Yapamayacaklarsa bize devretsinler

Yıldızkent Kavşağı'nda yapılan yeni yolu Meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Tekirdağlılar yıllardır bitirilmeyen yollar nedeniyle mağdur edildi. Kapak

Kapaklı 20.09.2016 20:15:00 0
Yapamayacaklarsa bize devretsinler

HER AN ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELİNİYOR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kısa bir süre önce trafiğe açılan Kapaklı Yıldızkent Kavşağı’nı Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, “yaklaşık 100 bin nüfusa ev sahipliği yapan Kapaklı’ya giriş ve çıkışın sağlandığı Yıldızkent Kavşağı’nın yeni açılan çevre yolu bağlantısıyla birlikte birçok yolun birleştiği bir kavşak haline geldi. Tam olarak düzenlenmeden halkın kullanımına açılan kavşakta trafik ışıklarının bulunmaması adeta kazalara davetiye çıkarıyor. İşçi servisleri ve toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullandığı yolda trafik ışıklarının bulunmaması nedeniyle kavşakta sürücüler ve yayalar her an ölümle burun buruna geliyor” ifadelerini kullandı.

 

NASIL BİTİRİLEMEZ AKIL SIR ERMİYOR

 

Candan Yüceer açıklamasının devamında ise, “Kısa bir süre önce karşıya geçmek için yolu kullanan iki kişiden birinin hayatını kaybederken diğer vatandaşımızda yaralandı. Can ve mal güvenliğinden endişe eden Kapaklı sakinleri sorunun çözülmesini, kavşakta bir an önce düzenleme yapılmasını istemektedir. Tekirdağ ve Tekirdağlılar mağdur ediliyor. 8 yıldır bitirilemeyen 18 kilometrelik Kapaklı-Saray ve Tekirdağ-Hayrabolu yolunu örnek vermek yeter. Onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan, halk arasında adı ölüm yoluna çıkan Kapaklı-Saray arasındaki duble yol ve birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolu yıllar geçti ama ne hikmetse bir türlü bitirilemedi. 18 kilometrelik bir yol nasıl bitirilemez akıl sır ermiyor” dedi.

 

BAKAN ARSLAN’A SORU YÖNELTTİ

 

Candan Yüceer, ‘Karayolları yapmayacaksa, yapamayacaksa, Devletin 18 kilometrelik bir yolu yapmaya gücü yetmiyorsa bize devretsin, belediyelerimiz diğer yolları nasıl yaptıysa bu yolları da yapar’ diyerek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti; “Kapaklı Yıldızkent Kavşağı’nın tam olarak düzenlenmeden trafiğe açılma gerekçesi nedir? Kavşakta düzenleme çalışmaları ne zaman yapılacaktır? Bu yönde herhangi bir çalışma var mıdır? -Yolun düzenlenmesiyle ilgili Bakanlığınıza herhangi bir talep gelmiş midir? Gelmişse neden dikkate alınmamıştır? Son 2 yılda Kapaklı ilçesi içinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayısı nedir? Kazalara konu kavşak ile ilgili ihmali bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur? Yola trafik ışıklarının konulması için daha kaç kişinin ölmesi, yaralanması beklenmektedir?

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10