Şehit Mustafa Baykuş'un ismi okulda yaşayacak

3 Mayıs 1999 tarihinde Bingöl Yayladere'de şehit düşen Çerkezköy'lü Piyade Er Mustafa Baykuş'un ismi Özel İdare İlkokulunda ölümsüzleştirildi. Dün gerçekleştirilen programda ?

Çerkezköy 28.09.2016 19:58:00 0
Şehit Mustafa Baykuş

PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy’de eğitim veren Özel İdare İlkokulunun adı Piyade Er Mustafa Baykuş İlkokulu olarak değiştirilirken, okul bünyesinde hazırlanan şehit köşesinin açılışı için düzenlenen törene AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal,  Jandarma Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gaziler, muhtarlar, şehit Mustafa Baykuş’un ailesi, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda okul öğrencilerinden İrem Karabulak ve Taha Fatih Gülek şiir okudular. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “ Öncelikle şehidimizin isminin ölümsüzleştiği bu programa hepiniz hoş geldiniz. Bizler bu okulumuzda şehidimizin ismini her gördüğümüzde şahadet şerbetini içen kahraman askerimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa yerine getirmiş olmanın sevinci içerisinde olacağız. Şehidimizin hatırası zihinlerde ve yüreklerde yaşayacaktır. Bu çalışma ile şehidimize olan borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Bu çalışmada emeği geçen başta Kaymakamımız Metin Kubilay olmak üzere emeği geçen herkese ve tüm birimlere teşekkür ederim” dedi.

 

HER YIL OKUL İHTİYACI DOĞUYOR

 

Ülkede ki vatandaşların her gün şehit haberleri ile uyandığını ve ülke olarak zor günlerden geçildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Kahraman şehidimiz Piyade Er Mustafa Baykuş’un anısı bundan sonra bu okulda yaşayacak. Bu adımı atan Sayın Kaymakamımız Metin Kubilay başta olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm birimlere teşekkür ederim. Çerkezköy’ümüzün eğitim sıkıntısı bir türlü dinmiyor ve anlaşılan sıkıntılar azalacak gibi de görünmüyor. Her geçen gün artan nüfus öğretmen ve okul ihtiyacına sebep oluyor. Bilindiği üzere Ambardere mevkiinde başlatılan okul projemiz devam ediyor. Tamamlandığı esnada nüfus daha da artmış olacağı için sorun yine devam edecektir. Çerkezköy’ümüzün yeni hayırseverlere ihtiyacı var. Daha önce bildiğiniz üzere okul yaptıran hayırseverlerimiz oldu fakat daha çok hayırsevere ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

“ANKARA’DAN DUYULMASINI İSTİYORUZ”

 

Eğitim alanı sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini kaydeden Akay “ Ankara’dan ve Tekirdağ’dan bir an önce bu sorunun çözümü için yardım yapılması gerekiyor. Mevcudu 40-50’yi bulan sınıflarımız bulunuyor. Bu durumun bir an önce Ankara’dan duyulmasını istiyoruz” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATMALIYIZ”

 

Okulun isminin Şehit Mustafa Baykuş değiştirilmesi yönünde önemli girişimler gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da programda konuşma gerçekleştirdi. Şehitlik makamının peygamberlik makamından sonra geldiğini kaydeden Kubilay, Türk milletinin seve seve şehit olabilecek bir anlayışa sahip olduğunu ve en önemli karakteristik özelliklerinden birisi olduğunu kaydetti. Kubilay “ Ülkemizde yaşanan 15 Temmiz’daki darbe girişimi vatanperver, ülkesini seven vatandaşlarımızın katkılarıyla def edilmiş, milli irade ruhuyla kurtuluş gerçekleşmiştir. Yüce milletimizin yenilmeyeceği bir kez daha kanıtlanmıştır. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. Şehitlerimizin adını ilçemizin her köşesinde yaşatmaktayız” dedi.

 

“CUMA GÜNÜ AÇACAĞIZ”

 

Kubilay “15 Temmuz şehitlerimizin anısını yaşatmak adına hatıra ormanı kurulması yönünde karar almıştık.  Ambardere de ki yerle ilgili çalışmalarımız tamamlanma aşamasındadır. Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek açılışa tüm halkımızı davet ediyorum.Şehitlerimizin anısını yaşatmak en önemli vazifelerimizden biridir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canla başla mücadele eden, gazi olan, şehit düşen tüm vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

“MİLLETİMİZİN YANINDA OLDUK”

 

İbn-i Haldun’un “Coğrafya Kaderdir” sözünü hatırlatarak, ülkenin üzerinde dış güçlerin coğrafyaya hakim olmak için türlü oyunlar oynadığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “ Benim de üç evladım var.Tabi ki ateş düştüğü yeri yakıyor ama evlatlarımızın vatana millete; maddi, manevi her türlü faydalı olmasını temenni ediyorum. 14 yıl önce eğitime hazineden 10 milyar TL ayrılıyordu, bugün ise eğitime ayrılan bütçe 100 milyar TL’nin üzerine çıkmış durumdadır. 7 Haziran’da 2 milletvekili, 1 Kasım’da ise 3 milletvekili ile aranızda bulunarak her zaman burada milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından okulun ve şehit köşesinin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Şehit Piyade Er Mustafa Baykuş’un fotoğraflarının bulunduğu alanda fotoğraf çektirerek günü ölümsüzleştirdiler.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10