk devletinin yolunu açtı” dedi.

 

GÜÇLÜ BİR SİLAHLI KUVVETLERE İHTİYAÇ VAR

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ise yaptığı konuşmada, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarıdır. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Unutmayınız ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün gazileri olarak dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu güzel vatan için canımızı vermeye hazırız. 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma, tüm milletimizi olduğu kadar bilhassa biz gazileri derinden yaralamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu olayı tüm gazilerimiz adına şiddetle kınıyorum. Yüzyıllardır bu güzel vatan için canlarını feda eden Türk Silahlı Kuvvetlerini bu olay ile bağdaştırmak istemiyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha güçlü bir Silahlı Kuvvetlere ihtiyacı var” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10