TGRT'nin konuğu Başkan As oldu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, TGRT EU'da yayınlanan ve büyük ilgiyle izlenen 'Gelişen Ekonomi' programının konuğu oldu. Programın sunucusu Hicran Şimşek

Çerkezköy 21.09.2016 22:40:00 0
TGRT

GELİŞİM EKONOMİ PROGRAMININ KONUĞU OLDU

 

TGRT EU’da beğeniyle izlenen ‘Gelişen Ekonomi’ programının 4 hafta sonra yayınlanacak bölümüyle ilgili çekimler Çerkezköy’de yapıldı. Program sunucusu Hicran Şimşek, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ile makamında röportaj yaptı. Oda binasında gerçekleştirilen söyleşide Başkan Mustafa As, Sunucu Hicran Şimşek’in sorularını yanıtladı. Oda’nın yapmış olduğu işler hakkında sunucuya bilgiler aktaran Başkan As, söyleşiye kendini tanıtarak başladı. 1994 yılında Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na kaydolduğunu ve 6. Başkan olarak 25 Mart 2016 günü Başkanlığa geldiğini ifade eden As, sunucu Şimşek’in yönelttiği soruları yanıtladı.

 

SORUNLARA EL ATMAYA GAYRET EDİYORUZ

 

Oda’nın işleyişi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa As, “1974 yılında kurulan Odamızın bin 136 üyesi mevcut. Şoför esnafımızın ve Oda’ya kayıtlı üyelerimizin karşılaştığı sorunların çözüm noktasında çalacak kapı oluyoruz. Üyelerimizin kayıt, evrak işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Tekirdağ Merkez’de halledilmesi gereken iş ve evrakların takibini yaparak, üyelerimizin sorunlarının çözülmesi noktasında yardımcı oluyoruz. Çerkezköy sürekli göç alan bir bölge olduğu için minibüs ve servis esnafımız yoğunlukta. Bunun yanı sıra kamyon ve kamyonet sürücüsü olan üyelerimizde var. Bütün şoför esnafının sorunlarına el atmaya gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

MAĞDURİYETİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

As, Oda’nın yapmış olduğu çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde de, “Oda üyelerimize en uygun ve kaliteli hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca ticari plaka serisinden S ve J plakalı araçların yasalar çerçevesinde çalışmalarını sağlayıp, servisçi esnafımızın da mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

SİGORTA BEDELLERİNDEN OLDUKÇA ŞİKAYET VAR

 

TGRT sunucusu Hicran Şimşek’in Oda’nın karşılaştığı başlıca sorunlar hakkında yöneltmiş olduğu soruya yanıt veren Mustafa As, “Başlığa karşılaştığımız sorunlar arasında trafik sigortası bedellerinin çok yüksek miktarlarda olması diyebiliriz. Esnafımız yüksek meblağlarda olan trafik sigortası bedellerinden oldukça şikayetçi durumda. Bu konu hakkında hükümetin bir çalışma yapmasını ve destekte bulunmasını bekliyoruz. Tekirdağ, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yapılan düzenleme ile birlikte sicil kayıtlarımız Büyükşehir’e bağlandı. Hal böyle olunca üyelerimiz en ufak işlemlerini bile yaptırmak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyorlar. Bizim önerimiz; sicil kayıtları ilçelerde kalsın, üyeler hem para hem de zamandan tasarruf sağlamış olsunlar” dedi.

 

PROJELERİMİZ ARASINDA ODA BİNASI YER ALIYOR

 

Program sunucusu Şimşek’in ‘ileriye dönük çalışmalarınız neler?’ sorusunu da yanıtlayan Mustafa As, “Projelerimiz arasında Çerkezköy’e yakışır bir Oda binası projemiz yer alıyor. Bu projemizde; toplantı salonlarının yer aldığı, düğünü salonlarının bulunduğu üyelerine katkı sağlayan kaliteli hizmet sunan bir anlayış yer alıyor” diye konuştu.

 

HİZMET İÇİN BURADAYIZ

 

Son olarak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyelerine seslenen Başkan As, “Üyelerimize kaliteli hizmet sunabilmek için burada yer alıyoruz.  En önemli misyonumuz budur” dedi. Çekimleri tamamlanan söyleşi 4 hafta sonra TGRT EU ekranlarında yayınlanacak.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10