Saldırıyı şiddetle kınadılar

Bayramın birinci günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle Ayşegül Terzi'ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı CHP Kadın Kolları, ülke genelinde  düzenlediği eş zamanlı

Çerkezköy 20.09.2016 20:13:00 0
Saldırıyı şiddetle kınadılar

 

ÇERKEZKÖY’DE DE KINANDI

 

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları dün saat 11.00’de bir araya gelerek Ayşegül Terziye yapılan saldırıyı kınadı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca yaptığı açıklamada,  “Bayramın birinci günü bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle Ayşegül Terzi’ye yapılan  sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından  cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin,son kurbanlarından biridir” dedi.

 

KADIN HAKLARINI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

 

Alaca konuşmasının devamında ise, “Hayatımızın her alanında damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokrasileşmeye, hukuğun sağlanmadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde farklı biçimde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet halk parti’li kadınlar olarak, Laik, Çağdaşlı, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete  alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın-erkek eşitliği temelinde  mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın  haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda eşit ve özgür bireyler olarak yaşamlarının önündeki her türlü engel,bizim mücadele alanımız olacaktır.”diye konuştu.

 

AYŞEGÜL’E ATILAN TEKME LAİKLİĞE ÖZGÜRLÜĞE VE İNSAN HAKLARINA ATILAN TEKMEDİR

 

Alaca konuşmasını şöyle noktaladı; “Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, İnsan haklarına atılan  tekmedir. Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül. Biz kadın erkek eşitliğinin Laik, çağdaş ve Demokratik bir toplum  en temel belirleyici  unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi ‘Kadın Gülerse Toplum Güler’ kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet halk Partisi ile gelecek”

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10