Tekirdağlılara büyük haksızlık

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait 24 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini Meclis gündemine taşıdı. Yü

Tekirdağ 21.09.2016 22:36:00 0
Tekirdağlılara büyük haksızlık

HİÇBİR SALON KALMAYACAK

 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, merkez ilçe Süleymanpaşa’ya yapılması öngörülen ve çeyrek asır önce temeli atılmış olan kültür merkezi için aradan geçen uzun yıllara rağmen tek bir çivinin dahi çakılmadığını belirterek, “Tekirdağ’da kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği iki kurumdan biri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının  içindeki Yılmaz İçöz Sahnesi 2 ay sonra depremsellik nedeniyle yıkılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün salonu da bakıma alındığı için Süleymanpaşa’da kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği hiç bir salon kalmayacak” dedi.

 

HEMŞERİLERİMİZİ DERİNDEN ÜZÜYOR

 

Candan Yüceer, yazılı açıklamasının devamında ise, “Çağdaş, modern ve kültürel anlamda ülkemizin örnek gösterilecek illeri arasında başı çeken Tekirdağ’ın merkez ilçesi ve halkının kültür ve sanat faaliyetlerinden yoksun bırakılması kabul edilecek bir durum değildir. Tekirdağ, yaklaşık 2 ay sonra  kültür  ve konferans salonu dahi olmayan, sosyal kültürel faaliyetler yapılamayan bir şehre dönüşecektir. Bu durum Tekirdağ’a ve Tekirdağlılara yapılacak en büyük haksızlıktır. Süleymanpaşa ilçesinde kültür faaliyetlerinin yapılamayacak olması, hemşerilerimizi derinden üzüyor” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAZIR

 

İktidarın Tekirdağ’a üvey evlat muamelesi yaptığını sözlerine ekleyen Yüceer, “8 yıldır bitirilemeyen 18 kilometrelik Saray-Kapaklı yolu, 11 yıldır bitirilemeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolu,  24 yıldır yapılmayan kültür merkezi bunun en somut örneği. Eğer Kültür Bakanlığı kültür merkezi binasını tamamlayamayacaksa, Çorlu’da olduğu gibi binayı tamamlayıp hizmete açmak için Büyükşehir Belediyemiz hazır” açıklamasında bulundu.

 

BAKAN AVCI’YA YÖNELTİLEN SORULAR

 

Kültür sanat faaliyetlerin gerçekleştirilecek kültür merkezinin zaman yitirmeden Tekirdağ’a kazandırılmasının zaruret halini aldığını ifade eden Yüceer, Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti; “Süleymanpaşa’da yapılması planlanan kültür merkezinin önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle son durumu nedir? -Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle kültür merkezinin şehre kazandırılamamış olmasının gerekçesi nedir? -Kültür Merkezi’nin temelinin atıldığı tarihten, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde ne kadar ödenek ayrılmıştır? Ayrılan ödenekten yapılan harcama ne kadardır? -Süleymanpaşa ilçemizde kültür faaliyetlerinin yapılamayacak olmasının sorumlusu kimdir? Gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetler için herhangi bir planlama yapılmış mıdır? -Faaliyet planlaması yapılmamış ise bu durumun sorumlusu kim ya da kimlerdir? Bu konuda açılan veya hala yürüyen soruşturma var mıdır? Olacak mıdır? -Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle Türkiye genelindeki kültür merkezi ve yararlananların sayısı kaçtır?”

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10