Tutulmayan sözler hayatı engelliyor

Engelli vatandaşların dertlerine bir türlü çare bulunamıyor. Yaşanan sorunlarla alakalı olarak gerekli birimlere yazı gönderilmesine rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'n

Çerkezköy 20.09.2016 20:17:00 0
Tutulmayan sözler hayatı engelliyor

ŞARJ İSTASYONU KURULMASINI İSTİYORLAR

 

Engelli vatandaşlar yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmamasından dolayı dert yakınıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’ne birçok kere başvuruda bulunmaları ve gerekli merciler ile görüşmelerine rağmen bir türlü olumlu sonuç alamadıkları ifade ediliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bizzat sorunlarını yazılı olarak ileten engelli vatandaşlar, henüz bir çözüm bulunamamasından dert yakındılar.

 

TALEPLER SONUÇSUZ KALDI

 

TSD Çerkezköy Şubesi Mali Sekreteri Şengül Civan, akülü tekerlekli sandalyelerinin ansızın şarjlarının bitebildiği için meydana yakın alanlarda ve otobüs duraklarında şarj istasyonu kurulması için talepte bulunduklarını ve Başkan Albayrak’ın söz verdiğini fakat üzerinden aylar geçmesine rağmen engelli vatandaşların taleplerinin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

 

PARA HIRSI İNSANLIĞINIZIN ÖNÜNE GEÇMESİN 

 

Ulaşım konusunda engelli vatandaşların her gün yeni bir şikayet ile derneğe geldiklerini belirten Civan, özel halk minibüslerinin çeşitli bahaneler öne sürerek engellileri araçlarına almadıkları, kimi engelli vatandaşın kartının geçersiz olduğunu öne sürerek kartını elinden almaya çalıştığını ve hatta kimi minibüste engelliler için ayrılan bölümlere koltuk yaptırılarak engellilerin yok sayılmaya çalışıldığını aktardı.

 

BÖYLE BİR TERBİYESİZLİK NASIL OLUR

 

Ulaşım konusunda yaşanan sorunlardan da bahseden Şengül Civan, “Seçim zamanı gidip oyumu kullanıyorsam, vergimi ödüyorsam diğer vatandaşların yararlandığı ulaşım imkanlarından ben neden engelliyim diye yararlanamayayım? Bizleri de düşünmeleri gerekiyor. Süleymanpaşa’da karşıya geçemediğim için şerit değiştirip beni otobüse alan otobüs şoförünün hoşgörüsünün Çerkezköy’e de aksetmesini diliyorum. Para hırsı insanlığınızın önüne geçmesin” açıklamasında bulundu.

 

YANLIŞ PARK CANLARINA TAK ETTİRDİ

 

Bilinçsiz araç sürücülerini sert bir dille uyaran Civan, “Artık canımıza tak etti. Benim özgürlük alanım zaten çok kısıtlı ve kullanabildiğim yollar belliyken ve senin kullanacak sayısız yolun varken neden benim kullanmak zorunda olduğum yolu kapatarak özgürlüğümün daha da kısıtlanmasına sebep oluyorsun? Geçtiğimiz günlerde göz göre göre minibüs şoförü engelli rampasına park etti ve bana dönüp ‘benim yerime de başkaları park etmiş kusura bakma’ dedi böyle bir terbiyesizlik nasıl olur?” diyerek duyarsız sürücülerin daha dikkatli olmalarını istedi.  

 

HER ENGELLİ DİLENCİ DEĞİLDİR

 

Şengül Civan konuşmasının sonunda ise, Engelli bireylere toplumda dilenci gözüyle bakılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “her engelli bireyin doğrudan dilenci olarak lanse edilmemesi gerekiyor. Bu güne kadar dernekte bulunan hiçbir üye dilenmedi ve dilenmeyecekte. Paravan derneklerin öğrencilere cüzi bir miktar para karşılığında dernek adına satış yapmasını da kabul edemiyoruz. Paravan olarak dernek kurup burada sözde o dernek için kitap vs satıyorlar. Bilinçsiz vatandaşların duygularını suistimal ederek kendilerine kazanç sağlıyorlar. Halbuki vatandaşlarımızın da biraz olsun bilinçli olması gerekiyor. Eğer engelli bireyler için bir bağışta bulunmak istiyorlarsa derneğimizin kapıları her zaman  açık” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10